Maatwerkbijeenkomsten

12 juli 2018

Beste official,

We naderen het einde van het voetbalseizoen 2017/’18. Het voetbalseizoen 2018/’19 begint in het hele land vanaf 1 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 22 september. Net als in de voorgaande seizoenen organiseren wij voor de officials themabijeenkomsten. De opzet van de themabijeenkomsten verandert komend seizoen. Waar het voorheen zo was dat officials twee bijeenkomsten moesten bijwonen om punten te verzamelen die meetelden voor de ranglijst, hoef je daarvoor nu alleen de bijeenkomst bij het begin van het seizoen bij te wonen. Dit is de enige bijeenkomst waarop je punten kunt verdienen. Gedurende het seizoen organiseren we diverse themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Deze zijn bedoeld voor scheidsrechters die zich willen ontwikkelen. Hier zijn geen punten mee te behalen. 

In de maand september trappen wij landelijk af met de reeks themabijeenkomsten. Graag nodigen wij jou uit om aan te sluiten bij de door jou gewenste locatie.

Programma

Bij de start van een nieuw seizoen krijgen alle officials instructies over de technische richtlijnen arbitrage. Deze richtlijnen zijn het handvat voor iedere scheidsrechter in Nederland en zijn een doorvertaling van de technische richtlijnen vanuit het betaald voetbal. Zodoende proberen we vanuit één visie op arbitrage duidelijkheid te scheppen aan officials, voetballers, trainers en publiek over de interpretatie en toepassing van de spelregels. Daarnaast zal er een spelregeltoets worden afgenomen.

Punten te verdienen

(assistent-)scheidsrechters veldvoetbal

De (assistent-)scheidsrechters worden beloond wanneer ze deelnemen aan de themabijeenkomsten. Iedere (assistent-)scheidsrechter kan per seizoen 100 punten scoren. De punten kunnen verdiend worden op de volgende wijze:

Puntentelling themabijeenkomst:

                            100 punten:

40 voor deelname,

3 punten per goede spelregelvraag = bij 20 goede antwoorden 60 punten.

Spelregeltoets

Het totaal aantal gescoorde punten telt mee als een extra “rapport”. Neem je niet deel aan de themabijeenkomst, dan betekent dit dat er een registratie plaatsvindt van nul punten.

Officials OPS/CPS

Voor scheidsrechters in het OPS / CPS is deze uitnodiging niet van toepassing. De Technische Richtlijnen en spelregeltoets maken onderdeel uit van het programma op 25 augustus 2018.

Rapporteurs, coaches en praktijkbegeleiders veldvoetbal

Rapporteurs, coaches en praktijkbegeleiders krijgen voor deze bijeenkomst geen punten. Deze bijeenkomst is een must om op de hoogte te blijven van de actuele zaken en de interpretatie en toepassing van de spelregels.

Rapportage / begeleiding veldvoetbal (Geldt alleen voor officials uit district Noord)

Scheidsrechters uit de groepen ZASG, ZASH, ZASI, ZOSG, ZOSH, ZOSI, ZAJD, ZAJE, ZAJF en ZAJG worden niet gerapporteerd. Voorafgaande aan het seizoen kunnen zij bij hun SB aangeven of ze begeleiding wensen. Hierbij geldt dat zij hierin zelf het initiatief moeten nemen.

Voorwaarde voor rapportage en begeleiding (en dus voor handhaving) is het bezoeken van een themabijeenkomst bij de start van het seizoen. Geen themabijeenkomst bezoeken zonder afstemming, betekent dat er geen rapportage of begeleiding en dus geen handhaving zal plaatsvinden.

Rapportage / begeleiding veldvoetbal (Geldt alleen voor officials uit district Oost)

Scheidsrechters uit de groepen ZASG, ZASI, ZOSG, ZOSH, ZOSI, ZAJD, ZAJE, ZAJF en ZAJG worden niet gerapporteerd. Voorafgaande aan het seizoen kunnen zij bij hun SB aangeven of ze begeleiding wensen. Hierbij geldt dat zij hierin zelf het initiatief moeten nemen.

Voorwaarde voor rapportage en begeleiding (en dus voor handhaving) is het bezoeken van een themabijeenkomst bij de start van het seizoen. Geen themabijeenkomst bezoeken zonder afstemming, betekent dat er geen rapportage of begeleiding en dus geen handhaving zal plaatsvinden.

 

Aanmelden themabijeenkomst:

https://knvb-digitaal.sportlink.com/

Terug naar overzicht

Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren