Uitnodiging Clubavond 9 oktober 2018

26 september 2018

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

 

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Dinsdag 9 oktober 2018

Tijd: 20:45 uur, aansluitend aan de training;

Bijzonderheid: De training start om 19:15 uur;

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Op deze avond hebben we FIFA-assistent scheidsrechter Fijke Hoogendijk uitgenodigd. Verder in de nieuwsbief meer informatie over deze clubavond.

Van de voorzitter:

Wat gaat de tijd toch snel. We zitten alweer aan het einde van september en de mooie zomer lijkt nu toch echt definitief achter ons te liggen. Denkend aan onze mooie club krijg ik een brede glimlach op mijn gezicht. Zoals (voornamelijk mijn medebestuursleden weten) ben ik ambitieus, is goed zelden goed genoeg en wil ik altijd meer. Echter, als ik kijk naar de actuele situatie van onze mooie club, dan ben ik tevreden.

In de zomervakantie hebben wij vier nieuwe leden mogen verwelkomen, namelijk: Rick Coenen, Richard Hultink, Martijn Bruins en Arno Reusink. Wij hopen dat deze heren bij de clubavond aanwezig zijn, zodat ze de mooie SNO- tas en COVS- badge in ontvangst kunnen nemen.

Ondanks dat het seizoen nog pril is, zijn er al diverse activiteiten geweest binnen SNO. Gelukkig zijn de maatwerkbijeenkomsten weer terug in Nijverdal. Gedurende september zijn er twee maatwerkbijeenkomsten geweest bij SNO. Wij zijn oprecht blij dat de KNVB een gehoor heeft gegeven aan onze oproep om deze (belangrijke) meetings weer bij ‘ons eigen honk’ de organiseren. De reacties van de leden zijn (over het algemeen) positief. De kwaliteit van de avonden werd gezien als goed en de cursusleiders (welke gedurende deze avonden helemaal uit het zuiden van Nederland kwamen) gaven een positieve bijdrage aan het geheel.

De trainingen van SNO worden steeds beter bezocht. Op de laatste trainingen waren er meer dan 20 leden aanwezig. Oude (glorie) tijden herleven en dat is natuurlijk iets dat ons als bestuur uitermate goed doet. Wij krijgen van de leden veel positieve reacties met betrekking tot de trainingen. Zeer divers van stof en de leden moeten aan de “bak”. Wij zijn onze trainers (Gert-Jan, Wim, Dick, Jan en Gert) daar ook zeer erkentelijk voor. De trainingsavonden van SNO zijn het kloppende hart van de vereniging.

Om onze trainers hiervoor te bedanken heeft het bestuur besloten om alle SNO-trainers een prachtig trainingspak (van Intersport Ramon Zomer) aan te bieden. Dan lopen onze toppers er voor de winterperiode weer lekker warm bij.

Daarnaast wil ik graag stilstaan bij het arbitragecongres, welke gehouden zal worden op 12 januari 2019. COVS Nederland heeft bij het bestuur van SNO kenbaar gemaakt dat ze ook graag een lid van SNO in de organisatie wensten te hebben, zodat het programma van deze dag een breed draagvlak zou krijgen onder onze leden. Wat ons betreft een eer dat ze bij ons uitkomen, aangezien slechts twee COVS- verenigingen hierbij betrokken worden. Uit alles blijkt dat we er als SNO goed “opstaan”. Namens SNO zal de ervaren bestuurder Wim van der Velde plaats nemen in de organisatie. Als je leuke ideeën of suggesties hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen met Wim.

Op vrijdag 9 februari 2018 hebben wij met SNO een jeu de boules wedstrijd gehouden met onze sportvrienden van NKC’51. Recentelijk heb ik contact opgenomen met de voorzitter van NKC’51 en van beide kanten is deze avond als zeer waardevol betiteld. Wij hebben daarom besloten om ook in de komende winter weer een dergelijke informele avond te realiseren. Zodra de datum bekend is, zullen wij jullie hier direct over informeren.

Rest mij nog jullie heel veel succes en plezier te wensen op de velden. Ik hoop jullie in groten getale te mogen (blijven) verwelkomen op onze wekelijkse trainingen en daarnaast staan er de komende maanden prachtige clubavonden gepland met onder andere Fijke Hoogendijk, Johan Suurd en Niels Kolkman.

Tot slot hoop ik de komende maanden met diverse SNO-ers enkele zusterverenigingen in district Oost te mogen bezoeken. Het is een unieke mogelijkheid voor ons om is in de keuken te kijken van andere COVS- verenigingen. We zijn per slot van rekening nooit te oud om van elkaar te leren.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Spreker van onze clubavond op 9 oktober:

Met gepaste trots kunnen wij jullie mededelen dat de clubavond van 09 oktober aanstaande ingevuld zal worden door FIFA assistent-scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede. Zoals wij op de jaarlijkse algemene leden vergadering al hebben aangegeven, hecht het bestuur van SNO veel waarde aan het vrouwenvoetbal. Het vrouwenvoetbal in Nederland is de snelst groeiende sport in het land. Als we kijken naar het arbitrage vlak, dan kunnen we stellen dat wij hier nog stappen kunnen zetten. Wij zijn blij dat Fijke hierin een eerste aanzet wil geven.

Fijke is woonachtig in Enschede. In 2008 is ze begonnen met fluiten en sinds 2012 is Fijke actief als assistent scheidsrechter. Ze bleek hier aanleg voor te hebben, aangezien ze binnen een jaar (in 2013) al als internationaal assistent scheidsrechter actief mocht wezen.

Ook met fluiten ging het razendsnel. In 2013 was Fijke namelijk actief in de landelijke hoofdklasse (groep 1). Bovendien floot ze wedstrijden in de eredivisie vrouwen. Qua vlaggen kan gesteld worden dat ze haar wedstrijden vlagde in de topklasse. Het e.e.a. viel niet langer te combineren, waardoor ze genoopt was een keuze te maken. Ze besloot zich helemaal te gaan richten op het assistent scheidsrechterschap. Deze keuze heeft haar absoluut geen windeieren gelegd. Zo heeft ze o.a. gevlagd op het EK onder 19, Champions League en diverse officiële interlands.

Ook in Nederland heeft ze enkele prachtige wedstrijden mogen assisteren, zoals meerdere bekerfinales bij de vrouwen en heeft ze de ontwikkeling van het dames voetbal van dichtbij meegemaakt.

Op de clubavond zal Fijke meer vertellen over haar glansrijke carrière. Hoe is het als vrouw om actief te zijn in een mannenbolwerk. Ze zal haar speech combineren met enkele spelregelbeelden, zodat er ook een educatief element behandeld zal worden. Wij hopen dat wij jullie in groten getale mogen verwelkomen op deze prachtige avond.

Ledenlijst:

Zoals jullie weten waren er problemen met de leden lijst. Vele data (inschrijving SNO /COVS) klopten niet en daardoor ging het e.e.a. mis met enkele jubilea. Wim van der velde en André Meulenkamp hebben van alle lijsten die in omloop waren (COVS/ SNO/ Diversen) nu 1 goede lijst gemaakt in Excel. Met goede formules e.d. Alle leden krijgen binnenkort een mail met het verzoek om je eigen gegevens goed te checken en eventuele wijzigingen door te geven aan de secretaris.

Nieuwsbrief in een ander “jasje”:

We hebben gemeend om de nieuwsbrief niet meer te verzenden via Bandwerkplus. Dit omdat hier weer een mail adreslijst in staat die bijgewerkt moet blijven. Nu we juist tegen vele problemen aanliepen met de diverse leden lijsten e.d. is het verstandig om ook de mailadressen te bewaren in 1 lijst en deze te gebruiken om informatie te kunnen sturen naar jullie. Vandaar dat de nieuwsbrief in een bijlage wordt verstuurd.

Enquête:

De enquête uitreiking vindt plaats op de volgende clubavond en wel op 20 oktober.

Wel en Wee:

* Gert Hiemstra was gevallen op de training hierdoor is zijn vinger uit de kom geraakt. Het gaat goed met Gert en hij fluit zijn wedstrijden alweer.

* Jan van Otten is vanwege ziekte de komende periode niet inzetbaar.

* Jan schippers is geopereerd aan zijn oog. Hij had een kwaadaardig kankerbobbeltje zitten. Dit is helemaal verwijderd Jan moet nog 1 keer naar de plastische chirurg

* Jan Karkdijk is geopereerd aan zijn knie, het gaat goed en hij fluit zijn wedstrijden alweer

* Tim van Kammen is vader geworden

* Andre Meulenkamp is vader geworden

* Gerhard Scheperman is in Nijmegen geweest voor een nieuwe knie. Gelukkig is hij weer thuis en gaat het goed.

De Pen:

Hallo iedereen,

Mijn naam is Rachnar Kikkert. Een naam die voor sommige mensen bekend voor komt maar voor een groot aantal ook nog niet. Ik ben een 18 jarige scheidsrechter uit Hardenberg. De plek waar ik ben geboren en opgegroeid. In Hardenberg ben ik bezig met mijn tweede leerjaar op de opleiding Onderwijsassistent. Een voor opleiding voor de Pabo waar mijn droom om een basisschool leraar te worden werkelijkheid kan worden. Voor mijn opleiding loop ik elke maandag en dinsdag in het Gramsbergen van mijn vriendin stage als meester voor een groep 5. Ik heb super veel plezier in het zijn van een meester voor de kinderen. Het iets bijleren van de kinderen, het zien ontwikkelen van de kinderen en het omgaan met de kinderen. Dat is mijn passie.

Daarnaast help ik af en toe als ik vroeg vrij ben of na het fluiten van een wedstrijd mee in de winkel van mijn ouders. Je Eigen Kraam, een winkel met een groot oppervlakte gevuld aan marktkraampjes en stellingen die wij verhuren aan particulieren en bedrijven. Dit werk vind ik super leuk om te doen omdat je elke dag weer nieuwe mensen ontmoet en met hun een praatje maak.

Mijn zaterdagen vul ik in als scheidsrechter. Dit seizoen (18/19) wordt mijn tweede seizoen dat ik voor de KNVB fluit. Afgelopen zomer ben ik gepromoveerd naar de ZAJE groep. Dat betekent dat ik tot O19 fluit. Het fluiten bevalt mij super goed. Wedstrijden waar lekker in door gevoetbald wordt en ik de beste plek heb in het veld zijn de beste. Ik geniet van het leuke spelletje.

Ik ben nu 1 jaar lid van de SNO. Waar ik ben gekomen via mede Hardenberger Wim van der Velde, toen der tijd voorzitter van de SNO. Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk dinsdagen mee te rijden met Wim, Hans en Gerwin naar de gezellige trainingen van de SNO. De vereniging bevalt mij goed, en het biedt mij ook veel. Zo heb ik afgelopen zomer mijn eerste seniorenwedstrijd geleid in een oefenduel in Nijverdal. Hierin werd ik begeleid en dat was heel gaaf. Ook ben ik twee keer met Maurice Paarhuis mee geweest als grensrechter bij oefenduels van HHC Hardenberg, met als hoogtepunt de wedstrijd tussen HHC en het reserveteam van FC Groningen met aanvulling vanuit het eerste.

Ik hoop dat ik nog jaren mag genieten als scheidsrechter van dit mooie spelletje en stappen te maken naar een hoger niveau.

Sportieve groeten,

Rachnar Kikkert.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) P/A André Meulenkamp (Secretaris) Roodborst 67 7731 KV Ommen Tel. 06-22457428 E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl NKC’51 – Sportpark Gagelman | Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal | Tel: 0548-614127 www.sno-nijverdal.nl

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren