Informatie seizoen 2017/2018 district Oost

01 juli 2017

Beste official,

Het voetbalseizoen 2016/’17 is ten einde. Een nieuw seizoen is alweer in voorbereiding. Het voetbalseizoen 2017/’18 begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en de competitie gaat door tot het weekend van 27 en 28 mei 2018. Net als voorgaande seizoenen organiseren wij voor de officials themabijeenkomsten. In de maand september trappen wij landelijke af met de eerste reeks themabijeenkomsten. Graag nodigen wij jou uit om aan te sluiten bij de door jou gewenste locatie. In het voorjaar 2018 organiseren wij de tweede reeks themabijeenkomsten, daarover informeren wij je t.z.t.

Programma
Bij de start van een nieuw seizoen krijgen alle officials ((assistent-) scheidsrechters, begeleiders, coaches, rapporteurs) de technische richtlijnen arbitrage geïnstrueerd. Deze richtlijn is het handvat voor iedere scheidsrechter in Nederland en is een doorvertaling van de technische richtlijn vanuit betaald voetbal. Zodoende proberen we vanuit één visie op arbitrage duidelijkheid te scheppen aan officials, voetballers, trainers en publiek over de interpretatie en toepassing van de spelregels. Daarnaast wordt er een spelregeltoets gehouden. 

Punten verdienen
(assistent-)scheidsrechters
De (assistent-)scheidsrechters worden beloond wanneer de themabijeenkomsten worden bijgewoond. Iedere (assistent-)scheidsrechter kan per seizoen 100 punten scoren. De punten kunnen verdiend worden op de volgende wijze:

Puntentelling themabijeenkomsten
Eerste
 reeks bijeenkomst
60 punten: 
30 voor aanwezigheid,
3 punten per goede vraag = bij 10 goede antwoorden 30 punten.
Tweede reeks bijeenkomst
40 punten voor aanwezigheid.

Spelregeltoets
30 punten (3 punten per goede vraag = bij 10 goede antwoorden 30 punten) en 30 punten voor je aanwezigheid. Het totaal aantal gescoorde punten telt mee als een extra "rapport". Neem jeniet deel aan de themabijeenkomst, dan betekent dit dat er een registratie plaatsvindt van nul punten.

Rapporteurs, coaches en praktijkbegeleiders
R
apporteurs, coaches en praktijkbegeleiders krijgen voor deze bijeenkomst geen punten. Deze bijeenkomst is een must om op de hoogte te blijven van de actuele zaken en de interpretatie en toepassing van de spelregels.

Rapportage / begeleiding
Scheidsrechters uit de groepen ZAJD, ZASG en ZOSG hebben de keuze om wel of niet gerapporteerd te worden. Voorwaarde om gerapporteerd te worden in de groep is het bezoeken van een themabijeenkomst in september/oktober en het bezoeken van een themabijeenkomst in het voorjaar van 2018. Geen themabijeenkomst bezoeken zonder afstemming, betekent dat er geen rapportage en dus geen handhaving zal plaatsvinden. Scheidsrechters uit de hiervoor genoemde groepen worden nog apart geïnformeerd over de keuzemogelijkheden en de voorwaarden.

Inschrijven!
Binnenkort ontvangen jullie via de Academie de uitnodiging en de procedure om je aan melden.

Namens de afdeling arbitrage een hele fijne zomer toegewenst.

Vriendelijke groet,
KNVB district Oost

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren