Nieuwsbrief SNO - september 2012

11 oktober 2012
Aan:
- Leden van SNO
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost
- Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C
- COVS Zustergroepen
  
Uitnodiging:
Het bestuur van SNO nodigt u van harte uit voor een clubavond
Datum: Dinsdag 9 oktober 2012
Tijd: 20:45 uur aansluitend aan de training. De training begint deze avond om 19.15 uur.
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal
Agenda:
- Eventuele mededelingen van het bestuur
- Eventuele mededelingen van de COVS
- Eventuele mededelingen van Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C
- Spelregelvragen door de Technische Commissie als voorbereiding op de Maatwerkbijeenkomsten
- Presentatie van een enquête voor leden van SNO over diverse voetbalclubs in de omgeving (door secretaris André Meulenkamp)
 
Wel en wee:
De vrouw van Julian Arrindel (Barbra) is onlangs geopereerd aan haar darmen. We wensen haar alle beterschap toe. Ook bereikte ons onlangs het trieste nieuws dat de vader van ons lid Rudolf Wolterink is overleden. Wij condoleren namens SNO Rudolf en Emily en wensen hun sterkte toe in deze moeilijke tijd. Verheugend nieuws kwam er vanuit huize Beltman. Gert-Jan en Gineke zijn opnieuw papa en mama geworden. Een gezonde jongen en draagt de naam Ties. Van harte gefeliciteerd.
 
Verdere ziektes en blessures zijn bij het bestuur niet bekend. Mocht er wat aan de hand zijn, dan stelt het bestuur het op prijs dat u een van de bestuursleden tijdig inlicht. Alleen dan kunnen we er namelijk op de juiste wijze aandacht aan schenken.
 
Van de bestuurstafel
Het seizoen is weer begonnen, ook voor het bestuur. Nauurlijk hebben we niet stil gezeten, maar op de 27e September is weer de eerste bestuursvergadering gepland na de zomervakantie. Wij hebben er weer zin in!! Ook gaan wij er vanuit dat ook de leden er weer veel zin in hebben. Het seizoen is voor velen al weer volop begonnen. De bekerwedstrijden zijn al enige tijd achter de rug en de competitie is in volle gang! Ook de trainingen zijn weer van start gegaan en we hopen dat hier een ieder gebruik van gaat maken. In week 40,41,42 heeft de KNVB weer de Maatwerkbijeenkomsten vastgesteld en om daar goed voor de dag te komen is een goede conditie van groot belang. Ook de spelregels komen naar voren en de technische commissie zal op de komende clubavond hier wat aandacht aan schenken.
Ook de regiobijeenkomsten zijn weer geweest. Op de 10e september in Wezep (regio A) en op de 17e september in Hengelo (Regio C). Wij zijn veel van onze leden tegen gekomen op deze avonden. Zeer positief en we waren het erover eens dat het een leerzame avond was met een leuke presentatie over "hoe verkoop ik mij zelf".
 
Rob de Visser is stafdocent van de scheidsrechtersopleiding van de KNVB en hij geeft niet alleen cursussen in Nederland, maar ook in Afrika in de landen Zambia en Kenia. Deze mensen hebben ook kleding nodig om hun wedstrijden te gaan leiden. Hebben jullie nog oude scheidsrechterkleding lever ze dan in bij SNO. Rob neemt ze mee naar Afrika en maakt onze collega's daar erg gelukkig met de "nieuwe" kleding!
 
Op 8 oktober a.s. is er herhaling van de reanimatiecursus gepland in clubhuis De Benne aan de Sportlaan. Iedereen die de afgelopen jaren deze cursus heeft gevolgd is vanaf 19:00 uur uitgenodigd.
 
Ook zijn de eerste vergaderingen geweest van onze jubileum- en voetbalcommissie voor 2014. Er zijn al mooie punten naar voren gekomen! Wij hopen dat wij als bestuur, maar ook de rest van de leden, samen met de commissies de schouders er onder gaan zetten om in 2014 klaar te zijn voor ons jubileum!
 
Promotie/ Degradatie:
Voor sommigen was er voor de zomer positief nieuws en voor een aantal minder goed nieuws! Maar het seizoen is weer van start gegaan en een ieder staat weer op nul. Probeer je eigen niveau te halen en zorg dat je plezier hebt in deze prachtige hobby. Kom naar de trainingen en bezoek de clubavonden en als wij als bestuur wat voor je kunnen betekenen dan horen we het graag.
Succes dit seizoen!!
 
Ledenmutaties: 
De volgende leden hebben hun lidmaatschap opgezegd:
- P. Lage Venterink
- J.Siertsema
Als nieuw lid mogen we verwelkomen:
- H. Fokkert - Tonnendijk 9 - 7681 BJ Vroomshoop - 0546-641519 - hans.fokkert@wanadoo.nl
- B. van Petersen - Wintergroen 9 - 7443 MK Nijverdal - 06-53259195 - bvanpetersen@home.nl
 
Clubavond:
Op dinsdag 9 oktober is er weer een clubavond. Zoals gebruikelijk beginnen we na de training rond 20.45 uur. De training begint dan om 19.15 uur. We gaan zeker aandacht schenken aan spelregels, maar hopen ook een intressante spreker voor de groep te hebben staan. Een onderdeel wordt zeker de invoering van onze enquête, zoals reeds besproken bij een eerdere clubavond. Benieuwd??? Kom dan aanschuiven. Mochten jullie voor het aankomende seizoen ook een idee hebben over invullingen van deze avonden, laat het ons dan weten!
 
Trainingsavonden:
Ook het trainingsseizoen is weer in volle gang. Zoals gewoonlijk iedere dinsdag van 19.30 tot ong. 20.30 uur. Er zijn enkele leden die gevraagd hebben om eventueel wat later te beginnen in verband met hun werkzaamheden. Mocht dit de trainingsgroep vermeerderen dan is dit het overwegen waard. We zullen e.e.a. bespreken tijdens de bestuursvergadering en bij de komende clubavond.
 
Voetbalcommisie:
Zoals een ieder al wist zijn we wederom Nederlands kampioen geworden. Een geweldige prestatie van zowel de voetbalcommissie als de spelers! Nogmaals proficiat! Wij hebben ons ook aan aangemeld voor de sportverkiezing van de Gemeente Hellendoorn voor "Sportploeg van het jaar 2012"! We wachten met spanning af....
 
Ontspanningscommissie:
Op zaterdag 14 Juli j.l. heeft de jaarlijke feestavond van SNO plaatsgevonden. Dit jaar was de organisatie in handen van Kevin Tibbe, Maikel van Munster en Maurice Paarhuis.  De opkomst was goed te noemen en een ieder had veel plezier! Een afwisselend programma en goed georganiseerd. Mannen bedankt!!!
 
Viscommissie:
Gert Ekkel die voor de eerste keer meedeed, gold als een outsider en de vaste kern zag in hem geen bedreiging. Immers het is in het verleden nooit voorgekomen dat een debutant met de wisselbokaal aan de haal ging en dat zou vandaag ook niet het geval zijn, dachten zij. Hoe dan ook onze debutant haalde de ene vis na de andere uit het water en bezorgde Johan Schwarte daardoor veel meet- en schrijf werk. Alle ogen waren nu op Gert gericht en met lede ogen werd gekeken hoe de nieuwe kampioen in spé zijn vangst uit het water haalde. Om kwart over negen kondigde de voorzitter van de viscommissie het eindsignaal aan en de balans kon worden opgemaakt.
 
 
De uitslag is als volgt: 1e plaats: Gert Ekkel 97 cm; 2e plaats: Jan Karkdijk met 20 cm en op de 3e plaats: Wim van der Velde 19 cm. De overige deelnemers waaronder de kampioen van vorige jaar (Gerrit Huisjes) hadden helaas alleen beet, maar geen vangst. In de categorie gezinsleden ging de eerste prijs naar Van Petersen jr. en de tweede prijs naar Ekkel jr.
De wisselbokaal werd onder applaus door Juul Arrindell uitgereikt aan de trotse winnaar Gert Ekkel.
  
De organisatie rekent volgend jaar op een grotere opkomst, want zo’n gezellige bijeenkomst mag niemand missen. Dus bij deze een oproep aan alle SNO-ers. Wij kunnen in ieder geval met tevredenheid terugkijken op een geslaagde avond waarvoor onze hartelijke dank aan alle deelnemers en belangstellenden.
 
Extra informatie over sponsor:
Zoals jullie weten krijgen SNO leden 20% korting bij Sport 2000 in Nijverdal. Sinds kort heeft deze winkel ook Adidas in zijn assortiment!
 
De Pen:
Voorafgaand aan dit stukje wil ik Zander Pouls hartelijk bedanken voor het doorgeven van de pen aan mij. Ik ben namelijk altijd dol geweest op schrijven en nu komt dan eindelijk het moment waarop ik mijn talent aan de wereld kan tonen.
 
Ik heb van jongs af aan bij SC Lemele gevoetbald. Ik had nog heel lang door willen gaan, maar ik werd ook een jaartje ouder. En ouderdom komt met gebreken. Ik kreeg steeds meer last van blessures. Na een operatie aan mijn kruisband, heb ik toen besloten het te proberen als scheidsrechter. In 2005 ben ik begonnen met de Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Daarna werd ik clubscheidsrechter bij SC Lemele. Na een tijdje begon dat echter te vervelen. De spelers beginnen je te kennen, en ze weten na een tijdje precies hoe ver ze kunnen gaan. En in de ogen van de club die uitspeelt, blijf je altijd een thuisfluiter. Veel (voormalige) clubscheidsrechters zullen dat kunnen beamen. 

In 2009 ben ik daarom voor de KNVB gaan fluiten. Als KNVB-scheidsrechter ben je een vreemdeling, en krijg je meer respect. Althans, dat is de bedoeling. Het fluiten voor de KNVB bevalt me dus goed. Bovendien wordt het fluiten meestal beloond met een bal gehakt mét satésaus na de wedstrijd. 

Volgend seizoen hoop ik een klasse hoger te mogen fluiten. Nu fluit ik nog in klasse 5. In klasse 4 fluit je meer standaardelftallen, en dan is alles toch net iets beter geregeld. Dan beginnen ze bijvoorbeeld op tijd. Als je geen standaardelftal fluit, moet je regelmatig de wedstrijd later beginnen want ‘we zijn de shirtjes vergeten’ of een speler is z’n roes aan het uitslapen en ‘komt wat later’ enzovoort. 

Dit seizoen ben ik ook begonnen met trainen bij de scheidsrechtersvereniging. Het is leuk om andere scheidsrechters te leren kennen. En als je je vaker laat zien, krijg je van sommigen zelfs de eer om een stukje te mogen schrijven voor de nieuwsbrief. Maar dat terzijde. Het is prettig om ervaringen en tips uit te wisselen met andere scheidsrechters op de training. Altijd komt dan wel de vraag hoeveel kaarten je dit weekend hebt gegeven. Ik blijk daarin meestal onder het gemiddelde te zitten. Volgend seizoen moet ik toch maar wat strenger zijn.. 

Ik zal nog even wat vertellen wat ik nog meer doe naast het fluiten van wedstrijden, want van het fluiten kan ik niet van leven. In 2001 ben ik voor mijzelf begonnen met een betonboor & zaagbedrijf, nadat ik 13 jaar voor een ander betonboorbedrijf heb gewerkt. Mijn andere hobby is schaatsen, dit doe ik 2x in de week in Deventer en ik heb 2x de alternatieve elfstedentocht (200 km) geschaatst op de Weissensee en een keer de Rechensee, ook 200 km.
  
Groeten van Gert Hiemstra
 
Ik geef de pen door aan de fanatieke Twente supporter Gerrit Ekkel.
  
Het bestuur van SNO wenst iedereen een fijn seizoen toe! 
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren