Reminder: Uitnodiging themabijeenkomsten veldvoetbal

06 februari 2018

Beste scheidsrechter,

Mocht je nog niet voor de themabijeenkomsten hebben opgegeven, dan kun je dit alsnog doen!

Jouw voetbalambitie, ons doel! Dat is de missie van de KNVB Academie. Graag nodigen we je hierbij uit voor de themabijeenkomsten voor het voorjaar van 2018. Tijdens deze reeks kun je uit drie nieuwe thema’s kiezen, welk onderwerp het best past bij jouw ontwikkeling.

Themabijeenkomst 1: Presentatie / Uitstraling
De KNVB gaat voor voetbal om van te houden. We stellen het spel en de spelers centraal en stellen onszelf ten doel: iedere wedstrijd krijgt een passende scheidsrechter. We verwachten van de scheidsrechter de juiste houding, uitstraling en passend enthousiasme! Enthousiasme voor het spel, de spelers en alle anderen die erbij betrokken zijn. Met andere woorden: je bent een ambassadeur voor de KNVB en het voetbal, die wekelijks op de velden actief is! Hoe ziet dit eruit, in houding en gedrag? En wat kan de KNVB aan dit gevoel bijdragen? Daarover gaan we graag met officials in gesprek.

Themabijeenkomst 2: Communicatie
Zonder scheidsrechter geen wedstrijd? Zover gaan we niet, maar uiteraard hebben we een belangrijke rol in het mogelijk maken van plezierige wedstrijden. Communicatie met spelers in het veld speelt hierin een cruciale rol. Wat zeg je tegen spelers en vooral: hoe doe je dat? En welke ruimte bied je spelers om met jou te communiceren? Hoe komt de boodschap van spelers bij je binnen en hoe kun je daarmee omgaan?

Themabijeenkomst 3: Voetbalinzicht
Iedere wedstrijd een passende scheidsrechter. Maar geen wedstrijd is hetzelfde! Welke betekenis hebben keuzes voor speelwijze en spelsysteem voor de scheidsrechter? Hoe krijg je inzicht in de speelwijze en welke invloed heeft dit op het volgen en positie kiezen?

Puntentelling
Je wordt beloond in de vorm van punten als je een themabijeenkomst bezoekt en het volledige programma bijwoont. Deze punten zijn mede bepalend voor het totale aantal punten, dat jouw positie op de ranglijst aan het einde van het seizoen bepaalt. Bij de tweede reeks kun je 30 punten verdienen, die meetellen als een extra “rapport”. Neem je niet deel aan een themabijeenkomst, dan worden er nul punten geregistreerd.

Coaches, rapporteurs, assistent-scheidsrechters en praktijkbegeleiders ontvangen voor deze bijeenkomst geen punten. Deze bijeenkomst is wel van belang voor je eigen ontwikkeling en om op de hoogte te zijn van actuele zaken. Naast deze reeks bijeenkomsten, organiseert de KNVB Academie dit voorjaar nog specifieke themabijeenkomsten voor de doelgroepen assistent-scheidsrechters en rapporteurs.

Zelf inschrijven!
Via de link onderaan de mail kun je je inschrijven voor één van de themabijeenkomsten. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat je je voor meer dan één bijeenkomst inschrijft. Doe je dat wel, dan bezet je daarmee de plek van een collega. Je bent zelf verantwoordelijk om je in te schrijven! Per locatie is er ruimte voor maximaal 20 deelnemers; in alle gevallen geldt: vol is vol.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om één van de themabijeenkomsten bij te wonen of heb je andere vragen, dan kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de KNVB Academie. Dit kan per mail via arbitrage-opleidingen@knvb.nl of 0343-499746. Vanwege de lange doorlooptijd van de georganiseerde bijeenkomsten zullen er geen veegbijeenkomsten worden georganiseerd.

Aanmelden kan hier.
 

  • District: Noord of Oost
  • Type: Themabijeenkomst
  • Categorie: Wedstrijdofficials
  • Subcategorie: Themabijeenkomst ‘workshop’ (klik op de workshop die je wilt volgen)
  • Klik daarna op zoek. Je ziet dan een landkaart, klik op het vlaggetje waar je naartoe wilt, dan zie je de knop: hier aanmelden”.

De locaties en datums staan onder voorbehoud vast (bij te weinig aanmeldingen, kan een bijeenkomst worden geannuleerd). Aanvang is van 19.30 tot 22.00 uur.

Namens de KNVB zal er 1 consumptie worden aangeboden, de overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor vragen over deze bijeenkomsten kun je contact opnemen met Snezana Vujovic, tel. 0343-499746 of snezana.vujovic@knvb.nl.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren