Meldingen vuurwerk

18 februari 2019

Beste official,

Hierbij willen wij nogmaals de procedure omtrent vuurwerk onder de aandacht brengen, het blijkt namelijk dat er niet altijd melding van wordt gemaakt.

De laatste paar seizoenen is de aandacht op het gebruik van vuurwerk wat naar de achtergrond verschoven. Dit willen we voor komend seizoen weer gaan aanscherpen.

In de eerste plaats omdat vuurwerk wettelijk verboden is en (levens)gevaarlijk is voor spelers, officials, stewards en bezoekers.

Ten tweede omdat er ook een aansprakelijkheidsrisico is voor bestuurders wanneer er gewonden vallen door vuurwerkgebruik. 

Gezamenlijke strategie

Doel is om de associatie van vuurwerk en voetbal te verbreken. Hierin hebben de KNVB, officials en de clubs een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zonder nu direct allerlei draconische maatregelen af te kondigen willen we toch aan aantal afspraken maken met jullie.

  1. In geval van vuurwerkgebruik tussen het publiek of rondom de wedstrijd verzoeken wij jullie dit separaat te rapporteren aan de KNVB via wedstrijdorganisatie@knvb.nl
  2. Indien er vuurwerk op het veld ligt nemen arbitrage en veiligheidsmensen nadrukkelijk fysieke afstand van het vuurwerk en blijven in alle gevallen van het vuurwerk af.
  3. Nadat het vuurwerk uitgebrand is en gedoofd wordt het vuurwerk verwijderd en hervat de scheidsrechter de wedstrijd.
  4. Laat de omroeper de tekst omroepen: Wij verzoeken jullie te stoppen met vuurwerk. Je brengt de gezondheid van de medesupporters en spelers ernstig in gevaar.  
  5. In geval van een tweede keer vuurwerk op het veld verlaten de arbitrage en de spelers het veld en roept de omroeper dezelfde tekst.
  6. In geval ven een derde keer vuurwerk op het veld, wordt de wedstrijd gestaakt. 

Met deze afspraken vragen wij jullie bijdrage om het vuurwerk uit te bannen bij het voetbal en daarmee veiliger te maken.

Mochten naar aanleiding van deze procedure nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan vernemen wij die graag. 

Met vriendelijke groet,

cid:image001.jpg@01D1115B.F1EAD450

Jeroen Manschot

Medewerker Arbitrage landelijke competities

 

T.      0343 499323

E.      av-scheidsrechterszaken@knvb.nl

 

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Woudenbergseweg 56-58, 3707 HX Zeist

Postbus 515, 3700 AM Zeist

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren