Nieuwsbrief SNO - December 2012

21 december 2012

Aan:
- Leden van SNO;
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;
- Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C;
- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:
Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie!
Datum: Maandag 7 januari 2013
Tijd: 20:45 uur, aansluitend aan de training.
Bijzonderheid: Op deze avond zal er vanaf 19:15 uur ook worden getraind, zodat een ieder geen twee avonden kwijt is. De training van dinsdag 8 januari komt derhalve te vervallen.
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal
Agenda:- Nieuwjaarsspeech van voorzitter Wim van der Velde- Eventuele mededelingen van het bestuur- Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje

Wel en wee:
Johan Gottemaker is, nadat hij met hartklachten in het ziekenhuis was beland, gedotterd en is gelukkig weer herstellende. Hij mag van de dokter de meeste dingen weer doen, maar hij heeft toch besloten om na 30 jaar als scheidsrechter te stoppen. Johan heeft aangegeven dat hij zich op een andere manier nog nuttig wil maken voor de KNVB en/of SNO.Gert Maneschijn heeft een blessure opgelopen tijdens een wedstrijd. Bij een botsing met een speler is er een breuk ontstaan in beide kaken. Gelukkig is hij weer aan de beterende hand en de breuken in beide kaken herstellen voorspoedig. Op dit moment moet hij echter nog steeds vloeibaar voedsel blijven eten.Hans Luiken heeft op dit moment een blessure aan de achillespees en is ook al een paar weken uit de running.Jan Mulder loopt al een erg lange tijd met zijn blessure. Als Jan wandelt is alles goed, maar zodra hij hard gaat lopen, dan heeft hij nog veel last van zijn blessure. Jan moet het weer rustig gaan opbouwen.Antoon Koopmans heeft gelukkig de training weer hervat en heeft zijn eerste wedstrijd weer gefloten. Hij is nog niet helemaal pijnvrij, maar het gaat de goede kant op.Voorzitter Wim van der Velde komt terug van een knieblessure. Het gaat nog niet helemaal zoals hij zelf wil, maar toch heeft hij de eerste wedstrijden weer gefloten en loopt hij weer zijn rondjes op de training.Ben van Petersen heeft al een tijdje last van een achillespeesblessure.De vrouw van Gerard Wolterink, Annie, sukkelt al een tijd met haar gezondheid! Namens SNO zijn we ergeweest met een opkikkertje.Robert Karkdijk gaat voor zijn studie ongeveer 5 à 6 maanden stage lopen in Duitsland.
Het bestuur wenst alle geblesseerden en zieken een spoedig herstel toe en mogelijk is de aanstaande winterstop hier erg geschikt voor. Verdere ziektes en blessures zijn bij het bestuur niet bekend. Mocht er wat aan de hand zijn, dan stelt het bestuur het op prijs dat u een van de bestuursleden tijdig inlicht. Alleen dan kunnen we er namelijk op de juiste wijze aandacht aan schenken. 

Van de bestuurstafel
:
En dan hoor je voor het eerst een bericht, een club assistent bij een B1-team is door een aantal spelers van de tegenpartij gemolesteerd. Je eerste gedachte is veel verbaal geweld en enig duw en trekwerk, het zijn tenslotte B-junioren, met volwassen begeleiding erbij. Dan volgt echter het bericht dat de assistent is overleden en een naam erbij, en de eerste foto's komen onder je aandacht. De publieke opinie wordt erop losgelaten en de KNVB neemt een besluit. Zaterdag 8 en zondag 9 december ligt alle amateurvoetbal stil, want zonder respect geen voetbal. Voor aanvang van alle betaald voetbal duels een minuut stilte. Het heeft veel impact in Nederland en er wordt zelfs over de hele wereld aandacht aan besteed.
Namens SNO hebben de voorzitter en secretaris daarop aansluitend meegedaan aan een forum op de radio bij HOI Hellendoorn. In twee sessies is er van gedachten gewisseld met lokale bestuursleden van plaatselijke voetbalverenigingen. Aan Wim van der Velde werd als afsluitende vraag gesteld of een dergelijk voorval weer zou kunnen gebeuren. Wim heeft daarop geantwoord dat hij van mening is dat dit inderdaad nog eens zou kunnen plaatsvinden. Het is jammergenoeg in onze samenleving geslopen en het is een maatschappelijk probleem wat tot uiting is gekomen op een voetbalveld. Je kunt alleen hopen dat het gebeurde tot gevolg heeft dat er eerder tot bezinning gekomen zal worden. Bezinning, dat is in de aanloop naar de kerstdagen en eindejaar een veel gehoord woord. Als bestuur van SNO bezinnen wij ons op het volgende jaar en kijken wij terug naar het gebeuren in Almere. Daar zijn alleen verliezers die de wens van "vrede op aarde" met heel andere gevoelens zullen ondergaan. Wij wensen de betrokken verenigingen en families van daders en slachtoffers dan ook veel sterkte toe met het verwerken van de emotionele gevolgen van het gebeurde.
Voor SNO de kerstwens van vrede op aarde en een gelukkig nieuwjaar! Geniet van de winterstop en gebruik de tijd om je te bezinnen op de start van het nieuwe jaar en de tweede seizoenshelft. 
Binnenkort ontvangen alle leden per mail een digitaal exemplaar van de nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement van SNO, zoals deze het afgelopen jaar zijn vastgelegd bij de notaris. Leden die niet beschikken over e-mail, kunnen een papieren exemplaar aanvragen bij de secretaris van SNO. 

Ledenmutaties:

Als nieuw jeugdlid mogen we verwelkomen:
- Luuk Rodijk - Raalterdijk 4 in Haarle
- Martijn Roelofs - Hancateweg-West in Hellendoorn  

Clubavond:
Dinsdag 29 januari 2013 staat er een nieuwe clubavond gepland. Hierover volgt nog een aparte uitnodiging. Wij als bestuur hebben het idee om de clubavonden iets anders te gaan opzetten. Vooral de 2 laatste clubavonden duurden naar onze mening te lang. Tijdens een clubavond hebben we natuurlijk de medelingen vanuit het bestuur, de spelregels en dan nog een onderwerp of een spreker. Voordat het laatste punt kan beginnen is het vaak al 21.30 uur. Te laat vinden wij en geen goed teken richting de spreker en onze leden die de volgende dag weer vroeg moeten werken. Het idee is dan ook om één clubavond in het teken van spelregels te laten en de andere clubavond met een goede spreker voor de dag te komen. Daarbij is dan eventueel de mogelijkheid om ook enkele sponsors uit te nodigen. Nogmaals dit is een opzet, mochten er van jullie kant goede ideeën zijn voor een passende invulling, laat het dan een van de bestuursleden weten. 

Trainingsavonden:

De trainingen van de afgelopen tijd worden goed bezocht. Ondanks dat er een aantal vaste trainingsmaatjes geblesseerd zijn, komen we gemiddeld op 14 leden die aanwezig zijn. Voor de trainers is dit een positief gegeven en zij maken dan ook van elke training een feestje. Voor ieder wat wils, jong en oud! Om de trainers iets meer ruimte te geven gaan Kevin Tibbe en Jan Kardijk in februari volgend jaar beginnen aan een trainingscursus via de COVS. Wij als SNO vinden dit een mooi gebaar van de mannen en wensen ze veel plezier toe bij het volgen van deze maar liefst 8 avonden durende cursus. 

Voetbalcommisie:
Zoals gebruikelijk, neemt het voetbalteam van SNO op oudjaarsdag weer deel aan het voetbaltoernooi van NKC'51. Altijd een gezellig samenzijn met na afloop een hapje en een drankje in combinatie met een geweldige verloting. Mocht je niet als actieve voetballer meedoen... kom dan zeker even kijken en ons aanmoedigen! Het toernooi vindt plaats in de sporthal in de Kruidenwijk en de wedstrijden starten om 10:30 uur. De voetballers worden om 10:00 uur verwacht.
Op 5 januari reizen we weer af naar Elburg voor het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi. De altijd goede organisatie is in handen van de COVS groep Zwolle. Ook hier is sprake van traditie, want SNO is al jaren van de partij en we gaan weer voor een goede notering met sportiviteit en respect voorop. Het aanvangstijdstip is nog niet definitief, maar de voetballers krijgen tijdig bericht. 

Kennismaken met sport:
Er kan worden gemeld dat de cursus Kennis maken met sport 2 weken geleden op een dinsdag is afgesloten. De certificaten zijn uitgedeeld door Piet Oldeman samen met de voorzitter van SNO en als klap op de vuurpijl.... de burgemeester. Er was veel belangstelling en dat is een pluim voor de TC. Bijna 15 jongelui zijn vertrokken met een lach en een certificaat op zak. Ook hier zijn 2 nieuwe jeugdleden uitgekomen zodat de teller van de afgelopen 3 jaar nu zegt dat we op 14 jeugdleden staan. De TC gaat dan ook een uiterste best doen om deze jongelui te behouden voor de vereniging. De deelnemers aan de cursus van het seizoen 2011-2012 zijn weer uitgenodigd voor een training en beelden over spelregels. Leuk dat de TC hier aandacht aan besteed! 

Ingezonden bedankje:
Langs deze weg willen Jennie en Johan Schwarte het bestuur en de leden graag bedanken voor de attentie die wij mochten ontvangen wegens ons 40-jarig huwelijk. 

Sponsor van SNO uitgelicht:
Een nieuw item van de nieuwsbrief, waarbij aandacht wordt besteed aan een sponsor van SNO.
In deze eerste aflevering besteden we enige aandacht aan sponsor "Combi Vloeren b.v." uit Rijssen. Combi Vloeren b.v. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in projectinrichting. Dat wil zeggen, het leveren en aanbrengen van alles wat op de vloer wordt aangebracht en alles wat voor het raam wordt gemonteerd. Door meer dan 30 jaar ervaring, is een kwalitatief hoogstaand product gegarandeerd. Door het leveren van kwaliteit en volledig te voldoen aan de wensen van de klant, hebben zij reeds diverse duurzame relaties opgebouwd. De organisatie is dermate flexibel ingericht, dat zowel grote als kleine projecten kunnen worden uitgevoerd. Zowel particulier als zakelijk.

Combi Vloeren = Kwaliteit in combinatie met vakmanschap!Zie ook de website:
www.combivloeren.nl Combi Vloeren is al jaren een trouwe sponsor van SNO. Mede-eigenaar van dit bloeiende bedrijf, is ons lid Gert-Jan Beltman. Het bedrijf schonk ons onlangs een schitterend nieuw voetbaltenue en steunt SNO waar nodig. We hopen nog jaren een goed een-tweetje te behouden met deze sponsor. 

De Pen:

Ten eerste wil ik Gert Hiemstra bedanken dat ik de pen heb gekregen.
Hoi, mijn naam is Gert Ekkel, ben 47 jaar en getrouwd met Monique en heb 3 kinderen. Vanaf mijn 6e jaar gevoetbald bij Voorwaarts Westerhaar tot en met mijn 35ste. Van de f jeugd tot aan de selectie en recreanten. Na mijn 35ste jaar ben ik begonnen met jeugd trainen en heb diverse diploma's, knvb jeugd, behaald. Daarnaast floot ik af en toe wedstrijden bij de jeugd en recreanten. In 2006 ben ik begonen met de BOS cursus scheidsrechter KNVB in Wierden. Cursus leraar was hoe gepast....Piet Oldeman. Ik ben begonnen in groep 5 en in 2009 gepromoveerd na groep 4. Mijn wens is dat ik promoveer in 2013 naar groep 3. In de zaal ben ik ook nog actief als scheidsrechter, daar zit ik wel in groep 3 en fluit daar hoofdklasse. Sinds 2007 ben ik lid geworden bij SNO, ik kon kiezen bij Almelo of Nijverdal maar heb uiteindelijk voor Nijverdal gekozen. Ik ga met veel plezier op dinsdagavond naar Nijverdal om te trainen met de jongens. Daar hebben wij goede trainers die ons op conditie houden. En na de training even lekker kletsen over de wedstrijden van 's zaterdags en zondags hoe ze gespeeld zijn en als er geen gekke dingen zijn gebeurt. En nu een paar dingen over mijzelf. Ik werk bij Volkerrail spoor in loondienst vanaf 2000 en daarvoor bij Van der Worp. Ik doe dit werk al 23 jaar en ik zit in onderhoud en veiligheid en doe dit met alle plezier. We werken veel 's nachts, maar ja het went wel.... overdag mogen we niet veel meer door Prorail vanwege de veiligheid. Je zou het haast niet zeggen maar ik heb ook nog andere hobby's!! In mijn vrije tijd mag ik graag vissen.Biljarten doe ik ook nog en wel op donderdagavond "competitie wilde bond" oftewel rond om het stroomkanaal. Op maandag, vrijdag en zaterdag ben ik aktief als scheidsrechter en dan is er nog mijn grootste hobby, FC Twente. Al meer dan 30 jaar ben ik aanwezig bij elke thuiswedstrijd in competitie- of Europees verband en af en toe zelfs een uitwedstrijd. Ik wens iedereen fijne feestdagen en gezond 2013 en hou je conditie op pijl..... dus niet teveel oliebollen.

Groetjes Gert Ekkel 
Ik geef de pen door aan ons nieuwe lid Hans Groenhuijsen.
 

Het bestuur van SNO wenst alle leden, samen met de familie, de COVS, de KNVB en de zustergroepen fijne feestdagen en een heel gezond en sportief 2013!
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren