Geslaagde Clubavond onder leiding van de KNVB

26 september 2020

Beste SNO-ers, 

Op dinsdag 22 september hebben Rutger Bekebrede en Rens Bluemink een bezoek gebracht aan SNO Nijverdal. 

In verband met de geldende Corona protocollen konden er maximaal 30 bezoekers in de kantine van NKC'51. 

Goed om te zien dat we vandaag volledig uitverkocht waren! 

Samen met Adriaan Inia zijn Rutger en Rens de arbitrage ontwikkelaars voor het district Noordoost. 

Allereerst werden alle KNVB collega's voorgesteld. Bij wie moet je zijn voor bepaalde vragen. 

Aansluitend werd nader stilgestaan bij het rapporteren van scheidsrechters. Helaas heeft de KNVB (recent) moeten besluiten om de Jeugd-D groep ook onder de SB begeleiding te laten vallen i.p.v. onder de reguliere rapportage. Hierdoor is de druk op de SB'ers explosief toegenomen. 

Gezamenlijk werd gesproken over de wijze waarop we hier een goede invulling aan kunnen blijven geven. Er zijn diverse (oud) (top) amateurscheidsrechters, welke graag hun kennis en expertise willen delen. De rapportages van deze heren worden echter niet meegenomen, aangezien ze niet fulltime inzetbaar zijn voor de KNVB. De KNVB gaat nu kijken in hoeverre ze hier soepeler mee om kunnen gaan. Dit zou voor Wim van der Velde en Hans Hofman een zeer goed bericht zijn. 

Aansluitend werd nader stilgestaan bij het Corona protocol van de KNVB. De gezondheid van de (assistent) scheidsrechter staat centraal. Indien jij als (assistent) scheidsrechter van mening bent dat je gezondheid in het geding komt, dan moet je direct voor jezelf opkomen! Als kleedkamers niet aan de gestelde eisen voldoen, eis dan een andere kleedkamer. 

Daarna werd nader ingegaan op de Verklaring Omtrent Gedrag. Vriendelijk verzoek van de KNVB om dit (indien je dit nog niet hebt geregeld) zo snel mogelijk aan te vragen. De (bijbehorende) kosten worden door de KNVB voldaan. Zodra je de VOG hebt ontvangen, hier graag een foto van maken en deze doorsturen naar de KNVB. 

Bovendien werd er nader stilgestaan bij het afmeldgedrag van (assistent) scheidsrechters. In de regio Noordoost ligt dit percentage op 25%(!). Vriendelijk verzoek van de KNVB om eventuele verhindering (vooraf) te melden, zodat je geen aanstelling ontvangt. Het gebeurd te vaak dat mensen zich op het laatste moment afmelden i.v.m. feestjes en dergelijke. Deze weet je (normaliter) ook eerder. Laten we elkaar hier scherp in houden!

Tot slot werd de Mentimeter geïntroduceerd. Via de mobiele telefoon kregen de SNO-ers vragen over diverse onderwerpen. Denk hierbij aan het fluitplezier van (assistent) scheidsrechters. Wat zijn aspecten in onze hobby die je niet bevallen? Wat kan de KNVB doen om dit positief om te draaien?  De feedback werd plenair besproken en hieruit ontstonden goede inhoudelijke discussies. 

Rond 22.15 waren alle onderwerpen besproken. Uit handen van onze voorzitter ontvingen Rutger en Rens de heerlijke SNO wijn. Beide heren werden vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en een ieder keerde met een goed gevoel huiswaarts. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren