Bijzondere Algemene Leden Vergadering SNO Nijverdal

10 oktober 2021

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 5 oktober jl. heeft het bestuur van SNO Nijverdal een Bijzondere Algemene Ledenvergadering georganiseerd. Op maandag 12 april heeft de 57ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SNO Nijverdal plaatsgevonden. In verband met de geldende Coronaregels moesten wij destijds de JALV digitaal vormgeven. Destijds werden alleen de formele stukken besproken. Vanavond werd er uitvoerig stilgestaan bij diverse jubilerende leden, stoppende commissieleden, de vrijwilliger van het jaar, de winnaar van de Hendrik Stegeman bokaal en het bestuursbeleid. 

Het is een uiterst prettige constatering dat 33 leden bij deze vergadering aanwezig waren. Dit is namelijk ruim 40% van het totale ledenbestand. Wij kennen geen verenigingen die dergelijke cijfers kunnen overleggen. Fijn om te zien dat Corona geen invloed blijkt te hebben op de onderlinge band tussen het bestuur en haar leden. 

De voorzitter had een bijzonder woord van welkom voor onze ereleden, betreffende de heren Gerard Westenbroek, Gert Schuurman en Wim van der Velde. Dit was natuurlijk ook van toepassing voor de heren Julian Arrindell en Henk Poffers, onze aanwezige leden van verdienste!

Allereerst had de voorzitter enkele bestuursmededelingen:

1. Allereerst werd er stilgestaan bij het overlijden van Gerard Wolterink. Gerard is 91 jaar oud geworden. Gerard zat in 1964 in het oprichtingsbestuur van SNO Nijverdal. Namens het bestuur willen wij zijn familie en vrienden veel sterkte toewensen met dit verlies!

2. Aansluitend werd er stilgestaan bij de nieuwe outfit van het bestuur. Het bestuur heeft nieuwe overhemden en colberts. Een speciaal woord van dank hierbij aan onze sponsoren Dimmendaal en Maneschijn Reclame! Met onze nieuwe outfit kunnen we SNO Nijverdal de komende jaren weer op een representatieve wijze vertegenwoordigen!

3. Op 10 september zijn Maurice en Melanie de trotse ouders geworden van hun eerste dochter Maud, Sandra, Doreth. Mede namens Melanie bedankte Maurice de leden voor de prachtige cadeaus en kaarten, welke hij in grote mate van SNO-ers heeft mogen ontvangen!

4. Op 11 september jl. heeft ons ervaren lid Gerard Westenbroek zijn afscheidswedstrijd gefloten. Dit betrof een kraker in de beker tussen VV Hellendoorn Vrouwen 1 en RKSV De Zweef Vrouwen 1. Bij dit afscheid waren diverse regionale voetbalverenigingen aanwezig. Gerard heeft veel mooie cadeaus in ontvangst mogen nemen. Hij kan terugkijken op een prachtig afscheid!

5. Het bestuur wil haar leden bedanken voor hun inzet en flexibiliteit in de zomerperiode. Met ingang van dit seizoen bemannen wij vriendschappelijke wedstrijden bij 44(!) verenigingen, waaronder topamateurs zoals HHC Hardenberg, Staphorst en SC Genemuiden. Het was soms passen en meten, maar we kunnen terugkijken op een geslaagde periode met zeer tevreden verenigingen! Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet en flexibiliteit van onze leden, waarvoor onze dank!

6. Mede door COVID-19 hebben diverse (jonge) leden besloten om te stoppen als KNVB (assistent) scheidsrechter. Denk hierbij o.a. aan Marvin van der Veen, Rick Coenen, Remco Roelofs, Wout Butink en Tim van Kammen. Daarnaast zijn Rachnar Kikkert en Robbert Karkdijk gestopt als SNO Lid. Hierdoor hebben wij nog 'slechts' 77 leden. Het bestuur van SNO Nijverdal is (achter de schermen) druk bezig om nieuwe leden te werven. Namens het bestuur de vraag aan de leden om hierin ook mee te denken. De komende weken zullen twee potentiële nieuwe leden gaan meetrainen, welke 'aangedragen' zijn door SNO-leden. De meeste SNO leden zijn ook lid van een voetbalvereniging. Ken jij nog iemand die (club)scheidsrechter is? Laat hem of haar eens vrijblijvend meetrainen! 

7. Op 25 september heeft betaald voetbal scheidsrechter Rob Dieperink een bezoek gebracht aan ons jonge talentvolle lid Gilian Westemeijer. VV Lemelerveld had een clinic gewonnen in de Week van de Scheidsrechter. Bij de wedstrijd tussen VV Lemelerveld JO 17 - 1 en SC Deventer JO 17 - 1 mocht Gilian gebruik maken van een headset. Hij kreeg via de headset goede tips van Rob! Een leerzame ervaring voor Gilian. 

8. Zoals jullie wellicht in de Tubantia hebben kunnen lezen, heeft Stan afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan de wedstrijd VV Des tegen VV Hellendoorn. VV Des heeft de SNO enquête gewonnen betreffende het seizoen 2019 - 2020. In verband met COVID-19 was er geen eerdere mogelijkheid om deze prijs te overhandigen. De technische commissie van SNO Nijverdal zal ter zijner tijd een gratis presentatie geven aan de clubscheidsrechters van VV Des. 

9. Afgelopen zondag heeft ons jonge talent Stan Endeman zijn debuut gemaakt in de eerste klasse bij de wedstrijd tussen MASV 1 en Voorwaarts Twello 1. Stan kan terugkijken op een zeer geslaagd debuut. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel! 

10: In verband met de verbouwingen in de kantine van NKC'51 heeft het bestuur enkele clubavonden moeten verschuiven. Op 23 november zal eredivisie scheidsrechter Alex Bos naar Nijverdal komen. Op dinsdag 14 december zal de technische commissie de laatste clubavond van 2021 gaan invullen. 

Aansluitend ging Maurice in op het nieuwe bestuursbeleid van onze scheidsrechtersvereniging. De focus in 2021 zal komen te liggen op het behoud van onze huidige leden, het aantrekken van nieuwe leden, het binnenhalen van nieuwe sponsoren, het vergroten van de algemene spelregelkennis en het extern verkopen van onze scheidsrechtersvereniging. Dit extern verkopen zullen we gaan doen in onze nieuwe outfits! 

Aansluitend stonden de jubilarissen centraal. Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat wij, met goedkeuring van de vergadering, hebben besloten om Anton Kreileman te benoemen als lid van verdienste. Anton is sinds 1970 lid van SNO Nijverdal. Hij heeft veel voor onze vereniging betekend. Tussen 1982 en 2012 is hij lid geweest van de begeleidingscommissie. Daarnaast heeft hij tussen 2014 en 2019 een uiterst goede invulling gegeven aan de aanstellingscommissie. Hij was in 2014 mede vormgever van de jubileum receptie betreffende ons 50-jarige jubileum en hij is enkele jaren als bestuurslid actief geweest. Tot slot heeft hij vele hand-en-spandiensten binnen SNO Nijverdal verricht, zoals de Toto Lotto vanaf 1982, ondersteunde hij bij de jaarlijkse trimloop, organiseerde hij diverse spelregelavonden en was hij vrijwilliger bij het door SNO Nijverdal georganiseerde NK veldvoetbal in 2014. Via deze weg willen wij als bestuur Anton van harte feliciteren met deze prachtige benoeming!

Hierbij was het echter niet gedaan voor Anton. Hij werd namelijk ook gehuldigd voor het feit dat hij zowel 50 jaar lid is van de COVS als wel van SNO Nijverdal. Van SNO Nijverdal zal hij een prachtige schaal in ontvangst mogen nemen in combinatie met een speld van de COVS. Helaas was Anton vanavond afwezig in verband met ziekte. Op de clubavond van 23 november zal Anton alsnog de geschenken overhandigd krijgen! 

  

De tweede jubilaris was Jan Schippers. Jan is zowel 40 jaar lid van SNO Nijverdal als wel van de COVS. Jan is lid van de COVS en SNO Nijverdal sinds 1980. Tussen 1994 en 2005 is Jan bestuurslid geweest binnen SNO Nijverdal. Tussen 1995 en 2005 is hij lid geweest van de aanstellingscommissie en tussen 1999 en 2005 is hij lid geweest van de begeleidingscommissie. Bovendien heeft hij diverse hand-en-spandiensten verricht, zoals het ondersteunen bij de jaarlijkse trimloop, spelregelavonden en het NK veldvoetbal in 2014 in Hellendoorn. Voor al zijn verdiensten werd Jan in 2005 benoemd tot lid van verdienste binnen SNO Nijverdal. Uit handen van voorzitter Maurice Paarhuis ontving Jan een prachtige schaal en van de COVS een bijpassende speld. Beide geschenken staan hieronder weergegeven.

  

De derde jubilaris van vandaag was Gerard Westenbroek. We mogen Gerard feliciteren met het feit dat hij 50 jaar lid is van SNO Nijverdal. Hij is sinds 1967 lid van de COVS. 2 jaar later heeft hij de stap vanuit Friesland richting Nijverdal gemaakt. Tussen 1981 en 2014 was hij trainer van SNO Nijverdal. Tussen 1974 en 2015 is hij bestuurslid geweest binnen onze club. Binnen het bestuur is hij secretaris en (plaatsvervangend) voorzitter geweest. Tussen 1982 en 2005 is hij mede organisator geweest van de SNO Nijveral trimloop. Tussen 1982 en 2014 is hij lid geweest van de voetbalcommissie. Tussen 1985 en 2004 was hij de drijvende kracht achter de viscommissie. Voor al zijn verdiensten is hij in 1999 benoemd tot erelid van SNO Nijverdal. Bovendien ontving hij in 2009 de Koninklijke Onderscheiding van Burgermeester Overbeek. Gerard was mede organisator van ‘ons’ NK veldvoetbal in 2014 en hij heeft tussen 2000 en 2010 voor de KNVB regiogroep trainingen verzorgd. Tot slot kan gesteld worden dat Gerard diverse jaren een invulling heeft gegeven aan de sponsor afdeling binnen SNO Nijverdal. Hij heeft er jarenlang voor gezorgd dat wij een prachtige opbrengst ontvingen van diverse sponsoren in de regio Nijverdal. Op de 55ste JALV van 1 april 2019 ontving hij de COVS speld, aangezien hij toen 50 jaar lid was van de COVS. Namens SNO heeft Gerard onderstaande schaal ontvangen.

De laatste jubilaris van deze avond was onze sportvriend Piet Oldeman uit Den Ham. Piet ontving onderstaande COVS oorkonde voor het feit dat hij 60(!) jaar lid is van de COVS! Een prachtige mijlpaal. Tot 2004 is hij lid geweest van de COVS groep Zwolle. Binnen deze COVS groep ontving hij de spelden betreffende het 25-jarige en het 40-jarige lidmaatschap. Bovendien ontving hij op de Algemene Leden Vergadering van 28 april 2003 de Zilveren Scheidsrechterspeld. Vanaf 1 januari 2005 is Piet lid van SNO Nijverdal. Tussen 2005 en 2014 is Piet lid geweest van de technische commissie. Bovendien was hij docent binnen de cursus Kennismaking met Sport en was hij diverse malen voorzitter bij regionale spelregelwedstrijden. Namens het bestuur willen wij hem van harte feliciteren met deze prachtige mijlpaal!

Aansluitend werd er stilgestaan bij de diverse commissies. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Gedurende de vergadering hebben wij afscheid genomen van diverse commissieleden. Aangezien we vorig jaar de diverse commissies niet hebben behandeld, hebben wij alle mutaties binnen de diverse commissies voor 2020 en 2021 nader besproken. Als bestuur van SNO Nijverdal willen wij alle heren oprecht bedanken voor hun tijd en inzet binnen de diverse commissies. Wij hopen ook de komende jaren gebruik te mogen blijven maken van hun kennis, kunde en expertise. Ons motto is ‘samen zijn wij SNO Nijverdal’. Laten we hier ook in de toekomst een goede invulling aan blijven geven!

Voor ons als bestuur is het een uiterst prettige constatering om te zien dat wij er gezamenlijk in zijn geslaagd om alle vacatures succesvol in te vullen. Bovendien zijn wij als bestuur content over het feit dat wij er met alle vrijwilligers in geslaagd zijn om alle taken binnen onze club evenredig verdeeld te krijgen over de diverse vrijwilligers.

De aanstellingscommissie zal ook het komende jaar bestaan uit Maikel van Munster en Maurice Paarhuis. Op deze plek werd alsnog stilgestaan bij het afscheid van Anton Kreileman. Tussen 2014 en (september) 2019 heeft hij een uiterst goede invulling gegeven aan zijn functie. Op de clubavond van 23 november zal Anton een diner bon van €75 euro ontvangen in combinatie met een prachtige SNO Nijveral handdoek!

Als we kijken naar de begeleidingscommissie, dan kunnen we stellen dat er binnen deze commissie geen mutaties zijn. Deze zal ook het komende jaar worden ingevuld door Jan Wijnberg en André Meulenkamp. Ze zullen hierbij worden ondersteund door Gert-Jan Beltman en Wim van der Velde.

De samenstelling van de ontspanningscommissie zal vanaf heden bestaan uit Maikel van Munster, Sem Schrijver en Hans Groenhuijsen. Op deze plek werd afscheid genomen van Maurice Paarhuis. Sinds 2010 is hij onafgebroken lid geweest van deze commissie. Maurice werd bedankt voor bewezen diensten en ons jonge lid Sem wensen wij via deze weg veel plezier met zijn nieuwe functie! Uit handen van secretaris Gerwin Moeken ontving Maurice een diner bon van €75,- in combinatie met een SNO Nijverdal handdoek! 

De technische commissie zal vanaf heden bestaan uit Maikel van Munster, Stan Endeman en Jan Otten. Afscheid werd er genomen van Wim van der Velde. Sinds 2018 was Wim de drijvende kracht achter deze commissie en hij heeft ervoor gezorgd dat onze website (elke maand weer) goed gevuld was met goede spelregelvragen. Ook de nadere toelichtingen op foutieve antwoorden zijn door hem in elkaar gezet! Namens het bestuur werd Wim oprecht bedankt voor zijn bewezen diensten. Hij ontving een diner bon van €75,- in combinatie met de SNO Nijveral handdoek. Jan Otten ontving uit handen van de voorzitter een prachtige SNO Nijverdal polo, zodat hij de komende jaren SNONijverdal op een representatieve wijze kan vertegenwoordigen! 

De voetbalcommissie zal vanaf dit moment bestaan uit André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. Zowel Jan Klein Ganseij als wel Rudolf Wolterink hebben besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor deze commissie. Rudolf is vanaf 2014 verbonden geweest aan de voetbalcommissie. Jan is vanaf 2002(!) verantwoordelijk voor onze voetbalprestaties (zowel op het veld als wel in de zaal). Via deze weg willen wij beide heren oprecht bedanken voor hun inzet. Beide heren ontvingen een mooie SNO handdoek in combinatie met een diner bon ter waarde van €75,-!

Binnen de viscommissie zijn er geen mutaties. Ook dit jaar zal deze commissie worden ingevuld door Julian Arrindell en Johan Schwarte. Ons jonge lid Stan Endeman heeft in een eerder stadium aangegeven beide heren te willen helpen met de verdere organisatie! 

Qua trainers zijn er geen mutaties. Het komende jaar zal deze commissie bestaan uit Jan Karkdijk, Gert Maneschijn, Gert-Jan Beltman, Dick Beldman en Wim van der Velde. De trainers hebben in een vroeg stadium aangegeven bij het bestuur om dit jaar (opnieuw) af te zien van een financiële compensatie, aangezien we vorig jaar relatief weinig hebben kunnen trainen in verband met COVID-19. Een prachtig gebaar! Als bestuur wensten we deze heren echter wel in het zonnetje te zetten door ze allemaal een prachtige bos bloemen te overhandigen! 

Het volgende onderwerp werd nader ingevuld door ons bestuurslid Maikel van Munster. Als voorzitter van de technische commissie stond hij stil bij de Hendrik Stegeman Bokaal. De winnaar van deze bokaal mag zich spelregelkoning van SNO Nijverdal noemen. Aangezien we deze prijs vorig jaar (in verband met Corona) niet hebben kunnen uitreiken, heeft de technische commissie besloten om deze prijs twee maal uit te reiken. De winnaar betreffende 2020 was Gert-Jan Beltman en de winnaar van 2021 was onze voorzitter Maurice Paarhuis. Via deze weg willen wij beide heren feliciteren met deze prijs! Ons bestuurslid Bas ten Tije heeft een nieuwe beker geregeld, waarop alle winnaars van de afgelopen jaren op een goede wijze staan weergegeven! Uit handen van Maikel ontving Maurice de prachtige 'cup met grote oren'. 

Binnen SNO Nijverdal reiken wij (normaliter) elk jaar de prestatiebeker uit. Vorig jaar is dit (door Corona) niet gebeurd. Het bestuur heeft er unaniem voor gekozen om Jan Klein Ganseij winnaar te maken van deze prestigieuze prijs. Dit is zowel voor 2020 als wel 2021. Jan is sinds 2002 kartrekker van ons voetbalteam! Hij is bijna twee decennia lang verantwoordelijk geweest voor deze commissie. Uit handen van de voorzitter ontving Jan een kleine vergoeding in combinatie met de ‘Vrouwe Justitia’ beker! Ook deze beker heeft van Bas ten Tije een mooie update ontvangen, waardoor deze beker het komende jaar op een goede wijze op de schoorsteenmantel van de familie Klein Ganseij kan staan. 

Tot slot werd het barpersoneel van NKC'51 in het zonnetje gezet. Wij voelen ons zeer thuis bij onze korfbalvrienden en namens het bestuur ontvingen ze een welverdiende bos bloemen! 

Rond 21.45 waren alle punten behandeld. De leden werden bedankt voor hun aanwezigheid. De voorbereidingen voor deze bijzondere algemene ledenvergadering hebben veel tijd en energie gekost. Het is dan een fijne constatering om te zien dat veel leden aanwezig waren bij deze meeting! SNO Nijverdal heeft een trouwe achterban qua leden, hetgeen een mooie constatering mag worden genoemd! 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren