Geslaagde clubavond met William Smit

13 maart 2019

Gisteren (dinsdag 12 maart) heeft de tweede clubavond van 2019 plaatsgevonden. Deze avond werd ingevuld door de technische commissie van scheidsrechtersvereniging Zwolle en Omstreken. Gastspreker was William Smit uit Nunspeet. Hij werd hierbij geassisteerd door Ivor Knol uit Kampen. Bij deze clubavond waren 20 SNO leden aanwezig.

Alvorens William nader kon ingaan op zijn presentatie, waren er vanuit het bestuur de volgende mededelingen: 

Afmeldingen voor vanavond: 

Julian Arrindell

Martijn Bruins

Hans Groenhuijsen

Ferens Groenhuijsen

Gert Schuurman

Herman Spenkelink

Gert Jan Beltman

Jan Wijnberg

Andre Meulenkamp

Gerwin Moeken

Johan Compagner

Hans Groenhuijsen & Johan Compagner stoppen met fluiten:

Helaas moeten wij jullie informeren over het feit dat twee actieve SNO-ers zullen stoppen met fluiten voor de KNVB.

Hans Groenhuijsen heeft last van slepende blessures aan de rug en aan de knie. 

Hans wil de aanstormende talenten niet in de weg staan en heeft daarom besloten om per direct te stoppen met fluiten. Wij zijn blij te kunnen melden dat Hans zich nu op een andere wijze gaat inzetten voor de KNVB. Hans gaat bij de KNVB deze maand een cursus volgen voor SB'er. Op deze wijze gaat hij zijn kennis en kunde delen met (jonge) arbiters. Uiteraard blijft Hans nauw betrokken bij de SNO. 

Daarnaast heeft ook Johan Compagner aangegeven te stoppen met het fluiten voor de KNVB.

In tegenstelling tot Hans zal Johan het reguliere seizoen wel afmaken. Door diverse oorzaken is Johan het plezier in het fluiten verloren. Hij kiest voor een andere invulling van zijn vrije tijd. 

Jeu de boule avond met NKC’51:

Aanstaande vrijdag (15 maart) staat onze jaarlijkse feestavond met NKC’51 gepland. Namens SNO zullen er 27 leden meedoen. Ook NKC’51 zal met 27 leden aanwezig zijn. In totaal een prachtige groep met 54 belangstellenden. Om 19.00 zal iedereen worden ontvangen met een kop koffie/thee. Daarbij zullen we wat lekkers krijgen van NKC’51. Vanaf 21.00 staat een lekker buffet klaar, welke jullie aangeboden zal worden door het bestuur van SNO.

Debuut Marvin van der Veen en Erik ter Brake:

Afgelopen weekend heeft Marvin van der Veen zijn debuut gemaakt als assistent-scheidsrechter in de hoofdklasse bij de wedstrijd tussen Duno en AZSV Aalten. Daarnaast heeft Erik ter Brake zijn officiële debuut gemaakt in de tweede divisie. Hij was arbiter van dienst bij de wedstrijd tussen De Treffers (uit Groesbeek) en HHC Hardenberg. Als bestuur van SNO zijn wij trots op deze behaalde resultaten.

Aanmelden voetbaltoernooien:

De komende periode staan er weer twee voetbaltoernooien gepland. Op 22 juni staat het NK veldvoetbal gepland in Enschede. Een week later gaan we naar Voorst i.v.m. het districtstoernooi. Rudolf en Jan hebben diverse leden per e-mail benaderd. Graag zo snel mogelijk een reactie terug naar de voetbalcommissie.

Uitdelen Fluitsignaal:

Ons clubblad is klaar. Maikel heeft zojuist de agenda in ’t Fluitsignaal toegevoegd en de stickers geplakt. De vraag vanuit het bestuur aan de leden om allemaal wat extra clubbladen mee te nemen van leden, welke bij je in de buurt woonachtig zijn. Op deze wijze kunnen wij de porto kosten reduceren. Johan Schwarte zal samen met Gert Schuurman 40(!) leden bezoeken. Hulde! 

Programma komende periode:

 Datum

 Tijd

 Bijeenkomst

 Locatie

 15 Mrt. 2019

 19.00

 Jeu de Boule avond

 NKC'51

 01 April 2019

 20.00

 JALV

 NKC'51 

 09 April 2019

 19.00

 Training COVS Enschede

 Enschede

 07 Mei 2019

 20.30

 Clubavond

 NKC'51

 28 Mei 2019

 19.15

 Training COVS Nijverdal

 NKC'51 

 15 Juni 2019

 18.00

 Feestavond 

 NKC'51 

 22 Juni 2019

 10.00

 NK Veldvoetbal

 Enschede

 29 Juni 2019

 10.00

 Districtstoernooi Veldvoetbal

 Voorst

 

Aansluitend kregen onze gastsprekers William en Ivor de ruimte voor hun presentatie. William is landelijk rapporteur bij de jeugd. Hij ging nader in op de wijze waarop een rapport tot stand komt. Alle componenten passeerden de revue. Beelden werden bekeken en op een interactieve wijze werden alle vragen nader behandeld. De gastsprekers waren in staat om de aanwezige arbiters in te laten zien dat het maken van een rapport een complexe aangelegenheid is.

De twee belangrijkste elementen waren als volgt: De rapporteur moet gedurende de wedstrijd alleen het zichtbare gedrag van de arbiter vastleggen. Wat doet de scheidsrechter wel en wat laat hij na. Hij moet hier nog geen waardeoordeel aan geven. Indien je dit namelijk wel doet, dan ontstaat er al snel vooringenomenheid. Dit waardeoordeel komt pas in een later stadium (op het moment dat het rapport gemaakt moet worden). Het tweede belangrijke element had betrekking op het feit dat een bepaalde gebeurtenis slechts één maal in het rapport terug mag komen, aangezien dit een scheidsrechter niet ‘dubbel’ aangerekend mag worden.

Alomvattend een zeer leerzame avond. Rond 22.20 waren William en Ivor klaar met hun presentatie. Via deze weg willen wij beide heren nogmaals hartelijk bedanken voor hun heldere presentatie.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren