COVS De scheidsrechter Mei 2019

30 mei 2019
Aan alle leden van de COVS.

Je ontvangt de link naar dit blad omdat je lid bent van de COVS.
https://blad.covs.nl
 
VAKBLAD VOOR DE VOETBALARBITRAGE IN NEDERLAND
In dit magazine:


Niet elk jaar wisselt de COVS van voorzitter en dus is het logisch dat we veel aandacht besteden aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering waar een keuze gemaakt kon worden tussen twee kandidaat-voorzitters. Hoe deze keuze afliep kun je eigenlijk al aflezen aan de coverfoto, maar een uitgebreid verslag hiervan lees je op pagina 9.
 
Patrick Langkamp loopt als assistent scheidsrechter al enige tijd mee in het betaald voetbal en was ook internationaal actief. Maar hij vindt nu de tijd gekomen om terug te treden en verder te gaan als scheidsrechtercoach. Een terugblik op pagina 5 in de rubriek Toppers betaald voetbal.
 
Wat heeft een lidmaatschap van de gemeenteraad en een scheidsrechter met elkaar gemeen? In beide functies heb je te maken met regels en wordt leiderschap van je verwacht. Christiaan Peetoom uit Alkmaar vervult beide taken. Harry van Etten zocht hem op tijdens een wedstrijd en zette hem In the Spotlight… op pagina 4.
 
In de serie clubarbitrage is dit keer district West I aan de beurt. Twee verenigingen met een totaal verschillende insteek uit Bergen en Alkmaar komen aan het woord. Pagina 6 en 7.
 
Het WK vrouwen wordt in juni gehouden. Hoewel Nederland wel getalenteerde vrouwelijke scheidsrechters kent komen ze nog te kort om op internationaal niveau te opereren. Kevin Blom, die de dames coacht, legt het uit aan Jan ter Harmsel. Lees verder op pagina 10.
 
Weet jij het verschil tussen blokkeren en obstructie? Jan Wouter Kok van de LCS legt het nog eens uit in de rubriek Spelregels op pagina 8
 
Klik hier om het blad te openen
 
Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk
redactie@covs.nl
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren