KNVB houdt volgend seizoen proef in districtsbeker met knock-outvorm

15 maart 2020

De KNVB zet in op hervorming van het bekertoernooi. Een proef in de categorie B van het district Noord is de eerste stap naar verandering. De voetbalbond organiseert daar de eerste ronde volgend seizoen in knock-outvorm.

Al jarenlang is de eerste fase van de districtsbeker een poulesysteem, ook komend seizoen in de meeste regio’s. De KNVB gaat daarbij uit van poules van vier teams en drie speeldagen. 

Eersteklassers en tweedeklassers worden sinds enkele jaren bij elkaar in de groep ingedeeld, net als clubs uit de derde klasse tot en met vijfde klasse. Na de eerste ronde wordt in elk district het bekertoernooi vervolgt met knock-outwedstrijden.

Enquête

 

De proef met de eerste ronde in knock-outvorm komt voort uit de resultaten van een enquête eind vorig kalenderjaar, laat de KNVB weten. De bond peilde de meningen van spelers en wedstrijdsecretarissen over het regionale toernooi. In plaats van drie weekeinden bij een groepsfase is voor de eerste ronde nu slechts één weekeinde nodig.

Daar waar de groepsfase in de districtsbeker net als dit seizoen begint in week 35 (29 en 30 augustus), vindt de knock-outronde in Noord een week later plaats. De eerste speeldag van de competitie (eerste tot en met vijfde klasse) staat na drie bekerspeeldagen voor het weekeinde van 19 en 20 september gepland.

Kortere winterstop

 

Verder is opvallend dat volgend seizoen de competitie een week eerder eindigt dan dit seizoen: de slotdag is al op 15 en 16 mei. 

In de speeldagenkalender voor 2020/2021 blijkt dat de KNVB de winst wil boeken door het verkorten van de winterstop. De competitie zou al op de derde zondag van januari 2021 hervat dienen te worden.

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren