Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal

28 mei 2021

Beste SNO-ers,

Het gaat de goede kant op met de besmettingscijfers en het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat versoepelingen zoals beschreven in stap 3 van het openingsplan wellicht al op 5 juni mogelijk zijn. We voeren momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van 5 juni ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. Deze beide zaken bieden voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd vanaf zaterdag 5 juni. We blijven hierin afhankelijk van een positief besluit van het kabinet.

Als vanaf 5 juni inderdaad weer wedstrijden worden gespeeld, zullen wij daarvoor uiteraard ook scheidsrechters aanstellen. Daarom is het van groot belang dat je beschikbaarheid bij ons bekend is. Als je niet beschikbaar bent voor de wedstrijden in de Regiocup vragen we je om uiterlijk zondag 30 mei voor de betreffende weekenden een verhindering in te voeren via de Wedstrijdzaken app of het Official Portal.

Dit verzoek geldt ook voor scheidsrechters die senioren fluiten. In eerste instantie zullen wij jeugdscheidsrechters aanstellen voor deze jeugdwedstrijden, maar afhankelijk van het aantal wedstrijden en de beschikbaarheid van de jeugdofficials, kan het zijn dat we ook beschikbare seniorenscheidsrechters van de zaterdag aanstellen.

KNVB Regiocup voor jeugd
De voorbereiding voor de KNVB Regiocup voor de jeugd richt zich op de speelweekenden 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat we, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma opbouwen. We streven ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren. Kort daarna zullen we ook de aanstellingen verrichten.

Definitief besluit
Op vrijdag 28 mei staat een persconferentie gepland waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie nemen we een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Tot die tijd zullen we geduld moeten hebben, maar gebruiken we de tijd goed zodat we op 5 juni kunnen starten als dat inderdaad weer mag. Als straks daadwerkelijk groen licht komt voor de Regiocup zullen we jullie verder informeren over de praktische zaken rondom de wedstrijden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met de afdeling arbitrage in jouw steunpunt.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren