Nieuwsbrief SNO Nijverdal (Clubavond 13 december)

09 december 2022

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 13 december 2022

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door de Technische Commissie

De clubavond staat gepland voor dinsdag 13 december. Mocht het Nederlands elftal aanstaande vrijdag Argentinië verslaan op het WK voetbal, dan moeten ze (tijdens de clubavond) de halve finale van het WK spelen. Mocht dit gebeuren, dan zal de clubavond verplaatst worden naar dinsdag 20 december! 

Van de Voorzitter

Op het moment van schrijven is het zondag 4 december. Mijn laatste ‘Van de Voorzitter’ schreef ik op zondag 6 november. Een kleine maand geleden, hetgeen anders was bij het schrijven van de vorige nieuwsbrief. Toen had ik ruim twee maanden geen nieuwsbrief mogen schrijven. Desondanks wil ik jullie via deze weg graag meenemen in alle ontwikkelingen binnen onze vereniging. Ik wil graag beginnen met een groot compliment in de richting van Ruben Rolfes, Bent Kuipers, Dennis Schoemaker, Max van der Lei en Jos Olsman. Op de clubavond van 15 november hebben onze jonge talenten de 30 aanwezige leden een prachtige presentatie gegeven over de wijze waarop ze hun internationale trip naar Silvis (Portugal) hebben beleefd. Hier hebben ze veel tijd en energie in gestoken, hetgeen een compliment waard is!

Daarnaast kijken wij als bestuur met een goed gevoel terug op de komst van de KNVB. Rutger Bekebrede en Sander Franken hebben het bezoek aan Nijverdal als uiterst prettig ervaren. Sommige leden waren kritisch, echter altijd met de intentie om zaken in de (nabije) toekomst beter vorm te kunnen geven. Dit heeft de KNVB de afgelopen periode bij andere COVS groepen helaas anders ervaren. Ze waren onder de indruk hoeveel jonge arbiters aanwezig waren op de clubavond, hetgeen natuurlijk een mooi compliment is aan de totale vereniging.

Op de clubavond van 13 december zal onze TC (bestaande uit Max, Stan en Jan) de clubavond gaan invulling. Prachtig om te zien dat de nieuwe TC al enkele weken druk bezig is om leuke (amateur)beelden te verzamelen, zodat wij met elkaar hierover van gedachten kunnen wisselen. Als bestuur kijken we enorm uit naar deze avond. Wij hopen veel leden te mogen verwelkomen. Spelregels hebben vaak een saai karakter, maar gecombineerd met beelden en leuke discussies moet dit (naar onze mening) helemaal goedkomen!

Aan het einde van het kalenderjaar zetten wij als bestuur van SNO onze ere- en commissieleden in het zonnetje. Ook dit jaar hebben wij weer een geschenk, welke wij op de clubavond van 13 december graag willen overhandigen. Wij vragen de desbetreffende leden om zoveel mogelijk fysiek aanwezig te zijn, zodat eenieder zijn pakket in ontvangst kan nemen. Ook dit jaar zal dit geschenk mede mogelijk worden gemaakt door Keurslager Veltmaat uit Ommen.

Daarnaast hebben wij als bestuur van SNO gemeend om onze trainersstaf te voorzien van nieuwe attributen. Recentelijk hebben wij gesproken met een afvaardiging van de trainers en de desbetreffende heren hebben een (uitgebreid) wensenlijstje bij ons ingediend. Wij zijn een financieel gezonde vereniging. We hechten uitermate veel waarde aan spelregelkennis enerzijds en goede trainingsfaciliteiten anderzijds. Wij hebben daarom als bestuur besloten om alle wensen in te willigen en op de clubavond zullen wij alle attributen overhandigen aan de trainers. Deze grote uitgave hebben wij (logischerwijze) bij een SNO sponsor gedaan. 

Indien wij als SNO zijnde bepaalde inkopen doen, dan trachten wij (nagenoeg altijd) een situatie te realiseren waarin ook onze sponsoren worden betrokken.

Als bestuur vinden wij het oprecht gaaf dat in totaal 49 personen meedoen aan onze SNO WK Pool. Onze secretaris Gerwin Moeken heeft jullie afgelopen vrijdag reeds geïnformeerd over de tussenstanden.

Als voorzitter vind ik het leuk om te zien dat naast onze eigen leden, ook diverse sponsoren de moeite hebben genomen om mee te doen met onze pool. Tot slot doen er ook enkele aspirant leden van SNO mee. Op deze wijze geven ze ons als bestuur het gevoel zich betrokken te voelen bij onze mooie vereniging, hetgeen hopelijk op korte termijn mag leiden tot nieuwe betrokken SNO leden.

Dan wens ik nu nader in te gaan op enkele ontwikkelingen binnen onze verenging. 2022 is voor SNO een fantastisch jaar geweest. Wij zijn een (relatief) kleine COVS vereniging, maar desondanks zijn wij er met elkaar in geslaagd om in dit kalenderjaar 10 nieuwe leden te mogen verwelkomen, hetgeen echt een unieke prestatie mag worden genoemd. Tijdens de vorige clubavond, waarin we Marcel Driessen mochten verwelkomen als nieuw lid, waren er ook enkele gasten aanwezig, waaronder Tom Schwarte en Sven Otter. Beide heren hebben besloten om zich definitief als nieuwe leden bij onze vereniging aan te sluiten. Op de clubavond van 13 december zullen wij Tom officieel presenteren aan onze leden. Sven is voor een stage 5 maanden in het buitenland. Hij had kunnen besluiten om volgend jaar pas lid te worden, aangezien hij de komende periode fysiek niet aanwezig kan zijn, echter is hij fanatiek en wenst ook de komende periode (digitaal) op de hoogte te worden gehouden over alle ontwikkelingen binnen onze mooie vereniging. Via deze weg willen wij Tom en Sven van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging.  

De laatste weken is onze Technische Commissie weer op pad geweest voor onze mooie vereniging. Op 17 november is Max van der Lei op bezoek geweest bij FC Ommen. De nieuwe voorzitter van de TC heeft een presentatie gegeven omtrent de functie van spelbegeleider. Bij deze avond waren 17 jongens aanwezig, welke actief zijn als voetballer in de onder 17 lichting. Het animo onder de jeugd was dermate groot, dat er in samenspraak met FC Ommen is besloten om nog een tweede avond te organiseren. Op donderdag 24 november heb ik zelf een invulling gegeven aan deze tweede avond betreffende de cursus spelbegeleider.

Tijdens deze tweede avond waren er 24(!) jongens en meisjes aanwezig. De heren waren allen actief in de onder 17 lichting en de vrouwen waren actief in de onder 20 afdeling. Het was een leuke en interactieve avond, waarin je direct kon merken dat er voldoende jeugd oprechte interesse had in het vak van scheidsrechter. Prachtig om te zien dat deze nieuwe fusieclub zoveel tijd en energie steekt in arbitrage aangelegenheden. Hiermee zijn ze absoluut een goed voorbeeld voor andere clubs in onze regio.

Op maandag 28 november ben ik op bezoek geweest bij VV Hulzense Boys. De afgelopen periode is deze sympathieke club uit Nijverdal druk bezig geweest om meer tijd en energie te steken in de werving (en het behoud) van clubscheidsrechters. Er is altijd een warme band geweest tussen (club)scheidsrechters van Hulzense Boys en SNO Nijverdal. Denk hierbij o.a. aan Roel Poffers, Kevin Tibbe, Jan Wijnberg en Wessel Nijmeijer. Alle heren zijn (of waren) naast clubarbiter ook lid van onze vereniging. Op deze avond waren o.a. SNO leden Bennie van Petersen, Marvin van der Veen en Wim Nieuwenhuis aanwezig. Ons kersverse lid Sven Otter is (zoals net reeds aangegeven) voor stage in het buitenland. In een goed gevulde bestuurskamer werden gezamenlijk met de 12 aanwezige clubarbiters alle spelregelwijzigingen besproken. Daarin werd ook nadrukkelijk gesproken over de wijze waarop je alle spelregels kunt toepassen op ‘B-categorie niveau’.

De technische commissie van SNO is uitgenodigd door KNVB docent Bert Slot. Op 10 januari staat de laatste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter gepland bij HHC Hardenberg. Bert geeft ons als SNO de ruimte om onze club nader te introduceren aan de (meer dan 20) deelnemers. Fijn dat Bert ons hiervoor de ruimte geeft. Op deze wijze kunnen wij ons blijven presenteren aan de nieuwe lichting (assistent) scheidsrechters.

Met gepaste trots willen wij onze leden informeren over het feit dat wij zijn benaderd door Ronald Cornelisse. Hij is de oprichter van RefCom4All. Hij wil per direct zijn communicatiemiddel ter beschikking stellen aan onze vereniging. Het was hem opgevallen dat SNO zich het laatste jaar nadrukkelijk profileert op social media. Voor de rest van het seizoen mogen wij gebruik maken van zijn diensten. Met dit communicatiemiddel is het mogelijk dat gediplomeerde coaches en/of (scheidsrechters)begeleiders mee kunnen luisteren met de arbiter van dienst. Op deze wijze kunnen ze zich een beter beeld verschaffen over de wijze waarop de communicatie tussen spelers en scheidsrechter verloopt. De coaches kunnen niet terugpraten, dus de focus van de arbiter zal gedurende de wedstrijd ‘gewoon’ op het spel blijven. Het systeem is erg eenvoudig en met het downloaden van de app direct klaar voor gebruik. Mocht je interesse hebben om te werken met dit systeem, dit graag even bij mij kenbaar maken. Ik zal jullie (indien gewenst) helpen met het installeren van de app. Als bestuur van SNO hopen wij met de implementatie van dit systeem een verdere professionaliseringslag te kunnen aanbrengen in de begeleiding van onze leden.

Tot slot wil ik graag even stilstaan bij diverse activiteiten die de komende periode op de planning staan. Op maandag 19 december staat (theorie)avond drie van de SO-III opleiding gepland. Namens het bestuur van SNO zal Maikel van Munster hierbij aanwezig zijn. Op dinsdag 20 december staat de laatste training van 2022 gepland. Op 27 december gaan wij niet trainen en op dinsdag 3 januari staat om 19.15 de eerste training van het nieuwe jaar weer op de agenda. Aansluitend zal om 20.45 de nieuwjaarsreceptie plaatsvinden. Wij hopen op deze avond (die enkele jaren geen doorgang kon vinden i.vm. COVID-19) met elkaar het glas te heffen en de winnaars van de SNO WK Pool in het zonnetje te kunnen zetten.

Op zaterdag 7 januari staat het 41ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi in Kampen gepland. Binnenkort zullen onze trainers Gert-Jan en André de selectie bekend maken. We sluiten af met de clubavond van 17 januari. Op deze avond zal eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk naar Nijverdal komen. Op deze avond zullen ook de sponsoren van SNO uitgenodigd worden. Genoeg mooie evenementen in het vooruitzicht!

Rest mij nog om jullie allemaal van harte uit te nodigen voor de clubavond van 13 december. Laten we er met elkaar weer een leerzame, interactieve en gezellig avond van maken.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Onze voorzitter Maurice heeft mij gevraagd om mijzelf voor te stellen als nieuw lid binnen de club. Uiteraard wil ik hier een invulling aan geven.

Mijn naam is Marcel Driessen. Ik ben 28 jaar en inmiddels woonachtig in Zwolle met mijn vriendin. Mijn roots liggen in Genemuiden en inmiddels ben ik al bijna 25 jaar lid van S.C. Genemuiden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als medewerker op de afdeling zakelijke- en particuliere verzekeringen binnen Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen. Het voormalige bedrijf van de huidige technisch directeur van PEC Zwolle.

Ik hoop dat mijn carrière als scheidsrechter succesvoller gaat worden dan mijn carrière als voetballer. Ik heb, behalve in de toenmalige C1, nooit in een ‘selectie-elftal’ gespeeld. Eenmaal in de senioren aanbeland was het daarom geen verrassing dat ik in S.C. Genemuiden 10 terecht kwam. In de reserve zesde klasse was ik consequent van mening het altijd beter te zien dan de scheidsrechter van dienst.

Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn toenmalige leider het vriendelijke (doch dringende) verzoek deed om zelf de fluit maar op te gaan pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was zes jaar geleden. Sindsdien heb ik praktisch nooit meer tegen een voetbal aan getrapt. Ik vond het fluiten van wedstrijden vanaf de eerste dag leuk om te doen. Ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden, zodat ik mijzelf verder kon ontwikkelen als scheidsrechter.

Tot vorig seizoen was ik de vaste scheidsrechter van mijn vriendenelftal. In verband met de verhuizing richting Zwolle moest ik elke zaterdag met de auto richting Genemuiden rijden om mijn wedstrijden te fluiten. Ik heb toen gekozen om mij bij de KNVB op te geven voor de SO-III opleiding. Hiermee ben ik in november 2021 gestart en in april 2022 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Ik heb gedurende de opleiding stagewedstrijden gefloten onder begeleiding van Lennart Fledderus en Sibo van der Laan. Gedurende het aankomende seizoen zal ik mijn eerste complete seizoen als KNVB scheidsrechter gaan maken in de zaterdag senioren groep F, wat betekent dat ik voornamelijk actief zal zijn in de 3de klasse.

Ik heb bewust de keuze gemaakt voor SNO Nijverdal, aangezien mijn ervaringen met SNO zeer positief zijn. Ik heb veel SNO-ers mogen ontmoeten tijdens het Edel Grass U14 Tournament van S.C. Genemuiden en daarnaast ben ik van mening dat SNO zich op een professionele wijze profileert op social media. Tot slot spreekt het mij zeer aan dat SNO (assistent) scheidsrechters levert voor meer dan 45 regionale verenigingen.

Marcel Driessen

Wel en Wee:

Graag informeren wij jullie via deze weg over de bijzonderheden welke spelen bij onze leden.

  • De revalidatie van Henk Poffers verloopt goed. Henk zegt zich een stuk fitter te voelen na zijn operatie en functioneert nu nagenoeg zonder medicatie.
  • André Monninkhof heeft een kleine ingreep ondergaan waarbij een plekje (goedaardige huidkanker) is verwijderd. De operatie is gelukkig succesvol verlopen hetgeen inhoud dat de goedaardige huidkanker helemaal verwijderd is.

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de tiende aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Veltmaat Keurslager uit Ommen centraal.

In 1992 heeft (eigenaar) Harold Veltmaat zijn slagersvakdiploma behaald. De keuze voor het slagersvak was niet verwonderlijk, aangezien Harold afkomstig is uit een slagersfamilie. Zijn opa had een eigen slagerij in Mariënheem. Nadat zijn opa was overleden, heeft zijn vader het bedrijf voortgezet. Net zoals zijn opa en vader bleek ook Harold de liefde voor het vak te bezitten. Na een studie in Zwolle behaalde hij het benodigde ondernemersdiploma. Aansluitend voltooide hij de opleiding aan de slagersvakschool te Utrecht.

Gedurende meerdere periodes heeft Harold als slager gewerkt bij Helmus Slagerij in Ommen. Uiteindelijk heeft Harold (samen met zijn vrouw Agnes) de slagerij in februari 2013 van Helmus overgenomen. Ze hebben de ingeslagen weg voortgezet. Daarnaast verkopen ze steeds meer zelfgemaakte producten. De kwaliteit moet altijd van een hoog niveau zijn. Vanaf het begin zijn ze keurslager. Hier komt veel bij kijken. Op gezette tijden krijgen ze (onverwachts) bezoek, zodat men kan kijken of het bedrijf (nog steeds) aan de gestelde eisen kan voldoen. Er wordt o.a. gekeken naar toonbankpresentatie, verzorging en het personeel.

Volgens Harold is er de afgelopen 25 jaar veel veranderd in het slagersvak. Als slager verkoopt hij veel meer maaltijden, maar ook grill/barbecueproducten en grote stukken vlees, zoals procureur. Om bij te blijven investeert het bedrijf veel tijd en energie aan bijscholing, cursussen en het bezoeken van workshops. Prachtig om te zien dat ook een onafhankelijke commissie reeds heeft aangetoond dat Harold een slagersbedrijf heeft waarin een hoge kwaliteit geleverd wordt. Hij heeft zich namelijk mogen kronen tot ‘Slager met Ster’. Deze ster krijg je niet zomaar overhandigd. Alleen slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid hebben een dergelijke beoordeling gekregen.

Sinds 2016 verzorgd Harold met z’n bedrijf de kerstgeschenken voor SNO Nijverdal. Elk jaar weer zorgt hij ervoor dat onze commissie- en ereleden een overheerlijk vleespakket in ontvangst mogen nemen. Ook dit jaar heeft Veltmaat Keurslager weer een pakket samengesteld. Op de clubavond van 13 december a.s. zullen de overheerlijke pakketten worden overhandigd aan de desbetreffende leden.

Mocht u meer willen weten over de diensten van dit prachtige familiebedrijf, neem dan (geheel vrijblijvend) een blik op hun website: www.veltmaat.keurslager.nl.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127


 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren