Geslaagd scheidsrechtercongres “HE SCHEIDS”

14 januari 2019

Afgelopen zaterdag vond dan eindelijk het congres plaats. Vanaf negen uur kwamen de bezoekers binnen en werden direct voorzien van een polsbandje om hiervoor een evenredige verdeling te maken over de workshops, mentale weerbaarheid en communicatie, Socrative (spelregel kennis) en rood en geel en hoe deze te communiceren.

Na de opening was er ruimte voor Bjorn Kuipers waar hij een uiteenzetting gaf van hoe belangrijk het vertrouwen is in het team waar je mee werkt, en hoe genomen beslissingen bepalend kunnen zijn voor het verloop van jouw carrière.

Aangaande de VAR werd middels beelden duidelijk gemaakt dat hierdoor de beslissingen eerlijker worden, de sport zuiverder en de opstootjes bij een beslissing duidelijk minder, omdat de spelers weten dat de situatie middels de VAR arbitrage nogmaals wordt bekeken.

En wees nou eerlijk, het is toch fijn als een collega je er bij helpt door jouw beslissing te bevestigen, of even te vragen om nog eens naar het scherm te kijken, waarna je als scheidsrechter alsnog je definitieve besluit kan nemen.

Na deze presentatie was er een klein interview tussen Bjorn Kuipers en Pim Weghorst,(23 jaar) actief in de derde divisie.

Leuk was de overeenkomst tussen Bjorn en Pim, beide uit Oldenzaal en beide gestudeerd in Nijmegen.

Daarna volgden de 3 workshops, afgewisseld met een kleine pauze welke doorgebracht kon worden op de info markt.

De gouden scheidsrechter fluit werd door de commissaris van de Koning uitgereikt aan Ab van Buuren, en de oorkonde daarbij behorend werd overhandigd door de Burgermeester van Oldenzaal.

David van de Graaf van Zwolle en Bennie Nijhuis van Hengelo waren de runner up op plaats twee en drie.

De netwerk borrel werd door de deelnemers ook prima bezocht, en was best gezellig te noemen, een klein rondje van mij om even wat signalen op te doen over het verloop van de dag, en de inhoudt van de workshops gaf aan dat de mensen die ik gesproken heb tevreden waren.

Over enige tijd krijgen de deelnemers een enquête via sportlink, om hun ervaring te delen, maak hier gebruik van om een volgende editie nog verder aan te scherpen.

Tijdens het congres was er een kleine verloting, en die liep tijdens de verkoop zo goed dat er bezoekers achter het net, en dus achter de mooie prijzen visten, de opbrengst echter deed de landelijk penningmeester glimlachen.

De infomarkt was bezet door diverse COVS verenigingen, de KNVB, Ronnie Mulder van “topfluit”en axiwi head set communicaties, allen hadden een zeer geslaagde infomarkt.

Tijdens de infomarkt was het boek “Bjorn Kuipers” te koop, de opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar de maag darm stichting om onderzoek te doen naar problemen bij kleine kinderen die ernstig te kampen hebben met hun stoelgang.

Dat de deelname aan het congres, en de verkoop van de boeken, kosteloos door Bjorn beschikbaar werd gesteld, mag dan ook best genoemd worden.

Dat hij als ondernemer van een supermarkt zijn parkeerplaats middels een parkeerwacht afsloot voor deelnemers aan het congres is hem bij deze dan ook vergeven ;)

Wim van der Velde

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren