Jan Karkdijk stopt als KNVB arbiter

17 juli 2021

Beste SNO-ers,

Via deze weg willen wij jullie informeren over het feit dat ons gewaardeerde lid Jan Karkdijk (60) per direct stopt als KNVB arbiter.

In het dagelijks leven is Jan werkzaam bij Koninklijke ten Cate te Nijverdal. Binnen deze organisatie werkt Jan in een vijf ploegendienst in de functie van pionier. Nadat Jan diverse jaren als voetballer actief was geweest (in het eerste van SVVN) kwam hij in aanraking met het arbitrage vak. Gedurende de eerste jaren combineerde hij het fluiten van jeugdwedstrijden met de functie van jeugdtrainer van het C2 team van SVVN.

Bij Jan groeide de passie voor het fluiten van wedstrijden. Hij besloot om (ondersteund door SVVN) de BOS cursus te gaan volgen. Hij besloot om bij SVVN senioren te gaan fluiten. Hij werd een vaste clubscheidsrechter bij SVVN. Hij besloot om definitief te stoppen met voetballen. Het fluiten ging Jan goed af. Als beloning mocht hij de finale van de gemeente cup fluiten. Wim van der Velde en Gerard Westenbroek ‘daagden’ hem uit om de stap naar de KNVB te maken. Hierdoor zou hij niet wekelijks SVVN 2, 3 en 4 hoeven te fluiten. Hij had uitzicht op het fluiten van standaard elftallen.

Jan heeft altijd met veel passie en plezier voor de KNVB gefloten. In de praktijk bleek de combinatie tussen fluiten en zijn werkrooster lastig te zijn. Diverse malen kon hij ruilen met collega’s, maar een ideale situatie was het uiteraard niet. Mede hierdoor moest Jan zich (naar eigen inzien) te vaak afmelden, hetgeen voor hem absoluut niet goed voelde. Hij heeft daarom (na 10 jaar actief te zijn geweest als KNVB arbiter) besloten om een punt achter zijn carrière te zetten.

Namens het bestuur willen we Jan bedanken voor zijn jarenlange inzet! Gelukkig blijft Jan wel actief als SNO trainer, waarvoor wij hem (logischerwijze) zeer erkentelijk zijn.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren