KNVB Assist Nieuwsbrief Scheidsrechters september

29 september 2021

Beste SNO-ers, 

Bij het oplopen van het sportpark hoor ik in de verte een schel fluitsignaal. De kenners weten: dat is geen fluit met een balletje, maar een Fox 40. De jeugdige scheidsrechter wordt bijgestaan door twee assistenten. Aan de kant van de tribune staat een dame te vlaggen. Een mooi voorbeeld voor de Meer Vrouwen In Voetbal campagne. Op de tribune is het rustig. Twee oudere mannen zitten bij elkaar en daarachter een paar kinderen. De scheidsrechter fluit hard. Overtreding. Eén speler van de withemden is het daar absoluut niet mee eens. Een druk gesprek met een hoop armgebaren volgt. Eén van de oudere mannen roept daarop: ‘kein Geloel Fußball spielen! De kinderen kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Het voetbalseizoen is begonnen! 

De scheidsrechter lost de situatie op en past de spelregels goed toe. Heeft hij het webinar spelregels (terug)gekeken? Eind oktober volgt voor hem en andere verenigingsscheidsrechters wederom een kans voor verdere ontwikkeling met de themabijeenkomsten. Eerst is daar echter de Week van de Scheidsrechter, meer daarover in deze nieuwsbrief. Het laatste fluitsignaal klinkt, spelers lopen langs om de scheidsrechter te bedanken.

Een sportief seizoen gewenst allemaal!

Jonathan van Dongen

Verenigingsadviseur Arbitrage Noord/Oost

 
Week van de Scheidsrechter

Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 25 september tot en met 3 oktober 2021. Woensdag 29 september organiseert ARAG samen met de KNVB de ‘Dag van de Fairplay’. Houd de website in de gaten! Ook is het nog mogelijk om kans te maken op een headset-clinic. Meld je aan voor 21 september via weekvandescheidsrechter@knvb.nl

 
Bekijk de winactie
 
 
Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten voor verenigingsscheidsrechters

Dit najaar organiseren we een viertal digitale themabijeenkomsten voor verenigingsscheidsrechters. Er zijn landelijk tachtig plaatsen beschikbaar, twintig per bijeenkomst. Hierbij geldt een maximum van één inschrijving per verenigingsscheidsrechter en we hanteren het vol is vol principe. Wees er dus snel bij en zet dit als scheidsrechterscoördinator door naar jouw verenigingsscheidsrechters!

Thema Diversiteit & Inclusiviteit *online* maandag 18 oktober 
Thema Spelregels *online* woensdag 20 oktober
Thema Spelregels *online* dinsdag 26 oktober
Thema Spelregels *online* donderdag 28 oktober

 

 
Scheenbeschermers verplicht in de zaal

Scheenbeschermers verplicht in de zaal

Het seizoen 2021/'22 is begonnen en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden is het dit seizoen verplicht scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd. 

 
Lees meer
 
 
Dag van de FairPlay

Meld je aan voor de Dag van de FairPlay

ARAG organiseert samen met de KNVB op woensdagavond 29 september de Dag van de FairPlay. Een vakinhoudelijke avond voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak! Presentatrice Hélène Hendriks gaat in een online talkshow aan de hand van diverse thema's in gesprek met topscheidsrechters en experts. Meld je hieronder gratis aan!

 
Meld je aan!
 
 

Ook handig om te lezen:

 

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters<

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren