Technische Commissie geeft een succesvolle invulling aan de clubavond

14 maart 2020

Beste SNO-ers, 

Op dinsdag 10 maart heeft de vijfde clubavond van het seizoen 2019 - 2020 plaatsgevonden. Bij deze clubavond waren 24 leden aanwezig. Deze clubavond stond onder leiding van onze technische commissie.

Namens het bestuur werden de volgende mededelingen gedaan. 

1. Voor vanavond hebben wij de volgende afmeldingen ontvangen: Martijn Bruins, Henk Zwakenberg, Max van der Lei, Rachnar Kikkert, Maikel van Munster, Anton Kreileman, Gerard Westenbroek en Arno Reusink. 

2. Op maandag 9 maart zijn wij gestart met de cursus verenigingsscheidsrechter. Deze cursus organiseren wij in samenspraak met de KNVB en de COVS groep Hengelo. De cursus staat onder leiding van KNVB docent Ernst van der Hoek. Hij krijgt hierbij ondersteuning van onze technische commissie. In totaal bestaat de cursus uit drie theorie avonden (9 maart, 20 april en 18 mei). Daarnaast zullen de cursisten op twee zaterdagen wedstrijden fluiten. Wij hebben in R.K.S.V. de Zweef een passende partner gevonden. Bij deze mooie voetbalvereniging zullen de cursisten op 18 april en 9 mei diverse wedstrijden fluiten. Als alles naar wens verloopt, dan zullen de cursisten op 19 mei hun diploma in ontvangst mogen nemen.

3.  Achter de schermen is het bestuur van SNO (in samenspraak met Bandwerk uit Rijssen) druk bezig met de bouw van onze website. Hans van der Stouw (directeur van Bandwerk) heeft het bestuur een link gestuurd met de eerste indrukken. Deze beelden werden getoond aan de aanwezige leden. De reacties van de leden waren zeer positief. Mochten leden suggesties hebben, neem dan zo snel mogelijk contact op met het bestuur. Op vrijdag 13 maart zit het bestuur van SNO bij Bandwerk om de voortgang te bespreken. Eventuele goede suggesties zijn altijd van harte welkom.

4. Op woensdag 26 februari hebben de leden van SNO de tussentijdse ranglijsten ontvangen. Van diverse leden hebben wij vragen ontvangen, welke wij hebben doorgezet naar de KNVB. De antwoorden hebben wij teruggekoppeld richting de desbetreffende leden. Mocht jij nog vragen hebben n.a.v. de tussenstand, wacht hier dan niet te lang mee en neem vrijblijvend contact op met het bestuur.

5. Gedurende de maanden maart en april hebben wij de beschikking over headsets. Deze mag uitsluitend gebruikt worden bij vriendschappelijke wedstrijden, beltona wedstrijden en de Tukker Cup. Op dinsdag 17 maart zal hij voor de eerste maal gebruikt gaan worden door het arbitrale trio onder leiding van Bas ten Tije. Bas gaat samen met Rutger Beun en Jos Olsman naar Ommen voor de wedstrijd tussen OZC tegen SC Erica. Op de clubavond werden de headsets overhandigd aan Bas.

6. Op 27 maart staat onze gemeenschappelijke feestavond met NKC’51 op het programma. Er hebben zich slechts 17 leden (inclusief partner) aangemeld. Dit is een teleurstellend aantal. Wat het bestuur stoort heeft betrekking op het feit dat wij op dit moment ‘slechts’ één afmelding hebben ontvangen. Dat betekend dat het grootste gros van de leden nog helemaal niks van zich heeft laten horen en dat vinden wij een uiterst kwalijke zaak. Een organisatie moet diverse zaken regelen (voornamelijk het buffet) en is daarbij zeer afhankelijk van de aantallen. Het nadrukkelijk verzoek van het bestuur om zo snel mogelijk kenbaar te maken in hoeverre je aanwezig bent bij deze feestavond.

7. De laatste dagen is iedereen in de ban van het Corona-virus. Op onze website hebben wij het KNVB protocol gepubliceerd. Deze zal in de loop van deze week ook door Gerwin per e-mail toegezonden worden. Nadrukkelijk verzoek vanuit het bestuur om dit protocol goed door te lezen en op de juiste wijze toe te passen!

8. Op dit moment zijn wij erin geslaagd om nagenoeg alle vacatures succesvol in te vullen. Er was nog een vacature binnen de viscommissie. Gedurende de clubavond heeft ons zeer gewaardeerde lid Johan Schwarte kenbaar gemaakt om deze vacature in te vullen. Gezamenlijk zal hij samen met Julian Arrindell een gezellige viswedstrijd organiseren. Via onze website zullen wij jullie op de hoogte houden van deze activiteit. Als bestuur willen wij Johan bedanken voor het feit dat hij zichzelf beschikbaar stelt.

9. Leon Groenhuijsen traint sinds eind 2019 met ons mee. Op de laatste twee clubavonden was hij helaas verhinderd, waardoor wij nog geen mogelijkheid hebben gehad om hem officieel welkom te heten binnen onze mooie vereniging. Uit handen van Maurice ontving Leon de SNO tos munt. Namens het bestuur willen wij Leon veel succes en plezier toewensen met zijn prachtige hobby en wij hopen hem elke week te mogen welkomen op onze reguliere trainingen. Dit geldt natuurlijk ook voor zijn broer Ferens en vader Hans.

10. Het aanstaande weekend zullen alle SNO-ers van Gerwin de agenda betreffende de JALV ontvangen. Op dinsdag 24 februari (na afloop van de training) zal het bestuur de ‘Fluitsignalen’ uitdelen. Wij hopen dat een ieder op dinsdag 24 februari komt trainen, zodat iedereen zo snel mogelijk ons blad in goede orde kan ontvangen.

11. Voetbalvereniging Bergentheim heeft de SNO enquête gewonnen. Op zaterdag 14 maart zal het bestuur afreizen richting het mooie Bergentheim, om de prijs te overhandigen bij de topper tussen Bergentheim 1 en Hellendoorn 1. Naast een prachtig certificaat zullen ze een presentatie aangeboden krijgen door onze technische commissie.  

12. Op 12 mei staat de volgende en laatste clubavond op de planning. Deze clubavond zal ingevuld worden door een externe spreker. Rutger Wijkman uit Hengelo is trainer van de zaterdagtak van R.K.S.V. de Zweef. Deze jonge en ambitieuze trainer zal meer vertellen over zijn (prille) loopbaan en over de wijze waarop hij omgaat met scheidsrechters. Wij hopen veel SNO-ers op deze avond te mogen verwelkomen.

13. Van onze sponsor Intersport Ramon Zomer hebben wij tien polo’s gesponsord gekregen. Via deze weg willen wij Ramon van harte bedanken voor deze prachtige polo’s. Het bestuur is voornemens om deze nieuwe polo’s te dragen als sportief alternatief voor ons reguliere club kostuum.

14. De nieuwe sponsorborden zijn bedrukt en liggen klaar bij de drukker. Op de JALV zullen ze officieel worden gepresenteerd en zal onze hoofdsponsor het eerste bordje in ontvangst mogen nemen.

Aansluitend aan de mededelingen vanuit het bestuur was het de hoogste tijd voor onze technische commissie. Stan en Wim hadden enkele praktijkbeelden meegenomen. Er ontstond direct een leuke en interactieve discussie over disciplinaire sancties en over de juiste spelhervatting. Aansluitend hadden de heren tien spelregelvragen. Per vraag dienden de aanwezigen na te denken over de juiste spelhervatting in combinatie met een eventuele disciplinaire sanctie.

Als bestuur willen wij de technische commissie opnieuw van harte bedanken voor de goede vragen. Er waren goede vragen, scherpe discussies en hopelijk heeft een ieder weer nieuwe inzichten verworven. Rond 22.30 waren alle vragen behandeld en keerde een ieder met een voldaan gevoel huiswaarts.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren