Nieuwsbrief SNO Nijverdal - Mei 2021

07 mei 2021

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Het is vrijdag 30 april. Het is tijd voor mijn derde ‘Van de Voorzitter’ van 2021. Zoals de meesten van jullie weten, ben ik op 29 maart gestart als Bestuursadviseur binnen de Landstede Groep te Zwolle. Binnen deze nieuwe functie geniet ik momenteel van mijn tweeweekse meivakantie. Een van de vele voordelen van het werken in het onderwijs. Medio september verwachten Melanie en ik onze eerste dochter en deze functie bied mij de mogelijk om deze uitdagende baan te combineren met het feit dat ik veel bij mijn kleine meid kan zijn!

Aan het einde van februari schreef ik mijn laatste ‘Van de Voorzitter’. Sinds die tijd zijn er diverse zaken gebeurd, die ik graag op deze plek nader wens te bespreken. Allereerst wil ik even stilstaan bij enkele huishoudelijke mededelingen. Het bestuur heeft besloten om de clubavond van 11 mei te verplaatsen naar 28 mei. Deze avond zal worden ingevuld door het bestuur. Wij hebben een prachtige voetbalquiz vormgegeven. Arbitrage, zaalvoetbal, regionaal en landelijk voetbal. Al deze onderwerpen zullen de revue passeren! Om zoveel mogelijk SNO-ers hierbij aanwezig te hebben, hebben wij gekozen voor een vrijdagavond. I.v.m. Hemelvaart en Pinksteren is vrijdag 28 mei de eerste optie!

Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten om de jaarlijkse feestavond van zaterdag 5 juni te annuleren. In verband met Corona kunnen en willen wij momenteel nog geen fysieke feestavonden vormgeven. Over de viswedstrijd, welke gepland staat voor 24 juni, hebben wij als bestuur nog geen besluit genomen. Dit zal op de bestuursvergadering van 27 mei worden besloten. Via onze kanalen zullen wij jullie hierover op de hoogte houden!

Via deze weg wil ik graag even stilstaan bij onze wekelijkse trainingen. Sinds enkele weken trainen wij op de zaterdagen. Onze trainers zijn wekelijks in staat om een gevarieerd programma te realiseren. De leden worden verdeeld over de diverse trainers en de groepen gaan dan gedurende 1.5 uur zijn of haar eigen weg. Het bestuur is teleurgesteld over het aantal deelnemers. Deze schommelt al weken tussen de 12 en de 14 personen. Natuurlijk zijn wij blij met de trouwe vaste groep, alleen zijn er veel SNO-ers die wij niet of nauwelijks zien!

Via deze weg willen wij deze groep nogmaals verzoeken om je gezicht weer is te laten zien bij onze mooie club. Naast een fysieke prikkel is het namelijk leuk om elkaar weer is te zien en om op een ontspannen wijze (met inachtneming van de geldende voorschriften) lekker met elkaar bij te kletsen! Indien je graag een training wilt meepakken, laat dit dan weten aan mij en/of Wim van der Velde. Wij zullen een ieder met (figuurlijke) open armen ontvangen!

Aan het begin van april zijn diverse bestuursleden van SNO op pad geweest voor onze mooie club! Veel SNO-ers hadden namelijk gereageerd op onze ‘geschenken actie’. Veel gepersonaliseerde T-shirts werden overhandigd, maar ook diverse handdoeken en vlaggen werden rondgebracht! Via deze weg willen wij onze leden bedanken voor de vele leuke reacties, welke wij de afgelopen periode omtrent deze actie hebben mogen ontvangen!

Op maandag 12 april heeft onze (digitale) JALV plaatsgevonden. In totaal was iets meer dan 40 % van onze leden aanwezig, hetgeen natuurlijk voor een online meeting een prachtige opkomst mag worden genoemd! Resumerend kunnen we stellen dat 2020 (ondanks Corona) financieel een zeer goed jaar voor ons is geweest. We staan er financieel goed voor, hetgeen in deze tijde een geruststellende gedachte is!

Een belangrijk onderwerp deze avond had betrekking op de diverse jubilea. Via deze weg willen wij nogmaals Anton Kreileman, Jan Schippers, Gerard Westenbroek en Piet Oldeman feliciteren met hun jubileum. Wij hopen deze heren in de loop van 2021 bij een fysieke bijeenkomst alle geschenken te kunnen overhandigen. Daarnaast nog een speciaal woord voor ons nieuwe lid van verdienste, betreffende Anton Kreileman. Anton, van harte met deze dik verdiende benoeming voor hetgeen jij de afgelopen decennia voor onze mooie club hebt betekend!

De KNVB heeft besloten om definitief een streep te zetten door de KNVB Regiocup betreffende de senioren. De bond is momenteel nog aan het kijken in hoeverre een variant bij de jeugd nog wel haalbaar is. De afgelopen periode hebben zich reeds diverse clubs gemeld bij Maikel van Munster. Diverse (regionale) toernooien zijn reeds in de steigers gezet. Het is nu wachten op goedkeuring vanuit de overheid. Hetzelfde is van toepassing op de Beltona Beloften Competitie. Nagenoeg alle (regionale) clubs willen de Beltona Competitie voortzetten. De speelschema’s zijn reeds opgesteld. Ook hierin is het afwachten op goedkeuring vanuit de overheid. Wij zullen jullie (uiteraard) goed op de hoogte houden betreffende de ontwikkelingen!

Via deze weg willen wij stilstaan bij drie (relatief) jonge SNO leden. Allereerst kunnen wij met gepaste trots melden dat Tim van Kammen en Rick Coenen in het nieuwe seizoen weer gaan fluiten voor de KNVB. Tim van Kammen is 32 jaar en in het dagelijks leven is hij politieagent. Aan het einde van het seizoen 2018 – 2019 zette hij een streep onder zijn korte arbitrage loopbaan en ging hij bij SVVN verder als voetballer/elftalbegeleider. Voor het seizoen 2021 – 2022 heeft Tim besloten om zijn hobby als KNVB arbiter weer op te pakken. De komende periode zal de KNVB bepalen op welk niveau Tim mag instromen.

Rick Coenen komt uit Markelo. Hij is lid geworden van SNO via zijn (oud) collega Maikel van Munster. Rick was tot vorig jaar werkzaam bij van Dam in Rijssen. Sinds september 2020 is hij van werkgever veranderd. Hij is als engineer installatietechniek gestart bij Plegt-Vos in Langeveen. Hij combineert zijn nieuwe baan met de opleiding werktuigbouwkundige installatietechniek aan het Deltion College. Aan het einde van het seizoen zal hij (hopelijk met goed gevolg) deze opleiding afronden. Hierdoor

heeft hij voor volgend jaar weer meer tijd en ruimte om zijn hobby als KNVB arbiter op te pakken. Ook zal hij proberen om regelmatig trainingen van SNO te gaan bezoeken!

Tot slot, met betrekking tot dit onderwerp, wil ik (nogmaals) Dennie Mulder uit Wezep van harte welkom heten als nieuw lid van SNO Nijverdal. Dennie is 23 jaar jong en op de zondagen actief als assistent-scheidsrechter in de eerste klasse en in de hoofdklasse. Wij willen hem veel succes en plezier toewensen met z’n hobby en hopen hem vaak te mogen verwelkomen bij SNO Nijverdal!

Later in deze nieuwsbrief zullen wij jullie onder het kopje ‘Wel en Wee’ informeren over het ‘Wel en Wee’ betreffende diverse SNO leden. Ons bestuurslid Max van der Lei heeft dit uitvoerig voor een ieder uitgewerkt, waarvoor onze dank! Via deze weg wil ik even speciaal stilstaan bij Jan van Dijk uit Dronten. Sinds juli 2016 is Jan voorzitter van Servicegebied Zwolle – Deventer van de KNVB. Hij geeft leiding aan alle SB-ers uit de regio, waaronder aan Wim van der Velde en Hans Hofman. Het gaat langzamerhand iets beter met Jan. Hij is stabiel en diverse bijwerkingen van zijn kuur zijn (gelukkig) komen te vervallen. Op dit moment moet hij nog één kuur ondergaan en op 1 juni staat een vervolgscan op het programma. Op 7 juni zal hij de uitslagen van deze onderzoeken krijgen. Op dat moment kan men bepalen in hoeverre de therapieën zijn aangeslagen. Via de volgende link kun je zelf alle ontwikkelingen m.b.t. zijn herstel nader bekijken: www.nieuwsvanjan.blogspot.nl. Jullie kunnen hem ook een kaartje sturen op het volgende adres: De Volte 34, 8252 GB Dronten. Namens het bestuur willen wij Jan (nogmaals) veel sterke en succes toewensen gedurende de komende periode!

Wij willen jullie informeren over het feit dat het bestuur (in samenspraak met Hans Groenhuijsen) heeft besloten om over het seizoen 2020 – 2021 geen uitreiking van de SNO enquête vorm te geven. De reeds ontvangen enquêtes geven ons geen representatief beeld over het totale seizoen. Hans Groenhuijsen heeft alle mogelijke voorbereidingen voor het seizoen 2021 – 2022 reeds genomen. Op onze website staat de enquête voor het nieuwe seizoen reeds weergegeven. Daarin is ook de nieuwe (fusie)vereniging FC Ommen toegevoegd. Vanaf 1 juli bestaan OZC, OVC’21 en JCO niet meer!

Tot slot wil ik nog graag even stilstaan bij onze website. Zoals onze secretaris Gerwin Moeken jullie deze week reeds heeft gemaild, gaan wij vanaf 1 juni starten met het nieuwe spelregelseizoen! Op onze website krijgen jullie (opnieuw) de mogelijkheid om elke maand 10 spelregels in te vullen! Als bestuur van SNO spreken wij de hoop uit dat gedurende het nieuwe seizoen (nog) meer SNO-ers gaan participeren met deze spelregeltool! Op een makkelijke en interactieve wijze blijf je op deze manier bezig met spelregelkennis! Als bestuur (in combinatie met onze technische commissie) doen wij er alles aan om jullie als SNO leden goed te kunnen faciliteren! Het is aan jullie om de aangereikte handschoen op te pakken en om er vervolgens actief mee aan de slag te gaan!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Ik kreeg van Gerwin de vraag of ik een stukje wou schrijven voor de pen. Bij deze!

Ik ben Dennis Schoemaker 21 jaar en woonachtig in het mooie Hardenberg. Ik woon sinds september samen met mijn vriendin Sascha, waarmee ik al 6 jaar gelukkig ben. Ik ben sinds 1 september lid van de SNO. Ik ben op mijn 15e begonnen met fluiten en voetballen bij V.V. Hardenberg ’85. Ik was zelf altijd een speler die nog al snel kon zeuren tegen de scheidsrechter over de beslissingen die hij maakte. Waarop mijn trainer een keer zei dat ik zelf maar eens een wedstrijd zou moeten fluiten, zodat je weet hoe een scheidsrechter er in staat, en wat voor moeilijke beslissingen een scheidsrechter soms moet maken. Ik heb toen gezegd dat ik dat wel wou proberen en zodoende werd ik die week erop gevraagd of ik een wedstrijd wou fluiten van de E-jeugd. Ik kwam er toen al heel snel achter dat ik fluiten best wel leuk vond, en dat een scheidsrechter het soms best lastig heeft. Sinds dien ben ik wekelijks gaan fluiten bij de jeugd. Toen kreeg ik na 1 jaar de vraag of ik niet de Basis Opleiding Scheidsrechter wou volgen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Zodoende ben ik de cursus gaan volgen in Den Ham. Deze heb ik gehaald in februari 2016. Daarna ben ik mij meer gaan focussen op het begeleiden/assisteren van wedstrijden. Ik floot soms 1 wedstrijd bij Hardenberg ’85 en daarna ging ik of zelf nog voetballen, of ging ik als assistent-scheidsrechter aan de slag bij het team van Sascha (zij voetbalt bij HHC Hardenberg). Ik begon het fluiten steeds leuker te vinden, waardoor ik heb besloten om het voetballen wat naast mij neer te leggen. Soms speelde ik een wedstrijd niet mee omdat ik dan kon fluiten of assisteren. Na 4 jaar als clubscheidsrechter actief te zijn geweest, heb ik gevraagd aan de vereniging of ze het goed zouden vinden dat ik de SOIII cursus ging volgen. Hierdoor zou ik wel minder actief kunnen zijn bij de club, maar zelf wel hogere stappen kunnen behalen in het fluiten. De club vond dit een prachtig idee, en hebben mij de cursus cadeau gedaan. Ik ben sinds februari 2020 bezig met de SOIII cursus, maar door de welbekende Covid-19, is deze cursus nog niet afgerond. Wanneer deze cursus weer verder gaat is nog niet bekend.

Ik ben sinds kort werkzaam als chauffeur bij Melk Transport Twente, waardoor het fluiten door mij op een lager pitje is gezet, omdat ik ook in de weekenden moet werken. Dit is natuurlijk wel jammer maar het houd mij niet tegen in het fluiten, omdat ik in mijn vrije weekenden gewoon kan fluiten.

Met sportieve groet,

Dennis Schoemaker

Wel en Wee:

Hierbij een update betreffende het ‘Wel en Wee’ van onze (geblesseerde) leden.

- Gert Hiemstra heeft last van zijn knieën vanwege slijtage. Hij hoopt binnenkort de wekelijkse SNO trainingen weer te kunnen hervatten.

- Jan Karkdijk loopt al een tijdje met klachten aan zijn bilspier/heup. Hij had de hoop dat de Corona break zou zorgen voor voldoende rust, waardoor hij op deze wijze zou kunnen herstellen. Dit is helaas niet het geval. Desondanks wil hij de komende periode (indien zijn nachtdiensten dit toelaten) wel weer vaker komen trainen bij SNO.

- Ons bestuurslid Maikel van Munster heeft (net zoals zijn vriendin) Corona gehad. Gelukkig gaat het nu wel weer beter met hem. Hij heeft inmiddels geen Corona meer! Hij heeft nog veel last van de vermoeidheid, waardoor hij halve dagen werkt. Zodra hij zijn energie weer terug heeft, is hij ook van plan om zijn gezicht weer vaker bij SNO te laten zien tijdens de wekelijkse trainingen!

- Jan van Otten heeft een Corona-vaccinatie gekregen en heeft daarbij een aantal dagen last gehad van de bijwerkingen. Gelukkig gaat het nu goed met Jan en wil hij binnenkort zelfstandig weer beginnen met sporten.

- Geeske, de vrouw van onze penningmeester, is ontslagen uit het ziekenhuis en dat is ontzettend goed nieuws! Inmiddels heeft ze haar eerste loop en sta oefeningen gehad en wordt er hard gewerkt aan haar revalidatie. Waarschijnlijk mag Geeske in mei een dag of zelfs een weekend naar huis toe.

- Ferens Groenhuijsen heeft een liesblessure opgelopen tijdens de wedstrijd CSV'28 1 tegen CSV'28 JO19-1. Hij bezoekt twee maal per week de fysiotherapeut en het herstel van de blessure gaat steeds beter. Echter is nog onduidelijk wanneer Ferens weer volop kan gaan trainen.

Via deze weg willen wij bovenstaande heren en dame veel succes en sterkte toewensen bij hun herstel!

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de vierde aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen centraal.

Oprichter en directeur van Bandwerk merkenbouwers is Hans van der Stouw. Hans is woonachtig in Rijssen en kan worden betiteld als een ‘Excelsior’31-man’. Tussen 2008 en 2014 is hij voorzitter geweest van de zaalvoetbal afdeling van Excelsior’31. Tevens is hij bijna acht jaar lid geweest van de sponsorcommissie van Excelsior’31. Tot slot kan gesteld worden dat hij de prachtige websites van onder andere SNO Nijverdal en Excelsior’31 heeft vormgegeven. Hieronder verteld Hans meer over zijn bedrijf.

Het team van Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen is een kleurrijk gezelschap. Of we staan schreeuwend boven de voetbaltafel of we laten ons afbeulen door een personal trainer of we verstoppen ons in onze inspiratieroom om een idee naar het hoogst haalbare niveau te brengen. Allemaal in jouw belang!

Wij zijn Bandwerk en zorgen ervoor dat jouw organisatie klaar is om de (digitale) strijd met je concurrenten aan te gaan en zelfs te winnen. Hoe we dat doen? Door het maximale uit jouw merk te halen. Bandwerk merkenbouwers is het full service marketingbureau waar je terecht kunt voor strategie, creatie en code. Bij ons ben je welkom voor één product of dienst, maar ook voor het totaalpakket. Wat ons uniek maakt is onze integrale aanpak. Van merkstrategie tot web ontwikkeling en het uit handen nemen van je complete digital marketing.

Strategische marketing

Wat heb je nodig? Beginnen we met een marktscan voordat we een merkstrategie uitstippelen? Heb je baat bij een complete merkpositionering of volstaat een nieuw marketingconcept? Het kan ook zijn dat we vooral je digitale strategie moeten aanpakken. Of misschien heb je behoefte aan een sterke employer branding om de juiste mensen aan te trekken. Hoe dan ook, elke case is anders en daarom is onze aanpak altijd afgestemd op jouw unieke situatie.


Creatieve denkkracht

Onze creatieve afdelingen staan je bij op elk denkbaar vlak. Voor een complete restyling van je huisstijl, het opmaken van een social mediacampagne of het uitwerken van een merk-, beeld- of vormconcept. Ook voor digital design en specifieke (ook SEO of SEA) copywriting staan we voor je klaar.

Technische doorontwikkeling

Onze afdeling development ontwikkelt nieuwe online platformen, koppelt systemen aan elkaar en ontwikkelt bestaande websites door. Ook voor development ondersteuning, techniek en digital marketing ben je bij Bandwerk helemaal op je plek. Zie hiervoor onderstaand voorbeeld van Akor.

Wil je meer over ons weten of zelfs met ons samenwerken? Bekijk dan onze website Bandwerk.nl voor inspirerende casussen of bel gewoon eens met Hans van der Stouw om te sparren waar jouw mogelijkheden liggen. Bandwerk merkenbouwers: Neonstraat 3a Rijssen, 0548-542672, www.bandwerk.nl.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren