Gerwin Moeken op bezoek bij JAV van de COVS

26 oktober 2021

Beste SNO-ers,

Op zaterdag 23 oktober ben ik namens het bestuur van SNO Nijverdal naar Den Bosch afgereisd om in de Kazerne de JAV van de COVS over 2020 en 2021 bij te wonen. Mede door de perikelen (niet alleen corona) die de afgelopen jaren plaats hebben gevonden was dit een langere vergadering dan gepland.

Vanwege Corona is de JAV van 2020 niet doorgegaan en is dus samengevoegd. Relatief veel verenigingen uit Oost waren aanwezig. Denkend aan Zwolle, Apeldoorn, Nijmegen, Zutphen en Deventer. Het was duidelijk dat de betrokkenheid in district Oost goed is.  Dit komt ook mede doordat wij als verenigingen in District Oost elkaar minimaal 1x per jaar gezamenlijk treffen. Afgelopen twee jaar zijn wij voor dit districtsoverleg (zo noem ik het maar even) vaker bij elkaar gekomen vanwege de perikelen bij het landelijke bestuur. Dit zal velen van jullie niet ontgaan zijn. Daarom hierbij een overzicht van de belangrijkste punten: 

-          Johan Suurd is gekozen als nieuwe voorzitter. Hij neemt daarbij de functie over van Ron Sotthewes.

-          Pieter-Jan Janssen zal de nieuwe penningmeester worden. 

-          Dirk Koning wordt gekozen als bestuurslid, functie is nog niet bekend.

-          Vacature voor secretaris helaas nog niet opgevuld.

-          Landelijke bestuur mag van de leden een commissie van Gedrag en integriteit samenstellen. De leden die hierin plaats gaan nemen worden bij de eerste volgende JAV van de COVS voorgesteld en de leden mogen dan stemmen.

-          Jonathan van Dongen heeft een discussiedocumenten gemaakt voor een vitale COVS. Dit is op het gebied van bestuur en lid verenigingen. Dit was een goede discussie. Belangrijkste dat hier naar voren kwam dat het voor het vak scheidsrechter veldvoetbal niet 5 voor 12 is, maar 5 over 12. De KNVB heeft dit ook opgemerkt en is reeds begonnen met een campagne, maar vraag de lid verenigingen ook snel te schakelen door bijvoorbeeld het geven van cursussen en goed samen te werken met de voetbalverenigingen uit de buurt. Maar ook het voortbestaan van de COVS werd besproken. Want hoe de tendens nu is, gaat het niet goed. Er zullen veranderingen plaats moeten vinden. Wel werd met klem gezegd dat dit niet alleen door het landelijke bestuur gedaan kan worden, maar ook door de lid verenigingen en hun leden. De leden van de scheidsrechtersverenigingen spreken veel collega scheidsrechters of mensen die in potentie een scheidsrechter kunnen worden. Wij moeten laten zien dat de COVS een toegevoegde waarde kan zijn.

-          Leo Blank en Arie den Dulk hebben 25 jaar lang in de redactie van het blad ‘De Scheidsrechter’ plaatsgenomen. Mede hiervoor zijn zij, na goedkeuring van de aanwezige leden benoemd tot ‘Lid van Verdienste’

Het was een lange dag, maar het was goed om elkaar weer te zien en ook goed om onze SNO stem te laten horen.

Met vriendelijke groet,

Gerwin Moeken

Secretaris SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren