COVS Vakblad De Scheidsrechter september 2019

30 september 2019
Aan alle leden van de COVS.

Je ontvangt de link naar dit blad omdat je lid bent van de COVS.
https://blad.covs.nl
 
VAKBLAD VOOR DE VOETBALARBITRAGE IN NEDERLAND
VAKBLAD VOOR DE VOETBALARBITRAGE IN NEDERLAND
In dit nummer komt Marc Nagtegaal aan het woord. Leo Blank zocht hem op in zijn woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht. De jonge en ambtieuze scheidsrechter, die vooral bekendheid geniet vanwege het zogenaamde ABBA-penaltyincident, zegt dat hij zich door deze affaire gesterkt voelt. En dat ook de KNVB dat zag bewijst zijn promotie die hij daarna onderging. Pagina 4.
 
In de rubriek In the Spotlight… zetten we de schijnwerpers op Herman Wesseling uit Drenthe. Herman is zo’n typische duizendpoot van wie er door het hele land meerdere zijn. Mensen die volledig opgaan in de hobby scheidsrechteren met als gevolg dat ze bijna automatisch van de ene in de andere functie rollen. Pagina 9.
 
Ook de spelregelwijzigingen en -toevoegingen worden uitgebreid belicht door Dick Visser, voorzitter van de Landelijke Commissie Spelregels van de COVS. Pagina 8.
 
Een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de vakantie was de aanstelling van een vrouwelijke scheidsrechter in augustus bij de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea, de winnaars van respectievelijk de Champions League en de Europa League. De Franse topscheidsrechter Frappart werd door de UEFA aangewezen om dit duel te leiden. Eerder was zij al aangewezen om de finale van het WK-vrouwen tussen Nederland en de VS te leden. In het artikel Kritisch Bekeken besteden wij aandacht aan de vrouwelijke scheidsrechters. Pagina 10.
 
In Zuid II ontmoette Bernard Schenk de voorzitter van de werkgroep begeleiding en rapportage in Zuid. John Janssen is in Zuid II geen onbekende door de vele functies die hij met betrekking tot de arbitrage onderhoudt. Hij maakt zich zorgen over het ontbreken van mankracht met name rapporteurs en begeleiders die nodig zijn om voldoende begeleidingsrapporten uit te brengen. Het hele interview lees je op pagina 6.
 
Van 5 t/m 13 oktober staat de Week van de Scheidsrechter weer op het programma. Vaderlandse topscheidsrechters trekken het land in om lezingen, clinics etc. te geven bij COVS-verenigingen. Amateurscheidsrechters mogen een dagje meelopen met hun betaalde collega’s in Zeist. Nu een vooruitblik, in het oktobernummer hopen we daar verslag van te kunnen doen. Pag. 7.
 
Hoeveel plezier heeft een scheidsrechter gehad aan een net door hem of haar gefloten wedstrijd? En hoe hebben beide teams het duel ervaren? Na een pilot in Zuid I wil de KNVB via de wedstrijdzaken-app nu landelijk gaan meten hoe het precies zit met spelplezier en sportiviteit in het amateurvoetbal. Meer hierover op pagina 5.
 
Klik hier om het blad te openen
 
Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk
redactie@covs.nl
 
De Scheidsrechter
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

01Jun
Lancering nieuwe SNO website
Aanvang: 09:00
02Jun
Reguliere training
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren