De Scheidsrechter nr.8 november 2018

30 november 2018
logo
 
   
Nieuwsbrief November 2018
 
 
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een noodzakelijke vooraankondiging voor een nieuwe editie  van het digitale magazine De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op een van de foto’s om toegang tot het magazine te krijgen. Als dit niet werkt kun je te allen tijde toegang krijgen viahttp://blad.covs.nl of u kopieert de link handmatig in uw internet browser.
De redactie wenst je veel leesplezier.
 
 
button
coverpagina blad de scheidsrechter
 
 
Inhoud

Het belangrijkste item deze maand is ongetwijfeld de aandacht voor de verenigingsscheidsrechter. Door het teruglopend aantal KNVB-scheidsrechters moet steeds vaker een beroep worden gedaan op het potentieel scheidsrechters dat bij de clubs rondloopt. Het is dus zaak dat daar goed opgeleide scheidsrechters worden klaargestoomd. En zijn de clubs daar wel op voorbereid?

Dat hebben ze in Drenthe goed begrepen. Op initiatief van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) heeft men in Emmen de koppen bij elkaar gestoken en wordt het probleem breed aangepakt. Alle voetbalclubs zijn bijeen geweest, de KNVB, COVS en de gemeente stapten in. Een van de trekkers van het project, Edgar Voortman, laten wij aan het woord.

Het betekent tevens de start van een zesluik (zes districten) over clubarbitrage dat wij gaan publiceren. In elk district komen twee voetbalclubs in de schijnwerpers. Een club die op arbitraal gebied zijn zaakjes voor elkaar heeft en een club waar op het laatste moment nog even een welwillende vrijwilliger in spijkerbroek en op gympen uit de kantine gehaald wordt om JO13/4 te gaan fluiten. We starten in West II waar Jan ter Harmsel op bezoek ging bij twee verenigingen die aan bovengenoemde kenmerken voldoen.

En nu het tekort aan scheidsrechters toch ter sprake komt: de KNVB Weekenddienst heeft hier ook steeds vaker mee te maken. Zij zitten er om de scheidsrechters die zich tijdens het weekend afmelden te vervangen. De meest hilarische redenen van afzeggen worden gehanteerd om van hun aanstelling af te komen. Zie dat maar op te vangen. Gelukkig zijn er ook goedwillende scheidsrechters die in een weekend twee wedstrijden flutien. In West I geeft Dick v.d. Bosch een kijkje achter de schermen.

In de vorige editie las je een reportage over Nederlandse scheidsrechters op voetbaltoernooien in Verweggistan. Wie zit er achter dit initiatief en de organisatie? Aan het woord komen Jelle van Hamersveld en Justin van Schepen die de Belgisch-Nederlandse tak van Tournament Abroad coördineren en die alle scheidsrechters graag willen attenderen op de mogelijkheden. Jan ter Harmsel tekende voor dit interview.

Leo Blank kijkt met oud-scheidsrechter Jan Keizer uit Volendam terug op de markante loopbaan van oud-scheidsrechter Lau van Ravens die op 96-jarige leeftijd in oktober overleed. Ondanks de droevige insteek heeft het verhaal een hoog anekdotisch gehalte.

We hebben ook een interessant filmpje over de VAR. Als je nog niet alles weet van de VAR dan is het zinvol om het filmpje te bekijken.
 
button
 
 
Om nog meer te lezen, o.a. de regioberichten en hoe je als scheidsrechter fit blijft moet je de link openen. http://blad.covs.nl 

 
De redactie 
redactie@covs.nl
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

16Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
17Apr
Forumavond Beloften Competitie
Aanvang: 20:00
23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00

Wij zijn trots op onze sponsoren