Geslaagde clubavond met Rob Dieperink

12 oktober 2019

Beste SNO-ers, 

Op dinsdag 7 oktober jl. stond de eerste clubavond van het seizoen 2019 - 2020 op het programma. De eerste clubavond van het nieuwe seizoen werd gecombineerd met de 'Week van de scheidsrechter'. Vandaag was eredivisie scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo onze spreker. 

Zoals jullie op onderstaande foto's kunnen zien was de zaal goed gevuld. Naast SNO leden waren er ook diverse voetbalverenigingen aanwezig. Onder andere Hulzense Boys, de Zweef, Excelsior'31, SV Dedemsvaart, OZC en Blauw Wit'66 waren met diverse clubscheidsrechters aanwezig. 

Namens het bestuur waren er de volgende mededelingen:

1: Voor vanavond hebben wij van 22 leden netjes een afmelding ontvangen. 

2: Via deze weg willen wij Gilian Westemeijer officieel welkom heten als nieuw lid van SNO Nijverdal. Gilian is een jongeman uit Lemelerveld, welke als scheidsrechter actief is in het zondag voetbal. Naast een warm welkom van alle aanwezigen ontving hij uit handen van Maurice een mooie SNO toss munt. Wij wensen Gilian veel plezier en succes met zijn prachtige hobby en wij hopen hem wekelijks te mogen verwelkomen op de trainingen van onze mooie club. 

3: Deze week staat in het teken van de 'Week van de scheidsrechter'. Via deze weg willen wij alle (aanwezige) amateurverenigingen bedanken voor de wijze waarop men heeft stilgestaan bij dit heugelijke feit. Zoals jullie op de website van SNO hebben kunnen zien, hebben diverse leden van SNO prachtige geschenken in ontvangst mogen nemen. 

4: Op 7 september jl. hebben Gert-Jan Beltman, Jan Karkdijk en Wim van der Velde een bezoek gebracht aan de KNVB campus in Zeist. De desbetreffende SNO-ers hebben hier theorie en praktijk kennis opgedaan. Wij (als bestuur van SNO) waarderen het zeer dat onze trainers zich willen blijven ontwikkelen. De laatste weken komen er steeds meer leden naar de wekelijkse trainingen. Dit komt mede door de goede en afwisselende trainingen welke wekelijks tot in de puntjes worden voorbereid door onze trainers, waarvoor hulde! 

5: Jan Schippers heeft in de zomer zijn functie van SB'er helaas moeten stoppen. Hij kon het e.e.a. helaas niet langer combineren met diverse prive verplichtingen. Wij zijn als bestuur blij dat Wim van der Velde deze vacature heeft ingevuld. Hij zal in deze functie worden ondersteund door Jan Wijnberg, Andre Meulenkamp, Gert-Jan Beltman en Maurice Paarhuis. Wij willen genoemde heren veel succes en plezier wensen bij hun nieuwe functie(s). 

6: Sinds het seizoen 2019 - 2020 is Maikel van Munster verantwoordelijk voor het aanstellen van scheidsrechters bij vriendschappelijke wedstrijden. Op dit moment hebben wij (in dit prille seizoen) reeds meer dan 50 wedstrijden voorzien van een arbiter (in combinatie met neutrale assistenten). Naast de vele wedstrijden op de zaterdag, hebben wij de laatste tijd ook steeds meer scheidsrechters die actief zijn in het zondag voetbal. Via deze weg willen wij alle leden bedanken voor hun tijd en inzet voor de SNO. 

7: SNO organiseert in samenspraak met de KNVB een opleiding tot verenigingsscheidsrechter. In totaal kunnen 18 deelnemers participeren. Alle 40 verenigingen (welke zijn aangesloten bij SNO) hebben hiervoor een schrijven ontvangen. Op het moment dat wij voldoende aanmeldingen hebben ontvangen, gaan we direct starten met deze prachtige cursus. 

8: Op korte termijn zullen er nieuwe SNO artikelen verkrijgbaar zijn binnen onze scheidsrechtersverenigingen. Wij hebben (in samenspraak met Recla2000) nieuwe Pupil van de Week vaantjes gemaakt. Daarnaast zijn er nieuwe notitiekaarten gemaakt (met een SNO sausje). Zodra deze artikelen beschikbaar zijn zullen wij onze leden hierover direct informeren. 

9: Op 3 december staat de derde (reguliere) clubavond gepland. Op deze avond ontvangen wij Ron Sotthewes. Ron is sinds kort de nieuwe voorzitter van de COVS. Hij zal nader ingaan de (lange termijn) visie van de COVS en wij hopen op deze avond meer wederzijds begrip te kweken, zodat wij de komende jaren op een prettige manier kunnen samenwerken. 

Nadat de voorzitter bovenstaande mededelingen met de zaal had besproken, werd Rob Dieperink nader toegelicht. Rob is 31 jaar en geboren en getogen in Borculo. Op 9 maart 2012 floot Rob zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Dit betrof een wedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles. In het seizoen 2011 - 2012 kwam Rob tot drie wedstrijden in de eerste divisie. Op zaterdag 4 november 2017 mocht Rob zijn debuut maken in de eredivisie bij de wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en Roda JC. In deze wedstrijd moest Rob al na 36 minuten een rode kaart geven aan Rosheuvel van Roda JC. Naast het fluiten van wedstrijden is Rob ook actief als Video Assistant Referee (VAR). 

Voor de pauze behandelde Rob alle spelregelwijzigingen. Alle mogelijke spelregelwijzigingen werden besproken aan de hand van goede (ondersteunende) videobeelden. Denk hierbij bijv. aan de muur, de scheidsrechtersbal, de positie waar spelers gewisseld kunnen worden, de gele en rode kaarten voor teamofficials en het feit dat scheidsrechters met ingang van het nieuwe seizoen geen doelpunten meer mogen maken;). 

Aansluitend werden er goede discussies gevoerd naar aanleiding van beelden betreffende (strafbaar) hands en (fysieke) overtredingen. Wanneer is een overtreding onvoorzichtig, wanneer onbesuisd en wanneer gaat de overtreding gepaard met buitensporige inzet? 

Nadat alle aanwezigen hadden genoten van een lekker hapje en drankje, ging Rob verder in op zijn werkzaamheden als VAR. Alle uitgangspunten werden uitvoerig besproken. Voor de buitenwereld lijkt het een zeer eenvoudige aangelegenheid. Het was voor iedereen al snel duidelijk dat dit een misvatting is. Er komt veel (druk) bij kijken, aangezien een VAR geen fouten moeten maken, maar wel onder tijdsdruk staat. 

Rond 22.15 kwam er een einde aan een zeer interactieve en leerzame presentatie. Voorzitter Maurice Paarhuis bedankte Rob (en zijn vader voor het rijden) voor hun aanwezigheid en overhandigde Rob een overheerlijke fles wijn. Alle aanwezigen werden bedankt voor hun aanwezigheid en rond 23.00 ging een ieder met een goed gevoel huiswaarts. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal 

 

​​​​​​

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

01Jun
Lancering nieuwe SNO website
Aanvang: 09:00
02Jun
Reguliere training
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren