De Scheidsrechter nr.9 december 2018

21 december 2018
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een noodzakelijke vooraankondiging voor een nieuwe editie van het blad
De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op een van de foto’s om toegang tot het blad te krijgen. Als dit niet werkt kun je te allen tijde toegang krijgen viahttp://blad.covs.nl of u kopieert de link handmatig in uw internet browser.
De redactie wenst je veel leesplezier.
 
 
http://blad.covs.nl
coverpagina blad de scheidsrechter
 
 
Inhoud
 
Dit is de laatste editie van het jaar 2018. We maken gebruik van de winterstop en komen eind februari weer met een nieuwe editie uit. Een artikel in de aangekondigde reeks over clubarbitrage vanuit Zuid II kon helaas geen doorgang vinden. Dat schuiven we door naar het nieuwe jaar.
Wat we wel hebben is een uitgebreid interview met de scheidend landelijk voorzitter Pol Hinke waarin de balans wordt opgemaakt voor vier jaar voorzitterschap. Naar welke kant die balans doorslaat lees je op pagina 12.
Vanuit het Zeeuwse ontvingen we van Jan Stuut een opzienbarend interview met een betrekkelijke nieuwkomer op arbitrage- en COVS-gebied. Onno Koster staat in the Spotlight en toont op enthousiaste wijze zijn ambities in de scheidsrechterswereld. Eén van zijn foto’s siert de cover.
 
Vorige maand in Nieuwsuur en helaas steeds vaker actueel: de agressie op en buiten de velden. Leo Blank interviewde voor dit item drie betrokkenen: Dirk Jan van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, Martijn Egner, voorzitter Haarlemse Scheidsrechtervereniging en Pol Hinke als voorzitter van de landelijke COVS.
Eindelijk weer eens een kandidaat voor de rubriek Toppers van Toen in de persoon van Arie van Gemert. Deze markante bijna 90-jarige arbitragepersoonlijkheid neemt geen blad voor de mond en veegt de vloer aan met de VAR. En nog veel meer anekdotes uit de oude doos waaronder natuurlijk dat onvermijdelijke rode scheidsrechterspak op het WK van 1974.
 
Klein maar fijn aan de Waterweg denken ze in Vlaardingen. Hoe in de donkere dagen van 1943 een vereniging het licht ziet. Als je dit zo leest in de tijd van kerst dan denk je toch bijna vanzelf aan die andere bijzondere geboorte. Het is het verhaal van de Vereniging van Scheidsrechters Vlaardingen die in september 75 jaar bestond. En hoewel het ledenaantal niet al te groot is reilt en zeilt alles naar behoren. En als je Vlaardingen noemt dan kun je natuurlijk niet om Govert van der Borden heen.
Een ander opmerkelijk nieuwsfeit komt van het hoofdbestuur. Dat is erin geslaagd om twee sponsors aan zich te binden. Het is AXITOUR, de fabrikant van headsets en Sportshop.com die scheidsrechterskleding en -attributen verkoopt. Beide bedrijven stellen zich voor in twee artikelen op pagina 4 en 5.
Dat brengt ons automatisch op het Arbitragecongres in Oost, dat nu wel erg dichtbij komt. Op 12 januari vindt dit plaats in Oldenzaal en de inschrijvingstermijn wordt verlengd naar 28 december. Inschrijven kan dus nog. Zie hiervoor pagina 3. De beide genoemde bedrijven geven acte de présence op het congres via de informatiemarkt.
 
Dit en nog veel meer in deze editie van De Scheidsrechter.
 
De redactie wenst je een fijne kersttijd en een goed begin van het nieuwe jaar.
 
button
 
 
Om nog meer te lezen, o.a. de regioberichten en hoe je als scheidsrechter fit blijft moet je de link openen. http://blad.covs.nl 

 
De redactie 
redactie@covs.nl
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren