Topamateurs mogen van KNVB meepraten over vervolg van de competitie

23 november 2020

De KNVB heeft de amateurclubs, die uitkomen in de tweede en derde divisie én de hoofdklasse drie opties gegeven om het seizoen uit te spelen.

De KNVB belegde afgelopen vrijdag met de betreffende clubs uit het zaterdag- en zondagvoetbal een videovergadering. Door corona werden de competities na het weekeinde van 10 en 11 oktober stilgelegd. Clubs uit de hoogste klassen hebben tot nu toe maximaal 6 duels gespeeld, maar er zijn ook verenigingen die pas tweemaal in actie kwamen.

Om de competitie volledig uit te kunnen spelen, moeten de clubs in de tweede en derde divisie uiteindelijk aan 34 wedstrijden komen. In de hoofdklassen moeten 30 duels worden gespeeld.

De voetbalbond heeft de clubs nu 3 opties voorgelegd. Ze moeten bij de KNVB uiterlijk woensdag 25 november  hun eerste en tweede voorkeur opgeven. Begin december zal de KNVB met een besluit komen hoe de competities in de hoogste klassen worden afgemaakt.

De 3 opties:

1. De huidige, stilgelegde competitie afmaken. 

Alle clubs spelen dan 2 keer tegen elkaar. De competitie moet dan in het weekeinde van 16/17 januari weer van start gaan en uitwijken naar een bijveld van kunstgras wordt, indien nodig, verplicht. Het is onduidelijk of deze opzet haalbaar is, want tot op heden mogen senioren slechts met groepjes van 4 spelers trainen.

2. Een halve competitie spelen en de huidige resultaten schrappen (iedere club begint dus op 0 wedstrijden).

Er zijn in totaal 17 (tweede en derde divisie) of 15 (hoofdklassen) speeldagen. Voordeel is dat er later kan worden begonnen met de competitie. Nadeel is dat het aantal thuis- en uitwedstrijden voor de clubs niet gelijk is. Bij derby's, zoals die tussen Urk en Genemuiden in de hoofdklasse, kan dat een probleem opleveren. Wie krijgt de recette en de kantine-inkomsten, als er weer publiek aanwezig mag zijn?

3. De huidige afdelingen splitsen in 2 poules van 8 of 9 ploegen (iedere club begint op 0 wedstrijden).

De clubs uit de huidige competities in de tweede-, derde divisie en de hoofdklassen worden regionaal opgedeeld in twee poules. Er wordt een hele competitie gespeeld in poules van 8 of 9. De 2 kampioenen spelen na de competitie tegen elkaar om de titel, de laagst geklasseerde ploegen degraderen.

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren