Afspraken KNVB

15 juli 2018

Beste official, Het voetbalseizoen 2017/’18 is ten einde. Een nieuw seizoen is alweer in voorbereiding.

Het voetbalseizoen 2018/’19 begint in het hele land vanaf 1 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 21 september en de competitie zal doorgaan tot het weekend van 25 en 26 mei 2019. Net als voorafgaande seizoenen organiseren wij voor de officials themabijeenkomsten. In de maand september trappen wij landelijk af met de reeks themabijeenkomsten. Hierover zijn jullie inmiddels door de afdeling Opleidingen geïnformeerd. Graag nodigen wij jou uit om aan te sluiten bij de door jou gewenste locatie.

Programma

Bij de start van een nieuw seizoen krijgen alle officials ((assistent-) scheidsrechters, begeleiders, coaches, rapporteurs) de technische richtlijnen arbitrage geïnstrueerd. Deze richtlijn is het handvat voor iedere scheidsrechter in Nederland en is een doorvertaling van de technische richtlijn vanuit betaald voetbal. Zodoende proberen we vanuit één visie op arbitrage duidelijkheid te scheppen aan officials, voetballers, trainers en publiek over de interpretatie en toepassing van de spelregels. Daarnaast zal er een spelregeltoets gehouden worden.

Punten te verdienen

(Assistent-)scheidsrechters

De (assistent-)scheidsrechters worden beloond wanneer de themabijeenkomst wordt bijgewoond. Iedere (assistent-)scheidsrechter kan per seizoen 100 punten scoren. Voorheen werden er twee themabijeenkomsten (najaar en voorjaar) georganiseerd, komend seizoen zal er één bijeenkomst worden georganiseerd. De punten kunnen worden verdiend op de volgende wijze:

Puntentelling themabijeenkomst;

100 punten:

40 voor aanwezigheid

3 punten per goede vraag = bij 20 goede antwoorden 60 punten.

Spelregeltoets

3 punten per goede vraag = bij 20 goede antwoorden 60 punten. Het totaalaantal gescoorde punten telt mee als een extra “rapport”. Neem je niet deel aan de themabijeenkomst, dan betekent dit dat er een registratie plaatsvindt van nul punten.

Niet bezoeken themabijeenkomst lagere groepen (zonder rapportage)

Geen themabijeenkomst bezoeken zonder afstemming, betekent dat ook de begeleiding op een laag pitje komt en aan het eind van het seizoen geen promotie kan worden bewerkstelligd. Voor de beslissing met betrekking tot handhaving of degradatie kan het (niet) bezoeken van de themabijeenkomst doorslaggevend zijn. P. 2

Rapporteurs, coaches en scheidsrechterbegeleiders

Rapporteurs, coaches en scheidsrechterbegeleiders krijgen voor deze bijeenkomst geen punten. Deze bijeenkomst is een must om op de hoogte te blijven van de actuele zaken en de interpretatie en toepassing van de spelregels.

Rapportage / begeleiding

Scheidsrechters uit de groepen ZASD, ZASE, ZASF, ZOSD, ZOSE, ZOSF, ZAJB, ZAJC en ZAJD worden middels reguliere rapportage beoordeeld. Scheidsrechters uit de groepen ZASG, ZASI, ZOSG, ZOSH, ZOSI, ZAJE, ZAJF en ZAJG worden komend seizoen niet gerapporteerd.

Scheidsrechters uit de hiervoor genoemde groepen worden op basis van begeleidingsmomenten aan het einde van het seizoen op basis van kwaliteit door hun SB voorgedragen voor plaatsing in een naastgelegen hogere groep. Voor deze begeleidingsmomenten zal de scheidsrechter zelf het initiatief, richting zijn/haar SB moeten nemen en bezoek van de themabijeenkomst in september/oktober is hiervoor essentieel.

Vakantieperiode

Inmiddels zijn in het zuiden van het land de schoolvakanties begonnen. Binnenkort zullen Noord en Oost volgen. Ook de medewerkers Arbitrage zullen genieten van een welverdiende vakantie. Mocht je vragen hebben probeer deze eerst via je SB op te lossen. Hij is je eerste aanspreekpunt. Lukt dat niet schroom dan niet ons te benaderen via noordoost-scheidsrechterszaken@knvb.nl I.v.m. vakanties kan een antwoord wellicht iets langer op zich laten wachten. Wij hopen dat je hier begrip voor hebt. Dit geldt tevens voor je SB, die ook geniet van een welverdiende vakantie. Mocht je contact willen zoeken met je SB doe dit dan voor aanvang van het nieuwe seizoen.

Verhindering

Oh ja, wellicht ten overvloede; zorg dat je je verhinderingen voor komend seizoen tijdig in je OP zet. Het scheelt ons ontzettend veel werk en de verenigingen worden niet geconfronteerd met weer een mutatie. Alvast hartelijk dank voor de medewerking! Namens de afdeling Arbitrage wens ik je een hele fijne zomer!

Met vriendelijke groet,

Adriaan Inia Medewerker organisatie arbitrage Noord en Oost

T. 0343-751466

E.adriaan.inia@knvb.nl

KNVB steunpunt Zwolle

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren