Nieuwsupdate seizoen 2020/’21 – Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal

26 april 2021

Beste SNO-ers, 

Op dinsdag 13 april heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Bij deze willen we iedereen dus aanmoedigen om fit te worden of te blijven zodat, wanneer dit mogelijk is, jullie straks in goede conditie het veld op kunnen.

Regiocup voor senioren
De bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten.

Zaalvoetbal
De zaalvoetbalcompetitie loopt normaal tot half mei, maar ligt al maandenlang stil. Als men vanaf 11 mei weer mag trainen met 1,5 meter afstand, dan is voor de KNVB Regiocup eerst nog de tussenstap nodig waarin voetballers weer normaal in teams kunnen trainen en spelen. In dat geval schuift het spelen van wedstrijden richting de zomervakantie op. Het zaalvoetbal heeft sowieso al een langere voorbereidingstijd omdat sporthallen tijdig moeten worden ingehuurd. Daarom hebben we helaas nu al moeten besluiten dat voor het zaalvoetbal de KNVB Regiocup komt te vervallen. Mochten er op enig moment wel wedstrijden gespeeld kunnen worden, gaan we ons best doen dit zo goed mogelijk te faciliteren. De Eredivisie play-offs voor het Europese ticket kunnen doorgaan als de teams vanaf 11 mei zonder beperkingen kunnen trainen.

Contact
Heb je vragen? Neem dan contact op met de afdeling arbitrage in jouw steunpunt.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren