SNO behaalt 2e plaats in Elburg!

10 januari 2011
Tijdens het jaarlijkse JW van Essen zaalvoetbaltoernooi in Elburg op zaterdag 8 januari heeft het team van SNO een prima tweede plaats behaald.

Tijdens de voorronde werd verloren van Apeldoorn, gelijk gespeeld tegen Noord Oost Twente  (NOT) en gewonnen van Hengelo, Deventer 1 en Nijmegen. De halve finale werd met 1-0 gewonnen van Deventer 2. In de finale tegen Noord Oost Twente kwam het team al snel op een 1-0 achterstand. Ondanks de vele kansen, kwam SNO niet tot scoren en werd de finale verloren. NOT werd verdiend winnaar van het toernooi, maar het team van SNO heeft toch een geweldige prestatie geleverd.

(zie ook enkele foto's in het fotoalbum elders op de site).



Een verslag van Keeper Gerwin Moeken:

SNO mocht op de 2e zaterdag van 2011 naar Elburg afreizen. Door de het grote aantal teams (Deventer en Arnhem gaven 2 teams op) was de aftrap zeer vroeg. Het was bij aankomst in Elburg nog aardig donker.
Bij aankomst bleek dat Arnhem toch niet met 2 teams kon meedoen. (misschien iets voor SNO om met 2 teams mee te doen)
 
Iets na 9 uur werd de 1e wedstrijd voor SNO afgewerkt. Apeldoorn was in de eerste ronde de opponent. Helaas speelde SNO zeer onwennig en wist maar weinig kansen te creëren. Tot de cirkel ging het redelijk goed, maar geen echte mogelijkheden om de score te openen. Apeldoorn wist de fouten van SNO goed af te straffen en kreeg het deksel op de neus. Wessel Nijmeijer mocht het bloeden van de deksel stelpen door de schade te verkleinen en de 2-1 te scoren. Helaas bleef het bij deze ene treffer.
 
Na een veel te lange pauze, waarin menig boompje was gelegd, ochtend kranten gelezen, verschillende sudoku’s gemaakt en nog de laatste slaapkorrels uit de ogen gewreven een nieuwe tactiek bedacht. De gevaarlijkste speler van de volgende opponent op een faire manier uitschakelen. Deze speler speelde bij NOT (titelverdediger). Dit ging hartstikke goed, maar SNO vergat te scoren. 0-0.
 
Gert Maneschijn moest om nog kans te maken weer een nieuwe tactiek bedenken. Dit kon weer in een lange pauze tijdens het leggen van wat boompjes (deskundige weten wat ik hier mee bedoel). De derde wedstrijd moest gewonnen worden. Nieuwe tactiek die was bedacht was een punt speler (deze tactiek werd ingewonnen bij een ervaringsdeskundige, haha).
 
Het slachtoffer was Hengelo. De nieuwe tactiek had geholpen, geen dank trouwens, Kevin Tibbe en Wessel Nijmeijer waren de doelpuntenmakers. Na deze prachtige overwinning hield SNO hoop. En kreeg naast de hoop ook veel positieve reacties op het goede voetbal dat op de vloer werd gelegd.
 
Onze eeuwige opponent Deventer was met 2 teams naar Elburg gekomen. Normaal speel je met het1e team om als beste uit de bus te komen, maar dit leek er niet op. Deventer 2 was de beste afvaardiging van Deventer. Bang voor SNO?? Wie weet.Ondanks dat Deventer met een B team in Deventer 1 optrad, werd Deventer van de vloer geveegd door SNO. 4-0. Wessel Neimeijer en Andre Meulenkamp scoorden beide 2x. De ene treffer was nog mooier dan de andere.
 
Helaas bleef NOT ook winnen en werd hiermee 1e in de poule. De laatste wedstrijd moest SNO gelijk spelen om 2e in de poule te worden. Tegen Nijmegen moest dit gebeuren. Spelers die vaker meedoen weten dat het dan lastig voetballen is. Ondanks dat Nijmegen was uitgeschakeld, leek onderschatting op de loer te liggen, maar onze succescoach Gert Maneschijn wist hier met zijn praatje en tactiek mensen op hun juiste plek te raken, hierdoor werd er degelijk voetbal gespeeld, het enige wat na het praatje niet werd geraakt was het vizier. Deze werd niet goed scherp gelegd. Er werd MAAR 2x gescoord. 2-1 is uiteraard voldoende en betekende dus plaatsing voor de kruisfinales.
 
SNO moest het in de kruisfinales het opnemen tegen Deventer 2. De nummer 1 uit de andere poule.
Dit was eigenlijk wel het eerste team.De tactiek die in de poule werd gehanteerd bleef zo staan. Voetballen vanuit de organisatie en vanuit de verdediging. In een zeer spannend duel waarin SNO een puike pot op het groene veld had gelegd werd in de laatste minuten pas gescoord. Gerwin Moeken die een puike pot had gekeept gaf de bal aan Gert-Jan Beltman die door kon lopen tot ongeveer 10 meter van het doel (in de zaal een aardige afstand). Gert-Jan bedacht zich geen moment en zorgde ervoor dat een goede wedstrijd een prachtig doelpunt verdiende. Een schot zo hard dat de keeper de bal niet kon zien, alleen kon horen. Na dit geweldig schot stond iedereen op de banken vol ongeloof en lof. Niet alleen de reservebank (die helaas door afzeggingen meer opgevuld moest worden met assistent coaches dan de ene plek voor de wissel) stond op maar ook het publiek stond op de banken. Louter complimenten. Maar we moesten nog een paar minuten de voorsprong behouden. Deze werd met alle liefde gekoesterd. Vrouwen en kinderen eerst. Dit was op dat moment de beste tactiek. En deze werd goed gevolgd. De FINALE was bereikt.
 
In de grande finale speelden we tegen een oude bekende, Noord Oost Twente.Dit werd een echte finale, vol spanning en emoties. Maar op een faire en goede manier. Wanneer iedereen dacht aan shoot-out, was een moment van onoplettendheid aan de kant van SNO de oorzaak van de achterstand. Een schot uit de draai liet iedereen kansloos. Met nog 2 minuten op de klok moest SNO wel druk zetten, alleen ging dit niet echt goed. Toch kreeg SNO nog een paar kansen. Maar de rode draad waarin ik het in het begin in het verhaal over had, gold vooral in deze finale. De rode draad van het hele toernooi was het volgende: KANSEN MISSEN. Nadat de zoemer een einde maakte aan de inspiraties was de teleurstelling groot. Maar na enige woorden (nette manier) was de conclusie al snel gemaakt. Na een slechte start een goede voorzetting gemaakt. Helaas was de kers op de taart voor onze buren in Twente.
 
Naast de 2e plek in het voetbal is ook sportiviteit een belangrijk issue. De sportieve teamprestatie werd helaas niet beklonken met de Fair Play cup, maar SNO was hierin netjes 4e geworden. In juni mag SNO weer aantreden op het grasveld en in 2012 weer in de zaal.
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren