Nieuwsbrief SNO Nijverdal - Februari 2021

05 februari 2021

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op het moment van het schrijven ´Van de Voorzitter´ is het maandag 1 februari. Een begin van een nieuwe maand! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Graag wil ik jullie via deze nieuwsbrief meenemen in de laatste ontwikkelingen binnen SNO. Door het Coronavirus mogen wij als SNO niet trainen en is het bovendien niet toegestaan om clubavonden vorm te geven. In een dergelijke situatie kun je als bestuur lekker achterover leunen en kijken wat de toekomst brengt, of je kunt je juist nu focussen op zaken welke energie en positiviteit teweeg kunnen brengen. Wij, als bestuur van SNO, hebben duidelijk voor de tweede optie gekozen! Stilstand is achteruitgang! Een ieder heeft nu meer vrije tijd, dus wij hebben er voor gekozen om deze vrije tijd goed te besteden!

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik reeds gesproken over de sponsoren van SNO Nijverdal. Het moge duidelijk zijn dat diverse sponsoren het (financieel) moeilijk hebben. Mede hierdoor hebben twee sponsoren besloten om hun sponsorschap bij SNO te beëindigen. Daarnaast is er één sponsor van SNO failliet gegaan. Erg vervelend voor de desbetreffende mensen. Wij wensen ze erg veel sterke en wijsheid toe in de komende periode. Het bestuur heeft ervoor gekozen om niet stil te zitten en actief op zoek te gaan naar nieuwe sponsoren. Niet iedereen is blij om je te zien, maar overwegend konden we rekenen op positieve reacties. Ik moet hierbij ook direct melden dat wij louter bedrijven en instellingen hebben benaderd welke wij zelf persoonlijk kennen. Dit kan zowel in de privésfeer zijn als wel zakelijke contacten. Met gepaste trots kunnen wij jullie mededelen dat wij uit deze actie nu al 5(!) nieuwe sponsoren hebben weten binnen te halen. Dit zijn Schwarte Assurantiën uit Nijverdal, Harry Beltman Infradiensten uit Rijssen, J.M. Rozendal Incasso & Advies B.V. uit Nijverdal, Marcel Borkent Wand- en Plafondafwerking uit Rijssen en een bedrijf welke liever niet genoemd wenst te worden. Wij willen alle bedrijven van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging!

Als tweede wil ik graag even kort stilstaan bij het wel en wee van onze leden. In de nieuwsbrief van december hebben wij uitvoerig stilgestaan bij de blessures van Jan Karkdijk, Jan Otten, Leon Groenhuijsen en Gert Maneschijn. Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat alle vier arbiters weer volledig hersteld zijn. Helaas hebben wij ook minder goed nieuws te melden. Geeske, de vrouw van onze penningmeester Dirk Jansen, heeft Corona. Sinds 19 januari ligt ze op de intensive care. Eerst in Deventer. Later is ze verhuisd naar Apeldoorn en sinds vorige week ligt ze weer in Deventer. Gelukkig gaat het langzaam beter met haar. Via deze weg willen wij Geeske veel beterschap toewensen en wij hopen van ganser harte dat ze op korte termijn het ziekenhuis weer mag verlaten!

Bovendien wil ik graag nogmaals stilstaan bij de actie van ons gewaardeerde lid Gert Maneschijn. Gert zet zich in voor het KWF! Op 24 oktober zal hij de marathon van Rotterdam gaan lopen. Momenteel is Gert druk bezig met de voorbereidingen op dit prachtige evenement. Wij hopen dat t.z.t. de huidige Coronamaatregelen niet (of in mindere mate) van toepassing zijn, waardoor hij deze marathon voor het goede doel ‘gewoon’ kan lopen. Via deze weg willen wij Gert veel succes wensen met de verdere voorbereidingen. Meer informatie over zijn actie is te lezen via de volgende link: https://acties.kwf.nl/fundraisers/gertmaneschijn/rotterdam. Via deze link heeft een ieder ook de mogelijkheid om Gert een donatie te geven.

Op dit moment is het bestuur van SNO zeer druk bezig met de voorbereidingen voor onze JALV. Deze zal plaatsvinden op maandag 12 april.

Via deze weg kunnen wij jullie alvast melden dat deze avond sowieso doorgang zal vinden! Wij gaan er vanuit dat wij t.z.t. nog geen (grote) evenementen fysiek vorm mogen geven, daar vanuit gaande zal de JALV met grote waarschijnlijk digitaal zijn qua vorm. Verdere informatie betreffende de JALV zullen jullie zeer binnenkort ontvangen van onze secretaris Gerwin Moeken.

Ik wil alle commissies van harte bedanken voor het aanleveren van alle verslagen. We zijn er dit jaar (in vergelijking tot andere jaren) vroeg bij. Alle verslagen zijn gecontroleerd en binnen enkele dagen zal alles worden opgestuurd naar onze grafisch vormgever Herman Poorterman. Hij zal ’t Fluitsignaal voor SNO weer vorm gaan geven. Als bestuur van SNO hebben wij er dit jaar voor gekozen om ’t Fluitsignaal voor de leden alleen maar digitaal aan te bieden. Hiervoor hebben wij twee argumenten. 2020 was een stil jaar qua verenigingsleven. Mede door Corona hebben wij nauwelijks (fysieke) evenementen kunnen organiseren. Dit is ook de reden geweest dat veel commissies een andere invalshoek hebben gekozen qua vormgeven van hun verslag. Een tweede reden heeft betrekking op het feit dat wegens Corona het voor het bestuur lastig is om alle boekjes bij de leden te krijgen. Fysiek uitdelen op de club is (logischerwijze) niet mogelijk en het langsbrengen door onze ‘oude’ leden achten wij niet wenselijk in deze tijd. Logischerwijze zullen wij als bestuur er wel voor zorgdragen dat de leden, welke niet in het bezit zijn van een computer, wel een gedrukt exemplaar zullen ontvangen. Als bestuur van SNO verwachten wij dat onze leden begrip kunnen opbrengen voor het genomen besluit.

Als bestuur van SNO hechten wij bijzonder veel waarde aan de binding met onze leden. Mede door het feit dat wij elkaar veel minder (fysiek) treffen, zijn wij bang dat bij sommige leden de binding met onze vereniging minder aan het worden is. Natuurlijk is dit niet bewust, maar het is een ontwikkeling die wij om ons heen bij meerdere verenigingen zien. Wij willen hier uiteraard onze ogen niet voor sluiten. Wij hebben als bestuur lang nagedacht over de wijze waarop wij hier een invulling aan wensen te geven en wij hebben besloten, om naast de online clubavonden, alle leden een mooi cadeau te overhandigen. Wij hebben hier een fors budget voor vrijgemaakt, maar de binding met onze leden is ons in deze veel meer waard!

Gezamenlijk met PrintXpert uit Deventer hebben wij enkele geschenken bedacht. Alle SNO-ers mogen één geschenk kiezen! Dit betreft de volgende opties: een (gepersonaliseerd) SNO warming-up shirt, een SNO handdoek, een SNO bidon of onze eigen SNO vlaggen, welke ook reeds verkrijgbaar zijn via onze merchandising!

Als bestuur van SNO zijn wij van mening dat wij de laatste jaren een professionaliteitsslag aan het maken zijn. Sinds 2020 hebben we de beschikking over een prachtige website en onze trainers lopen in nette representatieve kleding. Bovendien hebben wij een reclamezuil, welke helemaal up to date is en hebben we diverse nieuwe sponsoren binnengehaald. We zijn goed bezig met elkaar. Als we echter kijken naar de huidige kleding van het bestuur, dan kunnen we stellen dat deze echt toe is aan vervanging. Dit is absoluut geen schande. Sinds 2006 lopen wij reeds in deze kleding. In samenspraak met onze kledingsponsor Dimmendaal uit Nijverdal hebben wij prachtige overhemden en colberts klaarliggen. Dit is een behoorlijke investering, welke wij logischerwijze eerst op de komende JALV aan onze leden willen voorleggen. Wij kunnen ons echter niet voorstellen dat hier steekhoudende argumenten zijn om dit na een kleine 15 jaar niet eens te vervangen.

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij onze ontspanningscommissie, bestaande uit Maikel van Munster, Hans Groenhuijsen en Sem Schrijver.

Het bestuur van SNO is zeer blij over de inbreng van deze commissie. Op dinsdag 29 december jl. hebben ze een leuke interactieve pub quiz georganiseerd voor jong en oud. Ook de clubavond van 16 februari zal opnieuw worden ingevuld door onze jongens van de ontspanningscommissie. Dit maal een online bingo. Wij hopen op een grote opkomst. Ook dit maal zouden wij het leuk vinden als SNO-ers weer met hun gehele gezin participeren. Ik wil nog wel even een specifieke oproep doen aan onze jongere leden. Deze hebben wij bij de vorige clubavond (te) veel gemist. Laat je gezicht weer eens zien. Samen maken wij deze mooie vereniging!

De Pen:

Beste SNO-ers,

Nadat de voorzitter weer ´de Pen´ ter handde heeft genomen voor het schrijven van een stukje kan de secretaris ook niet achterblijven. Bij de komende Ledenvergadering heb ik vijf jaar bestuurswerk erop zitten. De eerste drie jaar was ik 2e penningmeester en nu ben ik bijna twee jaar secretaris.

We zijn al een tijdje bezig met ‘de Pen’ en in de tussentijd zijn er veel nieuwe leden bij gekomen. De meesten kennen mij wel, maar wat achtergrond informatie is nooit weg.

Ik ben Gerwin Moeken en ben 35 jaar en woonachtig in het mooie Hardenberg. De plaats waar tegenwoordig veel leden vandaan komen. Hier wordt tijdens trainingen en overige bijeenkomsten leuk over ´geouwehoerd´. Misschien moet er na de corona beperkingen gekeken worden naar een lijndienst Hardenberg-Nijverdal.

Als baan ben ik adviseur duurzaamheid bij Atriensis. Dit wordt uitgesproken als Atri-ensis. Ik help woningcorporaties met het verduurzamen van hun woningvoorraad. Het verduurzamen gaat op het gebied van de gebouwschil (gevel, ramen, panelen en deuren) en op installatiegebied (verwarming, warm water, koeling en opwekken energie). Dit werk doe ik ruim 3,5 jaar. Naast mijn werk bij Atriensis ben ik sinds 1 januari jl. ook ondernemer geworden. Met mijn bedrijf, Vechtdal Energielabel zorgt ik voor het energielabel van de woning in de particulier sector. Ik hoor jullie denken: nieuwe sponsor. Wie weet. Ik ben net begonnen en ga kijken wat op mijn pad komt.

Voetbalcarrière

Toen ik klein was voetbalde ik samen met de buren op een schoolpleintje in de buurt en hierdoor was het logisch dat ik op de speelgerechtigde leeftijd bij HHC ging voetballen. Vanaf de eerste seconde dat ik op voetbal zit ben ik keeper en dat is nooit veranderd. Ik was altijd fanatiek en verzaakte bijna bij geen enkele training.

Na mijn 18e ben ik bij door een kameraad gevraagd om op zaalvoetbal te gaan. Ze waren een nieuwe keeper nodig. Dit ging zo goed dat ik na twee seizoen de overstap heb ik kunnen maken naar het eerste zaalteam. Dat speelde destijds 2e klasse. We zijn toen in een paar jaar tijd opgeklommen naar de Topklasse. 2 jaar geleden vond ik het voldoende geweest en heb me als reserve keeper bij een lager zaalteam gemeld.

Hoe ben ik in de fluiterij terecht gekomen?

Toen ik in de A’s (nu <19) keepte ben ik door de trainer van mijn broertje gevraagd om daar de thuiswedstrijden te fluiten. Had wel regelmatig commentaar op de scheidsrechter. Ik vond dit wel mooi. Niet veel later werd bij HHC de BOS-cursus gegeven. Bert Slot was onze cursusleider. Tijdens de cursus heb ik besloten om mij als KNVB-scheidsrechter aan te melden. Omdat ik op zaterdag wilde blijven voetballen ben ik als scheidsrechter op de zondag begonnen. Tegenwoordig fluit ik op zaterdag in de vierde klasse mijn wedstrijden. 

Na het stoppen als keeper in het eerste zaalteam van HHC heb ik mij als scheidsrechter in de zaal aangemeld. Daar fluit ik momenteel hoofdklasse wedstrijden. Waar ik mijn focus nu ga leggen weet ik nog niet zeker. De tijd zal het leren, maar dat er een keuze gemaakt moet worden is wel duidelijk.

Waarom ben ik bij SNO lid geworden.

Na het afronden van de BOS-cursus werd er door de cursusleider aangegeven dat je je ook aan kunt melden bij een COVS vereniging. Omdat Hardenberg tussen Almelo, Nijverdal en Zwolle ligt kon ik kiezen tussen drie verenigingen. Destijds was Wim v.d. Velde voorzitter van SNO en hierdoor werd de link gelegd. Hier heb ik geen spijt van. Trainingen zijn goed verzorgd en we hebben in de zomer maanden gewoon de beste en mooiste trainingslocatie van alle COVS verenigingen in Nederland. Daar mogen we echt trots op zijn. Naast de trainingen zijn de club- en feestavonden leuk en gezellig. Als voetballer kijk je ook wel uit naar de voetbaltoernooien. Fanatieke wedstrijden om te strijden tegen andere COVS verenigingen. Hoogtepunten zijn ook de drie kampioenschappen van Nederland. Twee keer op het veld (achter elkaar) en één keer in de zaal. Elk kampioenschap had ook zijn eigen verhaal. Eerste keer NK-veld de beslissende penalty pakken. De prolongatie had ik ook de beslissende penalty tegen gehouden, maar omdat het NK in Maastricht was. Zijn we vrijdag al naar Maastricht vertrokken en de vrijdag in de stad beland, bij terugkomst in het hotel bleek er een feest in het hotel te zijn (LEGENDARISCH). Met weinig slaap het NK-winnen. Het NK-zaalvoetbal was in Geleen. Met de eigenlijk te weinig wissels het toernooi aanvangen. Toch in de halve finale komen. Ook hier gebeurde weer voldoende en bleek de scheidsrechters van dienst het moeilijk hadden. Scheidsrechters die scheidsrechtersteam fluiten. De finale was tegen de gedoodverfde favoriet, maar na een snelle 3-0 voorsprong werd het nog 3-2 en waren de laatste paar minuten zenuwslopend.

Hopelijk kunnen we elkaar weer snel zien en actief zijn bij onze mooie vereniging.

Met sportieve groet,

Gerwin Moeken

Wel en Wee:

Het wel en wee is opgenomen in de woord van de voorzitter. Desalniettemin wordt deze hier nogmaals benoemd.

  • Jan Karkdijk, Jan Otten, Leon Groenhuijsen en Gert Maneschijn. Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat alle vier arbiters weer volledig hersteld zijn.
  • Geeske, de vrouw van onze penningmeester Dirk Jansen, heeft Corona. Zij heeft hier zoveel last van dat ze sinds 19 januari jl. op de intensive care ligt. Momenteel ligt ze in Deventer.

Sponsor in beeld:

In de tweede aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Solitas Projectstoffering B.V. uit Rijssen centraal. Directeur en eigenaar van Solitas is Gert-Jan Beltman. Zoals jullie weten is Solitas reeds enkele jaren onze trotse hoofdsponsor. Reden genoeg om dit prachtige bedrijf is nader onder de aandacht te brengen!

Gert-Jan Beltman is nagenoeg zijn gehele leven werkzaam in de projectstoffering. Nadat hij tussen 2001 en 2002 als kassier bij de ABN AMRO bank druk bezig is geweest met de overgang van de gulden naar de Euro, is hij in februari 2002 gestart bij Combi Vloeren B.V. in Rijssen. Binnen deze organisatie was hij eerst werkzaam als projectleider en later werd hij mede-eigenaar. Zijn dagelijkse werkzaamheden hadden betrekking op het begeleiden van projecten op het gebied van vloerafwerking en raambekleding.

Begin 2014 heeft Gert-Jan besloten om zelfstandig verder te gaan. Op 4 februari 2014 heeft hij Solitas Projectstoffering B.V. opgericht. Mede door het feit dat Gert-Jan en zijn medewerkers jarenlange ervaring hebben in de branche, staat Solitas garant voor vloerafwerking en/of raambekleding van goede kwaliteit. De installaties gebeuren op een vakkundige wijze en bovendien is hij in staat om het geheel te verzorgen voor een concurrerende prijs! Opdrachtgevers van Solitas zijn diverse zorginstellingen, scholen, kantoorinrichters, winkelinrichters, aannemers en projectontwikkelaars.

Op 4 februari 2019 bestond Solitas 5 jaar! Uiteraard hebben wij als bestuur van SNO hier destijds aandacht aan besteed. Namens het bestuur ontving Gert-Jan een bos bloemen. Bovendien werd hij door zijn medewerkers verrast met een overheerlijk ontbijt in combinatie met enkele prachtige cadeaus.

Zoals een ieder weet, is Gert-Jan één van onze trainers. Hij is echter niet de enige SNO trainer die werkzaam is bij Solitas. Ook onze trainer Gert Maneschijn is werkzaam bij Solitas. Sinds januari 2015 is Gert werkzaam als projectstoffeerder binnen het bedrijf van Gert-Jan! Gezamenlijk met al hun collega’s staan ze voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap!

 

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren