57ste Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering SNO Nijverdal

14 april 2021

Beste SNO-ers,

Op maandag 12 april jl. heeft de 57ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SNO Nijverdal plaatsgevonden. In verband met de geldende Coronaregels heeft het bestuur van SNO besloten om deze meeting digitaal vorm te geven.

In totaal heeft SNO 80 leden. Het is een uiterst prettige constatering dat 33 leden bij deze online vergadering aanwezig waren. Dit is namelijk ruim 40% van het totale ledenbestand. Wij kennen geen verenigingen die dergelijke cijfers kunnen overleggen. Fijn om te zien dat Corona geen invloed blijkt te hebben op de onderlinge band tussen het bestuur en haar leden.

De voorzitter had een bijzonder woord van welkom voor onze ereleden, betreffende de heren Schwarte, Schuurman en van der Velde. Dit was natuurlijk ook van toepassing voor Julian Arrindell, ons aanwezige lid van verdienste!

Aansluitend stond het openingswoord van Maurice centraal. Hij begon zijn rede met het feit dat het bestuur er bewust voor gekozen heeft om dit jaar de (digitale) jaarvergadering alleen te houden met eigen leden en donateurs. Volgend jaar hopen wij weer terug te zijn bij het ‘oude normaal’. Indien wij jaarvergaderingen weer fysiek vorm mogen geven, dan hopen wij andere COVS verenigingen en de KNVB weer te mogen verwelkomen in Nijverdal. Dit jaar was dit in verband met Corona niet mogelijk. 

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Gedurende deze JALV hebben wij afscheid genomen van diverse commissieleden. Aangezien we vorig jaar de diverse commissies niet hebben behandeld, hebben wij alle mutaties binnen de diverse commissies voor 2020 en 2021 nader besproken. Als bestuur van SNO willen wij alle heren oprecht bedanken voor hun tijd en inzet binnen de diverse commissies. Wij hopen ook de komende jaren gebruik te mogen blijven maken van hun kennis, kunde en expertise. Ons motto is ‘samen zijn wij SNO Nijverdal’. Laten we hier ook in de toekomst een goede invulling aan blijven geven!

Voor ons als bestuur is het een uiterst prettige constatering om te zien dat wij er gezamenlijk in zijn geslaagd om alle vacatures succesvol in te vullen. Bovendien zijn wij als bestuur content over het feit dat wij er met alle vrijwilligers in geslaagd zijn om alle taken binnen onze club evenredig verdeeld te krijgen over de diverse vrijwilligers.

In het begin van de vergadering stonden wij stil bij de diverse dierbaren die ons gedurende het afgelopen jaar zijn ontvallen. Wij willen hierbij niemand tekort doen, maar hebben wel even uitvoerig stilgestaan bij ons lid van verdienste Jacob Calkhoven en erelid Henk Boerdam.

Een tweede traditie heeft betrekking op het feit dat de voorzitter enkele kritische noten kraakt over de huidige stand van zaken. Dit jaar heeft de voorzitter ervoor gekozen om interne aangelegenheden nader te bespreken. Gedurende 2020 lag onze vereniging nagenoeg stil wegens Corona. Het blijft in deze situatie cruciaal om met elkaar in contact te blijven, aangezien een sociaal isolement steeds vaker voorkomt. Wij roepen onze leden dan ook op om wat vaker de verbinding met elkaar op te zoeken. Af en toe is wat vaker de telefoon pakken om te informeren hoe het met een ander gaat of wellicht een berichtje sturen. Wat voor de één nauwelijks moeite kost, kan voor de ander een glimlach op het gezicht teweeg brengen! Laten wij gezamenlijk een goede invulling geven aan de term ‘Noaberschap’. Het lijken allemaal vanzelfsprekende dingen, echter gebeurd het naar ons inzien te weinig! Diverse commissies binnen SNO hebben leuke initiatieven, maar de opvolging van de leden is soms erg teleurstellend en bovendien moet men in dergelijke situaties (te) veel herinneringen sturen. We zijn allemaal volwassen. Laten we ons dan ook als zodanig gedragen. 

Aansluitend aan het voorwoord van Maurice werden de notulen van de 56ste Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering officieel goedgekeurd. Gerwin besprak de in- en uitgaande posten, met daarin specifiek aandacht voor de diverse afmeldingen. Daaropvolgend stond het jaarverslag van de secretaris centraal. Nadat deze goed werd gekeurd, kreeg onze penningmeester Dirk Jansen de ruimte om de behaalde resultaten over 2020 en de begroting over 2021 nader toe te lichten.

In de begroting stond opgenomen dat SNO voor de bouw van de website een fors bedrag uit de reserves diende aan te spreken. Uiteindelijk bleek dit helemaal niet nodig te zijn. We hebben zelfs een mooie plus weten te realiseren. Ondanks Corona zijn wij in staat geweest om de inkomsten uit sponsoring boven begroting te houden. Een speciaal woord van dank aan onze sponsoren, die ons ook in deze tijd trouw zijn gebleven. Wij zijn als vereniging kerngezond en dat is in deze tijd een uiterst prettige constatering. De kascommissie bestond dit jaar uit Stan Endeman en Wim van der Velde. Beide heren verzochten de vergadering om het bestuur en in het bijzonder de penningmeester decharge te verlenen. De vergadering kon hier mee instemmen, hetgeen natuurlijk een uiterst prettige constatering is!

Aansluitend besprak Dirk onze financiële plannen voor 2021. Deze plannen konden op instemming rekenen van onze leden, waarvoor onze dank! Een van de plannen heeft betrekking op het feit dat wij als bestuur een compleet nieuwe outfit zullen aanschaffen. Mooie overhemden en bijpassend colbert. Deze zullen worden gekocht bij onze sponsor Dimmendaal te Nijverdal. Kijkende naar de contributie, dan kan gesteld worden dat het bestuur voornemens was om deze dit jaar gelijk te houden. Logischerwijze kon dit voorstel rekenen op goedkeuring van de aanwezige leden!

De verslagen van de diverse commissies passeerden de revue. Dit betrof de volgende verslagen: technische commissie, ontspanningscommissie, aanstellingscommissie, begeleidingscommissie, voetbalcommissie, viscommissie en de trainers. Over de opgestelde verslagen waren vanuit de vergadering geen op- of aanmerkingen.

Dirk Jansen en Maikel van Munster waren periodiek aftredend en herkiesbaar als bestuurslid. Maikel in de functie van algemeen bestuurslid en Dirk in de functie van penningmeester. De vergadering gaf hun fiat betreffende nieuwe ambtstermijnen voor beide heren. Dirk zal per kalenderjaar bekijken in hoeverre hij zijn functie van penningmeester kan combineren met zijn andere verplichtingen.

Hierna ging Maurice in op het nieuwe bestuursbeleid van onze scheidsrechtersvereniging. De focus in 2021 zal komen de liggen op het behoud van onze huidige leden, het aantrekken van nieuwe leden, het binnenhalen van nieuwe sponsoren, het vergroten van de algemene spelregelkennis en het extern verkopen van onze scheidsrechtersvereniging. Dit extern verkopen zullen we gaan doen in onze nieuwe outfits! 

Aansluitend stonden de jubilarissen centraal. Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat wij, met goedkeuring van de vergadering, hebben besloten om Anton Kreileman te benoemen als lid van verdienste. Anton is sinds 1970 lid van SNO Nijverdal. Hij heeft veel voor onze vereniging betekend. Tussen 1982 en 2012 is hij lid geweest van de begeleidingscommissie. Daarnaast heeft hij tussen 2014 en 2019 een uiterst goede invulling gegeven aan de aanstellingscommissie. Hij was in 2014 mede vormgever van de jubileum receptie betreffende ons 50-jarige jubileum en hij is enkele jaren als bestuurslid actief geweest. Tot slot heeft hij vele hand-en-spandiensten binnen SNO verricht, zoals de Toto Lotto vanaf 1982, ondersteunde hij bij de jaarlijkse trimloop, organiseerde hij diverse spelregelavonden en was hij vrijwilliger bij het door SNO georganiseerde NK veldvoetbal in 2014. Via deze weg willen wij als bestuur Anton van harte feliciteren met deze prachtige benoeming!

Hierbij was het echter niet gedaan voor Anton. Hij werd namelijk ook gehuldigd voor het feit dat hij zowel 50 jaar lid is van de COVS als wel van de SNO. Van SNO zal hij een prachtige schaal ontvangen en van de COVS een mooie speld. Beide geschenken staan hieronder weergegeven. De geschenken zullen later in 2021 (indien de Coronavoorschriften het toelaten) alsnog fysiek worden overhandigd.

  

De tweede jubilaris was Jan Schippers. Jan is zowel 40 jaar lid van SNO, als wel van de COVS. Jan was helaas afwezig. Jan is lid van de COVS en SNO sinds 1980. Tussen 1994 en 2005 is Jan bestuurslid geweest binnen de SNO. Tussen 1995 en 2005 is hij lid geweest van de aanstellingscommissie en tussen 1999 en 2005 is hij lid geweest van de begeleidingscommissie. Bovendien heeft hij diverse hand-en-spandiensten verricht, zoals het ondersteunen bij de jaarlijkse trimloop, spelregelavonden en het NK veldvoetbal in 2014 in Hellendoorn. Voor al zijn verdiensten werd Jan in 2005 benoemd tot lid van verdienste binnen de SNO. Van SNO zal Jan een prachtige schaal ontvangen en van de COVS een bijpassende speld. Beide geschenken staan hieronder weergegeven. De geschenken zullen later in 2021 (indien de Coronavoorschriften het toelaten) alsnog fysiek worden overhandigd.

  

De derde jubilaris van vandaag was Gerard Westenbroek. We mogen Gerard feliciteren met het feit dat hij 50 jaar lid is van SNO Nijverdal. Gerard was vandaag helaas afwezig. Hij is sinds 1967 lid van de COVS. 2 jaar later heeft hij de stap vanuit Friesland richting Nijverdal gemaakt. Tussen 1981 en 2014 was hij trainer van SNO. Tussen 1974 en 2015 is hij bestuurslid geweest binnen onze club. Binnen het bestuur is hij secretaris en (plaatsvervangend) voorzitter geweest. Tussen 1982 en 2005 is hij mede organisator geweest van de SNO trimloop. Tussen 1982 en 2014 is hij lid geweest van de voetbalcommissie. Tussen 1985 en 2004 was hij de drijvende kracht achter de viscommissie. Voor al zijn verdiensten is hij in 1999 benoemd tot erelid van SNO. Bovendien ontving hij in 2009 de Koninklijke Onderscheiding van Burgermeester Overbeek. Gerard was mede organisator van ‘ons’ NK veldvoetbal in 2014 en hij heeft tussen 2000 en 2010 voor de KNVB regiogroep trainingen verzorgd. Tot slot kan gesteld worden dat Gerard diverse jaren een invulling heeft gegeven aan de sponsor afdeling binnen SNO. Hij heeft er jarenlang voor gezorgd dat wij een prachtige opbrengst ontvingen van diverse sponsoren in de regio Nijverdal. Op de 55ste JALV van 1 april 2019 ontving hij de COVS speld, aangezien hij toen 50 jaar lid was van de COVS. Namens SNO zal Gerard onderstaande schaal ontvangen, zodra de gelden Corona maatregelen die toestaan. 

De laatste jubilaris van deze avond was onze sportvriend Piet Oldeman uit Den Ham. Piet zal onderstaande COVS oorkonde ontvangen voor het feit dat hij 60(!) lid is van de COVS! Een prachtige mijlpaal. Tot 2004 is hij lid geweest van de COVS groep Zwolle. Binnen deze COVS groep ontving hij de spelden betreffende het 25-jarige en het 40-jarige lidmaatschap. Bovendien ontving hij op de Algemene Leden Vergadering van 28 april 2003 de Zilveren Scheidsrechterspeld. Vanaf 1 januari 2005 is Piet lid van SNO. Tussen 2005 en 2014 is Piet lid geweest van de technische commissie. Bovendien was hij docent binnen de cursus Kennismaking met Sport en was hij diverse malen voorzitter bij regionale spelregelwedstrijden. Namens het bestuur willen wij hem van harte feliciteren met deze prachtige mijlpaal!

Aansluitend werd er een korte pauze van 5 minuten ingelast. De vergadering ging verder met de invulling van de kascommissie. Deze zal volgend jaar worden ingevuld door Wim van der Velde en Gert-Jan Beltman. Rudolf Wolterink zal als reserve fungeren. Gedurende de vergadering gaf Marvin van der Veen aan de functie van 2de reserve op zich te willen nemen, waarvoor onze dank!

Het volgende onderwerp had betrekking op de diverse commissies binnen SNO. Hierbij werd nader stilgestaan bij de stoppende commissieleden betreffende de jaren 2020 en 2021.

De aanstellingscommissie zal ook het komende jaar bestaan uit Maikel van Munster en Maurice Paarhuis. Op deze plek werd alsnog stilgestaan bij het afscheid van Anton Kreileman. Tussen 2014 en (september) 2019 heeft hij een uiterst goede invulling gegeven aan zijn functie. Te zijner tijd zal Anton een diner bon van €75 euro ontvangen in combinatie met een prachtige SNO handdoek!

Als we kijken naar de begeleidingscommissie, dan kunnen we stellen dat er binnen deze commissie geen mutaties zijn. Deze zal ook het komende jaar worden ingevuld door Jan Wijnberg en André Meulenkamp. Ze zullen hierbij worden ondersteund door Gert-Jan Beltman en Wim van der Velde.

De samenstelling van de ontspanningscommissie zal vanaf heden bestaan uit Maikel van Munster, Sem Schrijver en Hans Groenhuijsen. Op deze plek werd afscheid genomen van Maurice Paarhuis. Sinds 2010 is hij onafgebroken lid geweest van deze commissie. Maurice werd bedankt voor bewezen diensten en ons jonge lid Sem wensen wij via deze weg veel plezier met zijn nieuwe functie!

De technische commissie zal vanaf heden bestaan uit Maikel van Munster, Stan Endeman en Jan Otten. Afscheid werd er genomen van Wim van der Velde. Sinds 2018 was Wim de drijvende kracht achter deze commissie en hij heeft ervoor gezorgd dat onze website (elke maand weer) goed gevuld is met goede spelregelvragen. Ook de nadere toelichtingen op foutieve antwoorden zijn door hem in elkaar gezet! Namens het bestuur werd Wim oprecht bedankt voor zijn bewezen diensten. Hij zal een diner bon ontvangen van €75,- in combinatie met de SNO handdoek.

Qua trainers zijn er geen mutaties. Het komende jaar zal deze commissie bestaan uit Jan Karkdijk, Gert Maneschijn, Gert-Jan Beltman, Dick Beldman en Wim van der Velde. Wel moet hierbij de kanttekening worden gemaakt dat sommige trainers kampen met fysieke ongemakken, waardoor wij als bestuur dit goed zullen blijven monitoren. Het valt niet uit te sluiten dat wij binnen afzienbare tijd op zoek gaan naar extra trainers. Mocht jij op voorhand interesse hebben in het trainerschap binnen SNO, kun je je altijd (vrijblijvend) melden bij het bestuur!

De voetbalcommissie zal vanaf dit moment bestaan uit André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. Zowel Jan Klein Ganseij als wel Rudolf Wolterink hebben besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor deze commissie. Rudolf is vanaf 2014 verbonden geweest aan de voetbalcommissie. Jan is vanaf 2002(!) verantwoordelijk voor onze voetbalprestaties (zowel op het veld als wel in de zaal). Via deze weg willen wij beide heren oprecht bedanken voor hun inzet. Te zijner tijd zullen beide heren een mooie SNO handdoek ontvangen in combinatie met een diner bon ter waarde van €75,-!

Binnen de viscommissie zijn er geen mutaties. Ook dit jaar zal deze commissie worden ingevuld door Julian Arrindell en Johan Schwarte. Ons jonge lid Stan Endeman gaf gedurende de vergadering aan beide heren te willen helpen met de verdere organisatie! 

Namens de technische commissie stond Maikel van Munster stil bij de Hendrik Stegeman Bokaal. De winnaar van deze bokaal mag zich spelregelkoning van SNO noemen. Aangezien we deze prijs vorig jaar (in verband met Corona) niet hebben kunnen uitreiken, heeft de technische commissie besloten om deze prijs twee maal uit te reiken. De winnaar betreffende 2020 was Gert-Jan Beltman en de winnaar voor 2021 was onze voorzitter Maurice Paarhuis. Via deze weg willen wij beide heren feliciteren met deze prijs!

Binnen SNO reiken wij (normaliter) elk jaar de prestatiebeker uit. Vorig jaar is dit (door Corona) niet gebeurd. Het bestuur heeft er unaniem voor gekozen om Jan Klein Ganseij winnaar te maken van deze prestigieuze prijs. Dit is zowel voor 2020 als wel 2021. Jan is sinds 2002 kartrekker van ons voetbalteam! Hij is bijna twee decennia lang verantwoordelijk geweest voor deze commissie. Namens het bestuur zullen we Jan te zijner tijd een kleine vergoeding overhandigen in combinatie met de ‘vrouwe justitia’ beker!  

Gedurende de rondvraag waren er diverse sprekers. De jubilarissen werden gefeliciteerd en het bestuur werd bedankt voor hun inzet. Namens Hans Groenhuijsen werden de leden geïnformeerd over het feit dat wij over het seizoen 2020 – 2021 geen SNO enquêteprijs zullen uitreiken. Dit is zowel van toepassing voor de junioren als wel de senioren. Alleen in de maanden september en oktober konden we de vragenlijsten invullen. De rest van de competitie lag in verband met Corona stil. Hierdoor hebben we geen representatief beeld over de verhoudingen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een ‘gewoon’ seizoen draaien en dan pakken wij de enquête uiteraard weer op!  

Tot slot hadden Gert-Jan Beltman en Wim van der Velde nog enkele goede tips/overwegingen voor het bestuur en deze zullen wij ons zeker ter harte nemen!

De leden werden bedankt voor hun aanwezigheid. De voorbereidingen voor deze (digitale) JALV hebben veel tijd en energie gekost. Het is dan een fijne constatering om te zien dat veel leden aanwezig waren bij deze online meeting! SNO leeft, als nooit tevoren!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren