Annuleren Jaarlijkse Algemene Vergadering van 3 oktober 2020

02 oktober 2020

Beste COVS-ers,

Het zijn roerige tijden met een wederom oplaaiende pandemie die verscherping van de corona-maatregelen tot gevolg heeft. Wij hopen voor jullie dat alles in goede gezondheid mag verlopen.

Met het oog op de veiligheid en dus ook de gezondheid heeft het Bestuur COVS Nederland besloten om haar Jaarlijkse Algemene Vergadering, welke gepland stond op 3 oktober 2020, niet door te laten gaan. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar de realiteit is dat we nu in een zorgwekkende samenleving leven, waarbij ver vooruitkijken moeilijk is door steeds wijzigende omstandigheden.

Hadden we de JAV eerst verplaatst van 16 mei 2020 in Utrecht naar 3 oktober 2020 in Nijmegen, nu is besloten om de JAV van 2020 te combineren met die van 2021. Een mogelijkheid om het uit te stellen met 2 maanden is overwogen, maar zoals eerder aangegeven, de realiteit is dat je niet zo ver vooruit kan kijken op dit moment. Het is te hopen dat we in 2021 elkaar in normale omstandigheden kunnen ontmoeten en met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onze COVS.

Naast het besluit om de JAV 2020 niet door te laten gaan, zijn er nog een paar besluiten genomen. Allereerst het voorstel om de Statuten, Algemeen Reglement te wijzigen en ten tweede een nieuw Privacy Reglement te introduceren. Uit informatie hebben we geconstateerd dat er weerstand was tegen het vertrekpunt van het Bestuur COVS Nederland met betrekking tot de wijzigingen. Het Bestuur COVS Nederland ging uit van de Statuten welke op de JAV in 2017 met algemene goedkeurig zijn geaccordeerd. Echter ze zijn toen niet notarieel vastgelegd.

Gedachte van het Bestuur COVS Nederland is dat de JAV, het hoogste orgaan is en dat in de praktijk altijd de wijzigingen direct werden uitgevoerd c.q. geïmplementeerd. Luisterend naar de geluiden hebben we besloten om de Statuten van 2017 alsnog notarieel te laten vastleggen. Zodra dit gebeurd is zal dit worden gepubliceerd. Vervolgens zullen nieuwe concept-statuten COVS en Algemeen Reglement worden opgesteld. Welke dan ter goedkeuring op de agenda van de JAV in 2021 zal worden gezet. Dit geldt ook voor de begrippenlijst, Privacy Reglement en verwerkersovereenkomst.

Een ander besluit dat is genomen heeft te maken met het voorstel van lid-vereniging Helmond, namelijk het niet innen van de contributie van het 3e en 4e kwartaal 2020. Dit ter compensatie van de misgelopen inkomsten als gevolg van de corona-pandemie door de lid-verenigingen. Het Bestuur COVS Nederland heeft begrip voor dit voorstel en heeft uiteraard in de afgelopen maanden gekeken of compensatie gepast en mogelijk is. Het voorstel van lid-verenging Helmond betekent voor de COVS dat we minder inkomsten hebben (± € 14.000,00), maar daar staat tegenover minder uitgaven vanwege het feit dat een aantal zaken niet zijn doorgegaan.

Besloten is dat we de contributie van het 4e kwartaal niet zullen innen. Een volledige honorering van het voorstel van lid-vereniging Helmond is financieel niet haalbaar. Wij hopen dat dit compromis een bijdrage is voor het mislopen van inkomsten. Wij gaan er derhalve wel van uit dat de nota voor het 3e kwartaal 2020 netjes op tijd wordt betaald.

Middels deze brief hopen wij jullie voldoende te hebben geïnformeerd en onze besluiten te hebben toegelicht. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kunnen jullie deze sturen naar secretaris@covs.nl.

Met vriendelijke groet,

Ron de Bruin

Waarnemend secretaris COVS Nederland

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren