Historische stap in het amateurvoetbal: vrouwen kunnen vanaf komend seizoen spelen in mannenteams

15 mei 2021

Beste SNO-ers,

Een historisch besluit van de KNVB: vanaf volgend seizoen is het voor vrouwen in het amateurvoetbal mogelijk om uit te komen in de categorie A bij de mannen. 

Daarmee kunnen er dus bijvoorbeeld in de hoofdmacht van clubs vrouwen voetballen. Tot nu toe is gemengd voetbal alleen mogelijk in de jeugd.  „Zodra vrouwen de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. „Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

In het afgelopen seizoen, dat vanwege het coronavirus al snel werd stilgelegd,  werd er met en pilot al een aanzet gegeven door KNVB om vrouwen in een mannenteam te laten voetballen. De 19-jarige Ellen Fokkema maakte deel uit van de selectie van de Friese vierdeklasser Foarút. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren