Geslaagde clubavond met Johan Suurd

21 november 2018

Beste SNO-ers,

Gisteren (20 november) stond de tweede clubavond van het seizoen 2018 / 2019 gepland. 

Johan Suurd uit Veendam heeft een goede invulling gegeven aan deze avond. In totaal waren er 23 SNO'ers aanwezig. Een prachtig aantal, helemaal als je nagaat dat we voor vanavond 13 afmeldingen hadden ontvangen van leden, welke normaliter altijd aanwezig zijn op de clubavonden. 

De voorzitter had diverse mededelingen:

1: Voor deze avond hebben wij 13 afmeldingen ontvangen: 

Andre Meulenkamp 

Gerwin Moeken

Jan Karkdijk

Robbert Karkdijk

Richard Hultink

Gert Ekkel

Jullian Arrindell

Arno Reusink

Rick Coenen

Ferens Groenhuijsen

Gert Schuurman

Hans Groenhuijsen

Henk Poffers

Jan Wijnberg

2: Tot 1 december hebben de leden van SNO de mogelijkheid om bij onze secretaris Andre Meulenkamp aan te geven of er aanpassingen gedaan dienen te worden aan hun contactgegevens / inschrijfdatum bij de SNO / COVS.

3: Op 8 december moeten wij bij COVS Zwolle aangeven in hoeverre wij als SNO Nijverdal deel zullen nemen aan het zaalvoetbaltoernooi bij KHC te Kampen. Het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 5 januari 2019. Aanmelden kan bij Rudolf Wolterink en/of Jan Klein Ganseij. 

4: De technische commissie van SNO (Maikel van Munster, Stan Endeman en Wim van der Velde hebben voor de komende periode weer enkele spelregelavonden georganiseerd. Na afloop van de reguliere trainingen gaan we weer aan de slag met diverse spelregelvragen. Voor 2018 staan de volgende data op het programma: volgende week dinsdag 27 november en 11 december. Ook voor 2019 zijn er al diverse data gepland. Voor de data verwijs ik jullie graag naar de website van SNO Nijverdal.

5: Op dinsdag 4 december zal de volgende en tevens laatste clubavond van 2018 plaatsvinden. Dit is al over twee weken! Jullie zullen voor deze clubavond geen aparte nieuwsbrief ontvangen. Wel zal onze secretaris voor deze avond een extra reminder versturen. Op deze avond zal Niels Kolkman onze gastspreker zijn. De meesten van jullie zullen Niels kennen van voetbalvereniging RKSV de Zweef. Daarnaast heeft hij een leidinggevende functie bij Koninklijke ten Cate in Nijverdal. Hij zal ons meenemen in alle (recente) ontwikkelingen m.b.t. kunstgras. 

6: Op deze mooie avond willen wij graag ons nieuwe lid Martijn Bruins uit Rijssen welkom heten. Martijn ontvangt namens SNO een COVS batch en de SNO rol tas. Daarnaast ontvangt ook onze jonge lid Max van der Lei de SNO tas. Op de volgende clubavond (4 december) zullen (hopelijk) de andere nieuwe leden welkomen geheten worden. Dit zijn: Arno Reusink, Rick Coenen en Ferens Groenhuijsen. 

7: Tijdens de JALV vergadering heeft ons gewaardeerde lid Gerard Scheperman aangegeven dat hij stopt met de technische commissie. Tot op heden hebben wij echter nog niet de mogelijkheid gehad om hem hiervoor in het zonnetje te zetten. Namens het bestuur ontvangt Gerard een mooie diner bon. Gerard, super bedankt voor je tomeloze inzet gedurende de afgelopen jaren. We zullen in (de nabije) toekomst zeker gebruik blijven maken van je kennis en kunde. 

8: Op 12 januari 2019 zal in Oldenzaal het scheidsrechters congres plaatsvinden. Op de website van SNO Nijverdal staat hierover een nieuwsartikel geplaatst. Via de link in het bericht kan iedereen zich aanmelden: (oud) scheidsrechters, rapporteurs en andere KNVB officials uit district Oost!

9: Vandaag maken wij ook de winnaar van de SNO enquête bekend. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen wij de uitreiking van deze prijs bij de desbetreffende vereniging zelf vorm gaan geven, om er op deze wijze iets meer echec aan te kunnen geven. Op de derde plek zijn onze sportvrienden van Bruchterveld geëindigd. De voetbalvereniging Bergentheim is op de tweede plek geëindigd. De winnaar van het seizoen 2017 - 2018 is SV Excelsior'31. Een prachtig resultaat, aangezien bij Excelsior'31 ook diverse jeugdscheidsrechters van SNO op bezoek zijn geweest. Laat Excelsior'31 een goed voorbeeld zijn voor de andere verenigingen in de regio m.b.t. jeugdvoetbal. 

10: In een eerder stadium hebben wij jullie reeds kenbaar gemaakt dat wij onze trainers in het zonnetje willen zetten. Namens het bestuur van SNO wil ik graag deze prachtige trainingspakken overhandigen aan onze trainers. Gert, Gert-jan, Wim, Dick,  dank voor het feit dat jullie wekelijks een gevarieerd programma opstellen! Jan Karkdijk fluit vanavond een beltona wedstrijd en zal op een later tijdstip zijn trainingspak ontvangen. 

11: Op 7 november heeft de tweede centrale COVS training plaatsgevonden bij SV de Lutte. COVS vereniging N.O.T. had een goede training in elkaar gezet. Zowel voor recreatieve arbiters als wel voor prestatieve arbiters was een parcours in elkaar gezet. Namens SNO waren Rudolf Wolterink, Johan Schwarte en Wim van der Velde aanwezig. Wim heeft namens de trainers van SNO het bestuur van N.O.T. nog enkele zeer nuttige trainingsvormen doorgestuurd. Mooi dat we elkaar op deze wijze kunnen voorthelpen. De volgende training zal plaatsvinden op 21 februari 2019 in Almelo. 

12: Tot slot heb ik nog twee opmerkingen met betrekking tot de beltona competitie. Bij gele kaarten graag een tijdstraf van 10 minuten toepassen. Indien je een gele kaart namelijk doorgeeft aan de organisatie, dan ontvangt de desbetreffende club ook een geldboeten, hetgeen de organisatie natuurlijk liever niet heeft. Daarnaast de vraag om de website van de beltona goed in de gaten te houden in verband met last minute wijzigingen (qua datum en/of aanvangstijdstip). 

Nadat de voorzitter alle benoemde mededelingen had besproken, was het tijd voor onze gastspreker Johan Suurd. Allereerst stelde Johan zich voor. Hij is o.a. voorzitter van de COVS groep Eindhoven, hij is waarnemer in het betaalde voetbal en hij is coach van scheidsrechters welke actief zijn op de A, B en/of C lijst. Johan had een goede presentatie in elkaar gezet, waarin diverse beelden het revue passeerden. De volgende onderdelen werden nader besproken: Buitenspel, gele/rode kaarten, de toepassing van de VAR, samenwerking met (club) assistenten, hands, strafschoppen, overtredingen met buitensporige inzet. Rond 22.15 kwam er een einde aan zijn presentatie.

Namens het bestuur ontving Johan een heerlijke fles wijn en werd hij oprecht bedankt voor zijn bewezen diensten. Via deze weg willen wij een ieder bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en hopelijk zien we elkaar volgende week dinsdag. Onze technische commissie heeft dan enkele spelregelvragen nader onder de loep genomen. Op 4 december staat de volgende clubavond op de planning.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal 

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren