IJssel en Berkel Toernooi 2021 afgelast

11 februari 2021

Beste SNO-ers, 

Onderstaande brief hebben wij ontvangen van COVS Vereniging Zutphen. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste collega’s,

Allereerst wil ik jou en je medebestuurders namens de SZO-Zutphen van harte een gezond en voorspoedig nieuwjaar toewensen.

Zelden zal een jaar zo onvoorspelbaar zijn verlopen als het afgelopen jaar, met als dieptepunt het afbreken van de voetbalcompetitie in het amateurvoetbal en het sluiten van de accommodaties.

Als zustervereniging hopen wij vanzelfsprekend dat er op korte termijn verandering in komt en we onze hobby alsnog met veel plezier kunnen gaan uitoefenen en de verenigingsactiviteiten weer van start kunnen gaan.

Het bestuur van de SZO heeft, ongetwijfeld net als jullie, de afgelopen maanden dikwijls voor vervelende dilemma’s gestaan. Kon de wekelijkse training gewoon doorgaan of moest het complex gesloten blijven ?, waren er zinvolle alternatieven voor de traditionele activiteiten als de onderlinge spelregelwedstrijden, lezingen en kerstvieringen?

Inmiddels heeft de overheid besloten pas op 19 januari de maatregelen eventueel te versoepelen. Helaas is dat nog geen enkele garantie dat we dan weer gewoon kunnen gaan sporten. In Duitsland is de lockdown deze week immers zelfs verlengd.

Het SZO-bestuur heeft zich op de voorlaatste dag van 2020 beraden over de mogelijkheden in het nieuwe kalenderjaar.

Wij kwamen tot de conclusie dat een aantal traditionele clubactiviteiten geen doorgang konden vinden en dus (hoogstwaarschijnlijk) geen nieuwjaarsinstuif, winteractiviteit, paaseieren zoeken voor de kinderen en paasbingo bij de SZO.

Maar daarna volgt jaarlijks in juni het traditionele COVS-IJssel- en Berkelvoetbaltoernooi !

De vraag is enerzijds of de overheidsmaatregelen in juni dermate zijn verruimd, dat een toernooi met zoveel volwassen deelnemers is toegestaan en de mogelijke beperkingen het de organisatoren mogelijk maken de gemoedelijke sfeer van de laatste jaren te waarborgen.

Anderzijds vrezen we dat de aangepaste competitieplanning van de KNVB het fluiten van wedstrijden tot diep in juni noodzakelijk zal maken. Het is de vraag of er op de kalender dan nog wel plaats is voor het COVS-voetbaltoernooi. Velen zullen immers ook gebruik maken van de mogelijkheid het gemis van vakanties in 2020 zo vlot mogelijk in te halen.

Kortom, het bestuur van de SZO heeft met pijn in het hart besloten het IJssel- en Berkeltoernooi 2021 niet door te laten gaan. We gaan ervan uit dat jullie begrip hebben voor dit besluit en de argumenten kunnen onderschrijven.

Met onze voorzitter Marco Arnoldus in de SZO-Nieuwsbrief hoop ik dat deze tegenslag er niet toe zal leiden dat de gezamenlijke COVS-activiteiten ter discussie komen te staan. Ondanks het feit dat het fluiten van wedstrijden grotendeels een individuele hobby is, blijft de saamhorigheid en verbondenheid van de scheidsrechters samen noodzakelijk voor een optimale motivatie en een grenzeloos enthousiasme.

Tenslotte wens ik jullie veel succes met het opstarten van de verenigingsactiviteiten en hopelijk tot ziens op een bijeenkomst van de groepen in Oost of de ALV van de VCN.

Met vriendelijke groeten,

Gertie Brouwer 

Secretaris Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren