KNVB Assist Scheidsrechters nieuwsbrief augustus 2021

28 augustus 2021

Beste SNO-ers,

Het voetbalseizoen 2021/’22 staat op het punt van beginnen. De voorbereiding is in volle gang, de eerste oefenwedstrijden in het amateurvoetbal zijn gespeeld en de competities in het betaald voetbal zijn gestart. Spelers, officials, vrijwilligers en supporters; voor ons allemaal geldt: we mogen weer! 

In deze nieuwsbrief vind je een aantal handige zaken met betrekking tot de start van het nieuwe seizoen. Want hoe vaak mag er straks eigenlijk worden gewisseld in het bekertoernooi en in de competitie? Ook uitgebreid aandacht voor de spelregels. Als je vragen hebt over een spelregel of benieuwd bent naar de wijzigingen die komend seizoen van kracht zijn, meld je dan aan voor het webinar over de spelregels met Jeroen Manschot en Clay Ruperti.

Veel plezier met deze nieuwsbrief, maar belangrijker nog: veel plezier met het seizoen dat voor de deur staat. Hopelijk kunnen we met elkaar genieten van een lang, sportief en gezond seizoen 2021/’22! 

Sebastiaan Kleijburg

Hoofd Arbitrage en Competitie AV 

 
Webinar

Schrijf je in voor het webinar over de spelregelwijzigingen 

De spelregels; een essentieel onderdeel van het voetbal. Het is dus als (assistent-)scheidsrechter zaak zo goed mogelijk van die regels op de hoogte te zijn. Om iedereen de gelegenheid te geven om dit seizoen weer goed voorbereid op het veld te verschijnen, organiseren we op 30 september een webinar over de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2021/’22’ en de spelregels in het algemeen. Jeroen Manschot en Clay Ruperti bespreken de meest actuele spelregelkwesties aan de hand van verschillende videobeelden en behandelen spelregelvragen van de kijkers. 

 
Schrijf je in voor het webinar
 
 
Spelregels

Nieuwe spelregels zaalvoetbal 2021/'22  

In het zaalvoetbal zijn de oude spelregelboeken voor zaalvoetballers die onder de vlag van de KNVB spelen (Spelregels Ere- en eerste divisie Landelijk en Spelregels district zaalvoetbal) per 1 juli vervallen. In het seizoen 2021/’22 worden alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden gespeeld volgens de ‘Spelregels zaalvoetbal (Futsal)’.

 
Lees meer
 
 
Wissels

Dit seizoen vijf wissels toegestaan in betaald voetbal en amateurvoetbal

Het amateurvoetbal bij de senioren en de oudste jeugdcategorieën in de categorie A sluiten aan bij de regelgeving van het betaald voetbal. De vijf wissels mogen in het amateurvoetbal gebruikt worden in de competities en in de beker. Afgelopen seizoen was dit slechts alleen mogelijk in de beker. 

 
Lees verder
 
 
Daan Cortenbach

‘Als scheidsrechter kan ik iets terugdoen voor mijn club’

Fluiten voor de KNVB én je eigen club? Dat kan! Daan Cortenbach fluit al een aantal jaar wedstrijden bij zowel zijn eigen vereniging als voor de KNVB. De 22-jarige student kan zo extra ervaring opdoen en hij doet iets terug voor zijn eigen vereniging SV Someren.

 
Lees het interview met Daan
 
 

Ook handig om te lezen:

 

 

 

 

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren