Nieuwsbrief SNO - September 2013

30 september 2013

Aan:
- Leden van SNO;
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;
- Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C;
- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:
Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond
Datum: Dinsdag 1 oktober 2013
Tijd: 20:45 uur, aansluitend aan de training.
Bijzonderheid: Op de voorbereiding op onze jaarlijkse spelregel toets en om onze kennis up to date te houden staat deze avond in teken van spelregels.
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal
Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur, spelregelvragen van de Technische Commissie!

Wel en Wee:
Ons lid Roel Poffers en zijn vriendin Denise zijn de trotse ouders geworden van Liam. Liam is geboren op 06-09-2013. Wij als bestuur en leden van SNO wensen jullie een prachtig tijd samen! Van harte gefeliciteerd!

Van de bestuurstafel:
In de laatste bestuursvergadering voor de vakantie heeft het bestuur zich beraden over de nieuwsbrief, het van oudsher bekende communicatie middel, tussen bestuur en leden. Echter door de modernisering van de maatschappij, het hebben van een eigen website, blijkt dat je de nieuwsbrief op een andere manier inhoud moet geven. De zuster verenigingen doen boekjes uitkomen, of geven ook alleen een digitale versie uit, en overal stond er wel een stukje van de voorzitter in. De voorzitter zal voor de nieuwsbrief zaken aandragen wat er zoal de revue passeert, dit keer zie ik het als een try-out.

Na een lange zomer reces zijn al onze scheidsrechters weer bezig, de poule wedstrijden voor de beker zijn gespeeld en de competitie is aanstaande zaterdag al weer aan de 4de speelronde toe. De trainingen zullen dit seizoen door maar liefst 4 veschillende trainers worden verzorgt. Gerard heeft na vele jaren dienst bij SNO de fakkel overgedragen! Stage wedstrijden organiseren lijkt toch moeilijker dan gedacht. Waar Regio A de wedstrijden onder de auspiciën van de KNVB organiseerde, was Regio C van mening dat dit door SNO begeleid moest worden. Dat dit niet de weg is mag duidelijk zijn maar met dank aan Anton Kreileman hebben 4 scheidsrechters in de Regio C toch hun stage wedstrijden gehad. Nu afwachten wat de KNVB met de resultaten gaat doen en snel de scheidsrechters in de reguliere wedstrijden gaat inplannen. De voetbalvereniging HHC uit Hardenberg meldt zich deze zomer met de wens om sponsor te worden van SNO. Het is natuurlijk uniek dat een voetbalvereniging een scheidsrechtersvereniging sponsort, echter geeft dit aan dat HHC duidelijk een weg heeft ingeslagen ter verbetering van de club arbitrage, en vanuit SNO hebben wij toegezegd om daar ondersteuning in te verlenen zowel theoretisch als technisch vlak!

Wim van der Velde

Enquête:
De nieuwe enquête wordt al weer een poosje gebruikt. Een nieuwe lay-out en wat mij betreft prima en snel in te vullen. Wat ons opvalt is de positieve reacties maar ook de dat leden telkens met goede tips komen om deze enquête te verbeteren. Dank daarvoor. Ook langs deze weg willen wij mede Hans Groenhuissen bedanken voor zijn inzet m.b.t. de nieuwe enquête. www.sno-enqeute.simpsite.nl

Regiobijeenkomst:
Aankomede maandag is de laatste regio bijeenkomst van de KNVB. Deze is gepland voor regio A maar schroom niet om te komen mits je nog niet bent geweest. Deze bijeenkomst is verplicht!!! De regio bijeenkomst is zoals alle andere jaren bij Coelenhage in Wezep

Ledenmutaties:
Lid Jan Wijnberg woont vanaf 16-10-2013 op een ander adres.
Kuperserf 93 7443 HE in Nijverdal

Aanpassingen:
Zoals jullie gemerkt hebben is er een en ander verandert m.b.t. aanvang wedstrijd. Er moet visueel gecontroleerd worden. Deze controle vindt plaats op het veld en nergens anders. Denk hieraan. Mocht je dit niet doen, en er is een rapporteur, dan is dit een dikke min!! Ook moeten jullie voor de wedstrijd de trainers licentie controleren en akkoord geven op de DWF.

Trainingsavonden:
Kevin Tibbe en Jan Karkdijk zijn ook begonnen met het geven van trainingen. Zij hebben samen met Gert-Jan en Gert een schema opgezet wie welke avond training geeft. Dit betekent dat Gerard Westenbroek een stapje terug doet. Na jaren, echt heel veel jaren training hebben te geven ziet Gerard graag dat er nieuw elan bij de trainers staf is toe gevoegd. Ook hierin staat SNO voor de toekomst weer gerant voor leuke en goede trainingen voor onze leden. Tuurlijk staat Gerard klaar om training te geven mocht dit noodzakelijk zijn. Gerard nogmaals hartelijke dank voor al jouw inzet!

De Pen;
Als eerst wil ik Hans Groenhuijsen bedanken voor het doorgeven van de pen! Na bijna 5 jaar lid te zijn van de SNO zat het er ook een keer aan te komen dat ik de pen zou krijgen. Mijn naam is Kevin Tibbe, geboren in Hengelo (ov) en inmiddels 22 jaar. Ik woon sinds kort samen met Marije aan De Venkel in Nijverdal. Ik ben op mijn 4e begonnen met voetballen bij Noordscheschut. Echt voetballen kon je het niet noemen. Ik lag meer op de grond dan dat ik voetbalde. In mijn 2de seizoen zijn we verhuisd naar Nijverdal waar ik ging voetballen bij De Zweef. Ben begonnen als keeper maar daarna door gegaan als vleugel aanvaller. Heb hier altijd in de lagere elftallen gevoetbald. In de A ben iktrainer geworden van de D2 van de Zweef. Echter werd ik steeds vaker scheidsrechter omdat het senioren elftal dat moest fluiten geen scheidrechter leverde. Toen De Zweef mij een BOS cursus aanbood heb ik dit gelijk gedaan en ben ik gaan fluiten voor de bond. De eerste 2 jaar heb ik op zaterdag gefloten en werkte of voetbalde ik op de zondag. In 2010 ben ik bij Post Nl gaan werken als bijbaan en moest ik op zaterdag werken, ben toen overgestapt naar de zondag.

Inmiddels heb ik dus al 5 complete seizoenen achter de rug als KNVB scheidsrechter, en zit op dit moment net zoals Wessel en Maikel in het TT AV. Dit houdt in dat we een coach toegewezen krijgen en die ons verder begeleidt om gericht stappen te maken al scheidsrechter. sinds kort werk ik ook niet meet bij Post NL en dat betekend dat ik ook op de zaterdag beschikbaar ben als KNVB reserve aasistent scheidsrechter. In die 5 jaar heb ik enkele mooie wedstrijden mogen leiden. Hulzense Boys 5-Hulzense Boys 6 (mijn eerste wedstrijd voor de KNVB) Dos '19 1 -KOSC 1 (derby met 1000 man publiek) Arsenal FC D1- Borussia Dortmund D1, Enter 8- Wilhelminaschool 7 (de enige kampioenswedstrijd) Beekbergen 1- Columbia 1, DVS 33 1- sdc Putten 1 en al die andere mooie wedstrijden.

Ik ben door de jaren heen een trouwe bezoeker geworden van de trainingen op de dinsdag avond bij SNO. De laatste weken iets minder i.v.m. mijn blessure opgelopen bij de Stronge man Run. Sinds dit seizoen train ik niet alleen maar ben ik ook 1 van de trainers die er voor zorgt dat we met z'n allen zaterdag of de zondag weer fit aan die ene belangrijke wedstrijd kunnen gaan beginnen. Ik hoop dit seizoen ook op een goede opkomst en misschien wel belangrijker een goede sfeer.

Wat doe ik verder nog?? Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie accountancy en ga ik afstuderen in 2014 bij De Heus Veevoerders in Ede. Zoals hierboven al aangegeven werk ik niet meer bij Post NL. Ik ben nu werkzaam bij Ben/Jerry (Ola fabriek) in Hellendoorn. Verder ben ik politiek actief in de gemeente Hellendoorn en volg ik het Nederlands en internationale voetbal op de voet! Ik wil tot slot iedereen een fijne competitie wensen en ik hoop er natuurlijk voor dat iedereen aan het eind van het seizoen er wat moois in zit.

Ik wil de pen doorgeven aan mijn buurman op nummer 11.......Wessel Nijmeijer

Het bestuur wenst 1 ieder een goed seizoen toe

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

01Jun
Lancering nieuwe SNO website
Aanvang: 09:00
02Jun
Reguliere training
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren