Leerzame clubavond onder leiding van de Technische Commissie

20 februari 2020

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 18 februari stond de eerste clubavond van 2020 op de planning. Deze clubavond werd ingevuld door onze technische commissie, onder leiding van Maikel van Munster, Wim van der Velde en Stan Endeman. In totaal waren er 23 SNO-ers aanwezig.

Alvorens de technische commissie het woord kreeg, werden (vanuit het bestuur) de volgende mededelingen gedaan.

Voor vanavond hebben wij van de volgende leden een afmelding ontvangen: Jan Avezaath, Anton Kreileman, Hans van Dalen, Rachnar Kikkert, Max van der Lei, Gert Schuurman, Herman Spenkelink, Julian Arrindell, Piet Oldeman, Jan Klein Ganseij, Jan Schippers, Jan Karkdijk en Henk Boerdam.

Rachnar Kikkert heeft bij het bestuur aangegeven tijdens de JALV van 6 april zijn functie van algemeen bestuurslid neer te leggen. Het is voor Rachnar niet langer mogelijk om zijn bestuursfunctie te combineren met werk en studie. Als bestuur vinden wij het erg jammer dat Rachnar stopt, echter hebben wij dit besluit te respecteren. Als bestuur zijn wij op dit moment druk bezig om een geschikte vervanger te vinden. Mocht je interesse hebben om zitting te nemen in ons (jonge) bestuur, dan verzoeken wij je om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Gert Maneschijn zal de marathon van Rotterdam gaan lopen, om op deze wijze geld in te zamelen bij het KWF fonds. Hij hoopt (logischerwijze) veel inkomsten te genereren voor dit goede doel. Meer informatie over zijn actie is de lezen via de volgende link: https://acties.kwf.nl/fundraisers/gertmaneschijn/rotterdam

Vanavond werden er diverse nieuwe leden officieel welkom geheten binnen onze mooie vereniging. Helaas was Leon Groenhuijsen verhinderd, dus hem zullen wij bij de eerstvolgende clubavond officieel welkom heten. Rutger Beun en Jos Olsman waren wel aanwezig en ontvingen uit handen van de voorzitter de SNO toss munt. Beide jongemannen zijn woonachtig in Hardenberg en zijn actief in het jeugdvoetbal. Via deze weg willen wij beide heren veel plezier toewensen met hun prachtige hobby en wij hopen ze wekelijks te mogen verwelkomen bij onze trainingen.

In samenspraak met de KNVB en COVS Hengelo hebben wij besloten om op 9 maart te gaan starten met de opleiding vereniging scheidsrechter. SNO had 8 cursisten en Hengelo had er 6. Gezamenlijk betekend dit een prachtige klas van 14 potentiele scheidsrechters. De opleiding staat onder leiding van KNVB docent Ernst van der Hoek. Hij zal hierbij worden ondersteund door Maikel van Munster, Wim van der Velde en Maurice Paarhuis.

Aan het einde van het lopende seizoen zal Han Marsman (uit Deventer) zijn functie van coördinator binnen de COVS (vanuit district Oost) neerleggen. Het ligt in de lijn der verwachtingen daar hij zal worden opgevolgd door Joost Soeter. Joost is momenteel bestuurslid bij de COVS vereniging in Doetinchem. Binnen deze vereniging zal hij bij de eerstvolgende jaarvergadering zijn functie neerleggen.

Na de winterstop zijn wij aanbeland bij de kruisfinales van de Beltona beloften competitie. In totaal heeft SNO drie wedstrijd toegewezen gekregen. Er staan nog 2 returnwedstrijden op het programma. Mochten deze wedstrijden (over twee wedstrijden) gelijk eindigen, dienen er direct strafschoppen genomen te worden. Eventuele uitdoelpunten zullen niet dubbel worden geteld.

Aan het einde van het seizoen zal Rudolf Wolterink stoppen binnen de voetbalcommissie. SNO beschikt momenteel over een jonge en brede voetbalselectie. Wij zijn op dit moment op zoek naar een vaste kompaan voor André Meulenkamp. Mocht je interesse hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Aan het einde van het lopende seizoen zal Wim van der Velde stoppen met de technische commissie. Deze functie valt niet langer te combineren met zijn functie van SB’er. Met trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat wij in de naam van Jan Otten een geschikte opvolger hebben gevonden. Nadat Jan zijn cursussen voor zijn werk met goed gevolg heeft afgerond zal hij in het nieuwe seizoen de taken van Wim overnemen.

Op woensdag 26 februari zullen door de KNVB de nieuwe tussenstanden worden gepubliceerd. Let hierbij goed op of de punten voor de maatwerkbijeenkomsten goed zijn meegenomen en (indien dit niet het geval is) meld dit dan tijdig bij de KNVB.

Op dit moment zijn we (samen met Bandwerk uit Rijssen) druk bezig met het bouwen van onze nieuwe website. Mocht je goede tips en/of ideeën hebben, dan kun je deze melden bij het bestuur.

Op vrijdag 27 maart staat onze jaarlijkse feestavond gepland samen met onze sportvrienden van NKC’51. Deze week zullen jullie van onze secretaris Gerwin Moeken een officiële uitnodiging ontvangen. Wij hopen alle leden (eventueel met partner) te mogen verwelkomen.

De KNVB heeft besloten om dit seizoen geen shortlist op te stellen met betrekking tot derde divisie scheidsrechters welke eventueel de stap kunnen maken richting de 2de divisie. Gedurende de tweede seizoenshelft zullen alle arbiters uit de derde divisie nauwlettend worden gevolgd door de TC. Aan de hand van de wedstrijden zal een ieder kunnen zien welke arbiters er (eventueel) voor in aanmerking gaan komen.

SNO Nijverdal krijgt via de COVS de beschikking over een headset. Wij zijn de COVS hiervoor zeer dankbaar, aangezien wij weten hoe duur dergelijke apparaten zijn. Wij zullen deze technische hulpmiddelen inzetten bij oefenwedstrijden, Tukkercup wedstrijden en bij Beltona beloften competitie wedstrijden. Het is verboden om headsets te gebruiken bij competitie en/of bekerwedstrijden.

Dit jaar heeft de technische commissie geen spelregelwedstrijden georganiseerd. Vanavond zullen wij een spelregelwedstrijd vormgeven. De winnaar van deze wedstrijd zal beslag leggen op de Hendrik Stegeman bokaal.

Aansluitend aan de (algemene) mededelingen kreeg de technische commissie het woord betreffende de spelregelwedstrijd. In totaal kregen de aanwezige leden 15 vragen voorgeschoteld. 5 alternatieve vragen, 5 open vragen (spelhervatting & disciplinaire maatregel) en 5 multipe choice vragen. In totaal konden de leden 20 punten behalen.

Aan het einde van de avond kreeg een ieder zijn score te horen. De resultaten vielen (over het algemeen) erg tegen. De urgentie voor een ieder om meer tijd en energie te steken in spelregelkennis werd hierbij nogmaals onderstreept. Uiteindelijk eindigden Gert-Jan Beltman en Maurice Paarhuis gezamenlijk op de eerste plek. Beide heren behaalden 19 punten. Er moest een barrage vraag aan te pas komen. De uiteindelijke winnaar zal op de JALV bekend worden gemaakt.

Rest ons nog om de technische commissie van harte te bedanken voor de goede spelregelvragen. De komende periode zullen we meerdere soortgelijke avonden organiseren, aangezien er met betrekking tot spelregelkennis nog voldoende ruimte voor verbetering ligt.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren