De Stad van Lorenzo Cairo: ‘Ik mis het fluiten en de contacten’

01 mei 2021

Beste SNO-ers,

Lorenzo Cairo floot enkele duels in het betaald voetbal en is nu scheidsrechter op het hoogste amateurniveau. ,,Straatvoetbal op de Parade, dat is toch geweldig?”

Jong Sparta - GVVV. Dat was de laatste wedstrijd die Lorenzo Cairo (36) floot, alweer een dik half jaar geleden. Cairo had nou juist besloten om nog één seizoen te knallen op het hoogste amateurniveau, om vervolgens een stapje terug te doen. 

,,Normaal krijg ik op dinsdag altijd een mailtje waar ik zaterdag mag fluiten. Dat mis ik wel, het fluiten, de contacten. Aan de andere kant werd ik altijd geleefd door het voetbal, het is ook wel leuk om meer tijd met mijn gezin en vrienden te kunnen doorbrengen. Ik wil nog heel graag de derby Spakenburg-IJsselmeervogels fluiten, hopelijk volgend seizoen, want op deze manier wil ik geen afscheid nemen.”

Hartverwarmend

Cairo blijft actief in het voetbal, daarover bestaat geen twijfel. ,,Misschien ga ik fluiten in de zaal, iets doen bij FC Den Bosch of mijn zoontje begeleiden. Voetbal giert door mijn lichaam, dus ik stop niet helemaal.”
Een jaar of vier woont Cairo inmiddels met zijn gezin in Nuland. ,,Dat is tegenwoordig ook gemeente Den Bosch, hè. Maar ik had nooit gedacht de stad uit te gaan, we kregen de kans om er een mooi huis te kopen. En het is echt een hartverwarmend dorp. We zijn met open armen ontvangen. De mensen deden kaartjes in de bus om ons welkom te heten. Mijn zoontje voetbalt bij Nulandia, daar maak je ook heel makkelijk contact met de mensen. Het is heerlijk rustig, terwijl we de drukte en gezelligheid van de stad makkelijk op kunnen zoeken.”

Want hij blijft Bosschenaar in hart en nieren. ,,Met carnaval heb ik natuurlijk de Oeteldonkse vlag buiten gehangen. Je bent Bosschenaar of je bent het niet, hè. Ik vind het ook heel belangrijk om de Bossche cultuur aan mijn zoon mee te geven. Met evenementen als de kermis, Jazz in Duketown of de Sinterklaasintocht zijn we altijd in de stad te vinden, heel jammer dat dat er nu allemaal niet is. In het weekend eten we normaal gesproken altijd een hapje bij Tante Pietje of Picasso, ik ben blij als dat straks weer kan.”

Trots op…
,,Vorig jaar zijn we een weekend naar Noordwijk geweest. Dan merk je ook weer dat Bosschenaren echt anders zijn. Warmer, bourgondischer. Ik vind het ook knap hoe de cafés en restaurants er alles aan doen om hun hoofd boven water te houden. En ieder jaar organiseert ’S-PORT een straatvoetbaltoernooi op de Parade. Daar mag ik altijd fluiten en daar kijk ik dan al weken naar uit. Is toch geweldig, een straatvoetbaltoernooi op zo’n mooie locatie?”

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren