SNO Nijverdal eindigt als gedeeld 5de op Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi

05 januari 2020

Beste SNO-ers, 

Op zaterdag 4 januari jl. heeft het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi plaatsgevonden in de hallen van KHC te Kampen. 

Bij afwezigheid van Rudolf Wolterink lag de (technische) leiding in handen van André Meulenkamp, Gert-Jan Beltman en Johan Schwarte. Gerard Westenbroek was aanwezig als fanatiek supporter. 

De leiding had vandaag de beschikking over een uiterst brede selectie. In totaal waren er namelijk 10 selectiespelers aanwezig: Stefan Klein Ganseij, André Meulenkamp, Gert-Jan Beltman, Ferens en Leon Groenhuijsen, Remco Roelofs, Sem Schrijver, Maikel van Munster, Wout Butink en Maurice Paarhuis. Een mooie constatering is het dat onze selectie voor 60% bestond uit jongens van 20 jaar en jonger. Men zegt altijd 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. Wat dat betreft hebben wij bij SNO niks te klagen. 

In totaal hadden we vandaag 12 deelnemende teams. De teams waren verdeeld over 3 poules. Alle nummers 1 en 2 kwalificeerden zich automatisch voor de finale. Daarnaast gingen ook de 2 beste nummers 3 door naar de kwartfinales. 

SNO zat in de poule bij Almelo, Winterswijk en het organiserende Zwolle. Om 09.45 speelden wij onze eerste wedstrijd tegen het jeugdige Almelo. SNO begon zeer goed aan deze wedstrijd. Vanuit een schier onmogelijke hoek zette André ons op een verdiende 1-0 voorsprong. Kort daarna passeerde André diverse spelers en tekende zeer beheerst voor de 2-0. Na deze twee mooie doelpunten waren er niet of nauwelijks noemenswaardige momenten meer te noteren. SNO begon het toernooi goed met een verdiende 2-0 zege. 

Om 11.15 moesten wij aantreden tegen de scheidsrechters uit Winterswijk. De heren uit Winterswijk hadden de eerste poulewedstrijd verloren tegen Zwolle. Wellicht dat er sprake was van onderschatting, maar binnen enkele minuten stond SNO al op een (onnodige) 2-0 achterstand. Vooral de 2-0 was onnodig, aangezien Maurice (opzichtig) zijn directe tegenstander uit zijn rug liet weglopen en die voor de 2-0 kon zorgen. Na de snelle achterstand begonnen de manschappen van Beltman en Meulenkamp beter te voetballen. Bij een goed schot van André kon de keeper van Winterswijk de bal niet klem pakken. Remco was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. Verder kwam SNO helaas niet, waardoor we aan deze poulewedstrijd geen punten overhielden. Hierdoor ontstond er wel direct een uitermate spannende poule, aangezien alle ploegen in de poule nog kans hadden om zich te kwalificeren voor de kwart finale. 

Om 12.00 mochten wij genieten van een heerlijke lunch. Aansluitend stond om 12.45 de laatste poulewedstrijd tegen het organiserende Zwolle op de planning. SNO voetbalde uitermate goed, was constant te vinden op de helft van de tegenstander, alleen beloonde zichzelf niet. Maurice ging alleen op het doel af, maar werd volgens de arbiter(s) van dienst onreglementair gestuit. De keeper kreeg een kaart en mocht het speelveld met een tijdsstraf verlaten. Helaas was SNO niet bij machte om het overzicht in doelpunten uit te drukken. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. 

Er zat voor SNO niks anders op dan te wachten. Wij hadden niks meer in eigen hand. Wij konden (op doelsaldo) nog de tweede plaats in de poule veroveren, maar wij konden (in het geval de andere uitslagen negatief waren) ook nog direct uitgeschakeld worden. De laatste poulewedstrijd ging tussen Winterswijk en Almelo. Winterswijk kwam in de slotfase op een 1-0 voorsprong. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakten de scheidsrechters uit Almelo de 1-1. Hierdoor eindigde SNO op een keurige 2de plek in de poule. Winterswijk had de gehele poulefase op de eerste plek gestaan, maar zakte naar de derde plek. Zwolle ging als poulewinnaar door naar de kwartfinale. 

Om 14.00 mochten de jonge heren aantreden tegen scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken. Een zware tegenstander voor onze jongens. Enschede had alle poulewedstrijden eenvoudig gewonnen. In het begin van de wedstrijd kwam Enschede op een 1-0 voorsprong. SNO toonde karakter en ging met man en macht op zoek naar de 1-1. Deze leek André ook te maken, maar dit doelpunt werd afgekeurd, aangezien de arbiter van mening was dat de keeper de bal reeds in zijn bezit had. In de absolute slotfase kreeg SNO nog een hoekschop. Deze werd in de korte hoek ingeschoten door Maurice, hetgeen de verdiende 1-1 betekende! Direct na afloop van de wedstrijd dienden beide partijen 3 shoot outs te nemen. De speler vertrekt vanaf de middellijn, heeft 30 seconden de tijd en mag zich uitsluitend in voorwaartse richting bewegen. Maakt de aanvaller een overtreding, dan heeft hij (automatisch) zijn poging verloren. Indien de keeper een overtreding maakt, dan krijgt de aanvaller (automatisch) een doelpunt op zijn naam. 

Enschede begon de serie. De eerste nemer schoot hard raak in de linkerhoek. Stefan was kansloos. De poging van Gert-Jan Beltman werd gekeerd door de jonge keeper van Enschede. De tweede shoot out van Enschede werd knap gepakt door onze doelman Stefan. Aan André Meulenkamp de taak om beide teams weer op gelijke hoogte te brengen. André is in zulke situaties een zekerheidje en hij schoot de bal keurig in de linkerhoek. Ook de derde shoot out van Enschede werd zeer knap gepakt door Stefan. Mocht SNO de volgende shoot out scoren, dan waren we gekwalificeerd voor de halve finale. Helaas had Wout zijn vizier niet op scherp staan en hij schoot zijn shoot out naast het doel. Nu volgde er een sudden death. Beide teams dienden om en om een shoot out te nemen. Enschede faalde opnieuw, aangezien Stefan de inzet op katachtige wijze wist te pakken. Aan Maurice de taak om de winst binnen te halen. Helaas was zijn inzet niet zuiver genoeg, waardoor de keeper van Enschede zijn inzet kon pakken. De vijfde shoot out van Enschede ging met geluk het doel in. De druk lag op ons jonge talent Sem Schrijver. Zijn inzet verdween echter aan de verkeerde kant van de paal. Enschede won de shoot outs met 2-1 en kwalificeerde zich voor de halve finale. 

Ondanks deze zure nederlaag konden wij als SNO terugkijken op een zeer geslaagde dag. Wij kregen van diverse (collega) COVS verenigingen te horen dat wij een jonge frisse groep hadden, gecombineerd met enkele ervaren rotten. Gedurende alle wedstrijden heeft fair play centraal gestaan. SNO was een van de enige teams die gedurende de gehele dag geen kaarten in ontvangst mocht nemen. Dit is in het verleden wel is anders geweest, dus een groot compliment aan de spelers. 

Via deze weg willen wij scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en omstreken van harte feliciteren met hun behaalde titel. In de finale waren ze met 2-0 te sterk voor onze sportvrienden uit Enschede. Twee teams welke bij ons in de poule zaten (Enschede en Winterswijk) zaten in de halve finale. In de halve finale was Enschede te sterk voor Winterswijk en versloeg Apeldoorn (als beste nummer 3) verrassend (het tot op dat moment ongenaakbare) Deventer. Scheidsrechtersvereniging Almelo en omstreken legde beslag op de fair play prijs. 

Via deze weg willen wij de organisatie (scheidsrechtersvereniging Zwolle en omstreken) van harte bedanken voor de zeer goede organisatie. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de goede ondersteuning van voetbalvereniging KHC. Rest mij nog om stil te staan bij André Meulenkamp, Gert-Jan Beltman en Johan Schwarte. De drie musketiers hadden alles perfect geregeld. Er was een ontspannen en gezellige sfeer, maar het presteren stond altijd centraal. Dank hiervoor! 

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis 

Uitslagen Poule's

Uitslaggen Knock-out/sportiviteit

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

19Mrt
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
20Mrt
Themabijeenkomst KNVB bij SNO Nijverdal
Aanvang: 19:00
25Mrt
JALV Scheidsrechtersvereniging Zwolle
Aanvang: 20:00
25Mrt
Themabijeenkomst KNVB bij SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
26Mrt
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren