Leerzame clubavond onder leiding van TC SNO Nijverdal

08 mei 2019

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 7 mei stond de 6de (en tevens laatste) clubavond van het seizoen 2018 – 2019 op de planning. In totaal waren er 24 leden aanwezig. Deze avond werd op een goede en interactieve wijze ingevuld door onze technische commissie, bestaande uit Maikel van Munster, Wim van der Velde en Stan Endeman.

Namens het bestuur waren er enkele (algemene) mededelingen:

Voor vanavond hebben wij van de volgende heren een afmelding ontvangen: Marvin van der Veen, Gert-Jan Beltman, Jan Wijnberg, Henk Zwakenberg, Herman Spenkelink, Jan Karkdijk, Gert Schuurman, Dirk Jansen en Julian Arrindell.

Op 78 jarige leeftijd is Bertus van der Weerd overleden. In 2010 werd Bertus benoemd tot erelid van PEC Zwolle, nadat hij in 2009 reeds benoemd was tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was sinds einde van de jaren vijftig op vrijwilligersbasis actief voor PEC Zwolle. Van wedstrijdsecretaris tot teammanager en van scheidsrechters begeleider tot mental coach voor de jeugdspelers.

Zoals jullie (wellicht) in ‘de Scheidsrechter’ hebben kunnen lezen, hebben zich twee personen kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de COVS. Dit betreft de heren Frank Sanders (voorzitter van de COVS vereniging Doetinchem) en Ron Sotthewes (oud voorzitter van de COVS vereniging Deventer). SNO Nijverdal heeft op dit moment nog geen keuze gemaakt tussen deze twee kandidaten. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij jullie tijdig informeren over de voortgang betreffende deze kwestie.

Op 22 juni zal de Finale van de Beltona Beloften Competitie plaatsvinden bij C.V.V. Sparta Enschede. Namens SNO zullen de volgende heren actief zijn als (assistent) scheidsrechter: Dirk Jansen, Anton Kreileman, Gert Maneschijn en Dick Beldman. Namens het bestuur willen wij deze heren veel succes en plezier toewensen op deze goed georganiseerde dag.

Op 9 april stond de regionale training in Enschede op de planning. Namens SNO waren hier 9 leden aanwezig. Onder leiding van Balder Berckmans (fysiektrainer van FC Twente) stond er een gevarieerde training gepland. De reacties van de leden waren zeer positief. Via deze weg willen wij de desbetreffende leden bedanken voor de moeite die ze hebben genomen om naar Enschede af te reizen.

De komende weken staan de laatste officiële competitiewedstrijden op de planning. In het weekend van 25  en 26 mei zullen de laatste rapportages worden opgesteld. Tot en met 3 juni hebben scheidsrechters de gelegenheid om eventuele beroepen aan te tekenen. Op 19 juni zullen vanaf 14.00 de promoties en degradanten bekend worden gemaakt.

Op 28 mei staat de laatste regionale training op het programma. De arbiters van COVS verenigingen Hengelo, Enschede en Oldenzaal komen hopelijk in grote getalen naar Nijverdal. Dit weekend zullen jullie van Gerwin ook een uitnodiging ontvangen. Graag even tijdig kenbaar maken in hoeverre je op deze regionale training aanwezig kunt zijn.

Op 15 juni staat de jaarlijkse feestavond gepland. Maikel van Munster, Hans Groenhuijsen en ondergetekende zijn druk bezig met de voorbereidingen. Op korte termijn zullen jullie een officiële uitnodiging ontvangen.

Jan Otten uit Hardenberg is sinds kort lid geworden bij SNO. Namens de voorzitter werd hij van harte welkom geheten binnen onze mooie club. Hij ontving een vaantje (voor de pupil van de week) en de mooie SNO tos munt. Wij willen Jan veel plezier en succes wensen met zijn prachtige hobby en hopen dat hij zich snel thuis mag voelen binnen onze club.

Het bestuur van SNO kan jullie met gepaste trots informeren over het feit dat wij (in samenspraak met de KNVB) scheidsrechtersopleidingen gaan aanbieden. Op deze wijze hopen wij voetbalverenigingen in de regio te kunnen (blijven) voorzien van (club) scheidsrechters. Wellicht dat wij hier zelf ook nieuwe leden aan over kunnen houden. Wij zullen jullie op de hoogte houden over eventuele ontwikkelingen.

Nadat alle mededelingen waren gedaan, was het de beurt aan de Technische Commissie. Voor het nieuwe seizoen staan diverse spelregelwijzigingen op de planning. Deze werden uitvoerig besproken. Er ontstonden diverse leuke (interactieve) discussies. Alle relevante informatie staat hieronder weergegeven.

http://www.sao-apeldoorn.nl/spelregelwijzigingen-voor-2019-2020/

http://static3eb8.kxcdn.com/documents/791/171520_110319_IFAB_LoG_changes_and_clarifications.pdf

http://static3eb8.kxcdn.com/documents/786/111531_110319_IFAB_LoG_at_a_Glance.pdf

Aan het einde van de avond maakte Jan Schippers kenbaar aan alle aanwezig leden dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen als SB’er. Wij willen Jan bedanken voor al zijn tijd en energie die hij hier de afgelopen jaren in heeft gestoken. Wel blijft Jan verbonden aan de Fairplay commissie.

Om 22.15 kwam er een einde aan een zeer leerzame avond. Via deze weg willen wij de Technische Commissie van harte bedanken voor hun heldere presentatie.

Rest ons nog om jullie allemaal veel plezier en succes te wensen gedurende de laatste weken van de reguliere competitie.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren