Nieuwsbrief voor clubavond op 7 oktober 2019

29 september 2019

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Maandag 7 oktober 2019 (let op maandag)

Tijd: 20:00 uur

Bijzonderheid: Week van de scheidsrechter, clinic Rob Dieperink;

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door betaald voetbalscheidsrechter Rob Dieperink. Meer informatie over deze avond in het voorstukje van onze voorzitter.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Het is zaterdagochtend. Het is prachtig weer. Waarschijnlijk de laatste mooie zomerdag van 2019. Vandaag en morgen staan voor 80% van onze leden de eerste competitiewedstrijden weer op de planning. De tijd vliegt voorbij. SNO is al weer enkele weken in volle bedrijvigheid. De eerste maatwerk bijeenkomst ligt al weer achter ons en aanstaande dinsdag (24 september) staat de tweede maatwerkbijeenkomst bij SNO op de planning. Via deze weg wil ik jullie graag meenemen in enkele zaken waarmee wij (als bestuur van SNO) momenteel druk bezig zijn.

Allereerst wil ik graag stilstaan bij onze (actieve) leden. In het verleden zijn veel (relatief) jonge mannen lid geworden via SNO via de Kennismaking met Sport cursussen. Deze groep hebben wij actief benaderd om te kijken waar voor deze groep de wensen lagen. In de praktijk bleek meer dan 90 % helemaal niks meer met het fluiten te doen en hebben wij daarom besloten (om in gezamenlijk overleg) het lidmaatschap te beëindigen. Centraal hierin staat dat wij als bestuur kwaliteit (van lidmaatschap) verkiezen boven kwantiteit. Het is een zeer prettige constatering om te kunnen mededelen dat wij het afgelopen jaar steeds meer nieuwe (actieve) leden aan ons hebben weten te binden. Vorig jaar (rond deze tijd) werden Rick Coenen, Richard Hultink, Martijn Bruins, Ferens Groenhuijsen en Arno Reusink lid. Gedurende het afgelopen jaar zijn hier de volgende (club) scheidsrechters bij gekomen: Remco Roelofs, Wout Butink, Jan Otten, Sem Schrijver, Bas ten Tije en Hans van Dalen. Het is goed om te zien dat het grote gros van deze leden ook actieve leden zijn die (nagenoeg) wekelijks bij de trainingen te zien zijn.

Aangezien de afgelopen periode de trainingsgroep steeds groter aan het worden is en aantallen boven de 20 eerder regel dan uitzondering zijn, hebben onze trainers (uit eigen initiatief) ervoor gekozen om deel te nemen aan een opfriscursus in Zeist. Op zaterdag 7 september zijn Jan Karkdijk, Wim van der Velde en Gert-Jan Beltman naar de mooie Zeister bossen gereden. Zowel de theorie als de praktijk werd nader onder de loep genomen. Wij als bestuur zijn erg blij dat ‘onze jongens’ zich continue willen blijven verbeteren. Alleen door deze manier van werken zal het niveau (blijven) toenemen. Mede door de (goed gefaciliteerde) trainingen van de SNO hebben Stan Endeman, Erik ter Brake en ondergetekende de FIFA testen met goed gevolg afgerond.

Zoals bij een ieder bekend, heeft Jan Schippers aan het einde van het vorige seizoen besloten om zijn functie van SB’er te beëindigen. Jan was verantwoordelijk voor veel SNO-ers. Aanstaande dinsdag heeft het bestuur een gesprek gepland met Jan van Dijk. Zoals het er nu uit ziet, zullen wij als bestuur (in combinatie met onze begeleidingscommissie) deze functie overnemen. Het is een fijne constatering dat diverse (actieve en niet meer fluitende leden) hebben aangegeven te willen helpen. Wij verwachten hier op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen verschaffen. Zodra de kogel definitief door de kerk is, zullen de leden die het betreft persoonlijk een bericht van ons ontvangen.

Max van der Lei is momenteel een half jaar in het buitenland voor zijn studie. Alvorens hij zitting nam in het bestuur was dit reeds bekend. Mede door de hedendaagse communicatie mogelijkheden (WhatsApp, skypen) is hij ‘gewoon’ in staat om bestuursvergaderingen bij te wonen. Eventuele fysieke afspraken zijn (op voorhand) netjes binnen het bestuur verdeeld. Mede hierdoor zal bovenstaande niet voor problemen zorgen.

Eind vorig jaar heeft Anton Kreileman besloten (om na jarenlange inzet) te stoppen met de aanstellingscommissie. Het is altijd spannend hoe een (eventuele) opvolger hier een invulling aan geeft. Naast de (reguliere) sponsoren zijn deze wedstrijden onze grootste inkomstenbron. De eerste signalen zijn (zeer) positief. Vorig jaar is Anton erin geslaagd om 100 wedstrijden door SNO-ers te laten fluiten. Anton gaf toen (terecht) aan dat we hierin onze max hadden bereikt. Echter, door de aanmelding van nieuwe leden, lijkt hier nu rek in te zitten. Op het moment van schrijven hebben wij namelijk al weer 45 wedstrijden voorzien van een leidsman. Een groot compliment gaat hierin uit naar onze leden. Mede door jullie tijd en inzet blijven (de 40 bij ons aangesloten verenigingen) ons benaderen voor wedstrijden. Het is daarin ook een prettige constatering om te kunnen zeggen dat we in steeds meer disciplines goede arbiters hebben. Denk hierbij aan ‘zondag’ scheidsrechters, scheidsrechter die actief zijn in het jeugdvoetbal en arbiters welke de fluit hanteren in de zaal. Deze diversiteit is (ons inziens) een uitermate goede ontwikkeling. Aangezien we nu ook de Tukker cup hebben gekregen, zullen we dit seizoen iedereen hard nodig hebben;).

Wij als bestuur zijn van mening dat stilstand achteruitgang betekend. Ondanks het feit dat het ons momenteel (qua financiën en leden aantallen) voor de wind gaat, betekend dit niet dat wij nu rustig aan kunnen doen. Integendeel! In samenspraak met onze technische commissie hebben wij samen met NKC’51 en de KNVB besloten om een opleiding verenigingsscheidsrechter (veld) te faciliteren. Alle 40 voetbalverenigingen (welke bij ons zijn aangesloten) zijn hiervoor aangeschreven. Zodra de klas ‘vol’ zit (18 deelnemers heeft) dan gaan we op korte termijn starten. Het organiseren van deze cursus heeft voor ons twee belangrijke doelen. Allereerst hebben de clubs uit onze omgeving veelal een tekort aan clubarbiters. Door deze cursus aan te bieden hopen wij ervoor te kunnen zorgen dat aan deze schaarste een invulling gegeven kan worden. Daarnaast hopen wij natuurlijk ook om op deze wijze nieuwe leden aan SNO te kunnen binden.

Zoals jullie van ons gewend zijn, staan er ook dit seizoen weer zes clubavond op de planning. Drie avonden zullen worden ingevuld door onze technische commissie en bij drie avonden zullen wij een externe spreker hebben. Met gepaste trots kunnen wij jullie alvast vertellen welke twee sprekers er dit jaar vastgelegd zijn. Op maandag 7 oktober zal eredivisie scheidsrechter Rob Dieperink (uit Borculo) naar Nijverdal komen. Op maandag 7 oktober begint ‘de week van de scheidsrechter’. Wij hebben als bestuur (en met name Gerwin Moeken) veel energie gestoken in het ‘binnenhalen’ van een eredivisie scheidsrechter. Wij zijn erg blij dat het ons is gelukt. Via deze weg zijn jullie allen van harte uitgenodigd voor deze avond. Wij werken deze avond wel met het principe dat je, je moet opgeven (bij Gerwin). De 40 voetbalverenigingen (die bij ons zijn aangesloten) zullen namelijk ook (voor hun clubscheidsrechters) worden benaderd. In totaal hebben wij 100 plekken bij SNO. Wij hanteren het principe VOL = VOL.

Op 3 december staat de derde clubavond gepland. Op deze avond zal Ron Sotthewes de gastspreker zijn. Ron is sinds dit jaar de voorzitter van de COVS. Ron zal ons meenemen in het reilen en zeilen binnen de COVS. In het verleden is er veel onvrede geweest vanuit diverse COVS verenigingen jegens de COVS. Wij willen als bestuur van SNO Ron de mogelijkheid bieden om nader in te gaan op hun visie en ons mee te nemen in hun toekomstplannen.

Tot slot wil ik even stilstaan bij onze commerciële afdeling. In samenspraak met diverse SNO leden zijn wij momenteel druk bezig om nieuwe artikelen aan ons assortiment toe te voegen. Op korte termijn zullen wij jullie nieuwe ‘pupil van de week’ vaantjes presenteren. Daarnaast zijn wij druk bezig om nieuwe notitiekaarten te maken. Deze notitiekaarten zijn voorzien van een ‘SNO sausje’. Zodra deze nieuwe artikelen beschikbaar zijn, zullen wij jullie hierover informeren.

Rest mij nog jullie heel veel succes en plezier te wensen op de velden. Ik hoop jullie in groten getale te mogen (blijven) verwelkomen op onze wekelijkse trainingen en daarnaast verwacht ik jullie allemaal op maandag 7 oktober in het mooie Nijverdal bij de clubavond met Rob Dieperink.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

Rob Dieperink:

Op maandag 7 oktober zal onze clubavond ingevuld worden door Rob Dieperink. Rob is 31 jaar en geboren in Borculo. Rob fluit zijn wedstrijden in de eerste en eredivisie. Op 9 maart 2012 floot Rob zijn eerste betaald voetbalwedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles. In het seizoen 2011 - 2012 kwam Rob tot drie wedstrijden in de eerste divisie. Op zaterdag 4 november 2017 mocht Rob zijn debuut maken in de eredivisie bij de wedstrijd tussen Excelsior (Rotterdam) en Roda JC. Dit betrof destijds de elfde speelronde van de Eredivisie. In deze wedstrijd moest Rob reeds na 36 minuten een rode kaart geven (aan Rosheuvel). Naast het fluiten van wedstrijden is Rob ook actief als Video Assistant Referee (VAR).

Wel en Wee:

- Rachnar Kikkert is vanaf heden het aanspreekpunt voor het Wel en Wee binnen SNO. Heb je iets wat het bestuur of andere leden moeten weten kun je dit doorgeven aan Rachnar.

- Hans Hofman is weer fit

- Zander Pouls heeft een operatie ondergaan aan zijn hart. Naar eigen zeggen was dit geen spannende operatie/ Zander zal hierdoor in de maand september geen wedstrijden fluiten.

- Anton Koopmans, Wessel Nijmeijer, Jan van Otten zijn nog geblesseerd.

- Het bestuur wenst alle leden veel beterschap toe.

- Max van de Lei is voor een half jaar in het buitenland

De Pen:

Mijn naam is Sem Schrijver, ik ben 19 jaar en ik woon in Nieuw Heeten. Een paar weken geleden ben ik begonnen met de PABO op het Saxion in Deventer. Naast het fluiten mag ik graag muziek luisteren of met vrienden een biertje te drinken in het weekend.

Ik ben op mijn 12e begonnen met fluiten bij sv Nieuw Heeten naast het voetballen. Ik kreeg steeds meer plezier in het fluiten en uiteindelijk afgelopen februari begonnen met de SOIII opleiding en gestopt met voetballen. Het leukste aan het fluiten vind ik om het fanatisme van de spelers te zien e om als scheidsrechter een leidinggevende rol te hebben in de wedstrijd.

Bij de SOIII opleiding vertelde de docent dat er een scheidsrechtersvereniging in Nijverdal zat. Vanuit Nieuw Heeten is Nijverdal dichtbij. Bij de SNO bevalt het mij erg goed. Elke dinsdag zijn er leuke en afwisselende trainingen zowel op het veld als in het bos.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)

Marslaan 46 7772 XE Hardenberg

Tel. 06-53156248

E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman |

Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal |

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

01Jun
Lancering nieuwe SNO website
Aanvang: 09:00
02Jun
Reguliere training
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren