Speech van de Voorzitter

04 januari 2017

Nieuwjaar toespraak SNO 2017

Goeden avond en welkom op de nieuwjaar receptie van de SNO Nijverdal,

Terugkijkend op het jaar 2016 zijn er een paar punten van aandacht, onze zaalvoetballers werden zeer verrassend Nederlands kampioen te Geleen.

Dat juist de gemeente Hellendoorn besloten had om kampioenen te gaan huldigen wilden wij als SNO deze gelegenheid niet voorbij laten gaan, gisteravond is in het cultuurhuis dan ook het team en de leiding gehuldigd namens de gemeente Hellendoorn.

Al met al weer een leuk stukje PR voor onze vereniging.

Ik gaf zojuist aan het team en de leiding, echter Andre, een van de spelers was gisteravond wegens andere verplichtingen niet aanwezig, en aangezien Andre toch zeer nadrukkelijk tijdens dit toernooi aanwezig was, heeft men mij gevraagd om hem de medaille vanavond hier uit te reiken.

De feestavond van 2016 werd door de weergoden een survival op de vierkante meter om droog te blijven, en binnen het bestuur en feest commissie zijn wij toch aan het kijken of wij minder weersafhankelijk en op 1 locatie kunnen plannen, de datum is in ieder geval bekend en vastgesteld op 3 Juni.

De invulling van de avond is voor de feestcommissie, maar ideeën mogen altijd worden aangedragen.

Binnen het bestuur is begin 2016 van gedachten gewisseld, over de missie en het doel van de SNO, en of een COVS lid vereniging nog wel aan de verwachtingen en doelstellingen van en voor de leden voldoet.

Ik heb dit tijdens clubavonden en de JALV enige malen onderstreept, het belang van het verdedigen van de positie van de leden binnen het grote geheel van de COVS/KNVB.

En als leden zitten wij enerzijds met de KNVB die onze aanstellingen en rapportages doet, en waar het qua organisatie ook niet altijd vloeiend loopt, als je alleen al kijkt naar het vergoeden van zaalhuur tijdens maatwerkavonden, en het steeds afstandelijker worden van de regio’s middels een laag budget bezetting op de regio kantoren met als gevolg een minimaal persoonlijk contact.

Qua rapportages zit men ook niet op een lijn, aangezien men aangeboden heeft om bij wijze van bonus door niet gerapporteerd te worden het volgend jaar in dezelfde groep geplaatst te worden.

Volgens Frank Sanders op de laatste clubavond was dit onmogelijk, en 2 dagen later werd door de KNVB nogmaals bevestigd dat het wel mogelijk is, wij hebben dat antwoordt dan ook op de site geplaatst aangezien dit eind mei tot conflict situaties kan leiden.

De COVS heeft het district bestuur vaarwel gezegd, en de communicatie loopt nu via Han Masman en Frank Sanders, van de lid verenigingen wordt verwacht dat deze een a twee keer per jaar bijeen komen om gemeenschappelijk standpunten te verwoorden en via de VCN te verdedigen.

Als bestuur zullen wij initiatieven nemen om het vijf groepen overleg binnen de afdeling oost weer op te starten, dit was in het verleden een voorbereiding op het voorzitters overleg, en een prima basis om de belangen van district oost-oost te verwoorden.

En zo ben ik al sprekende al weer bezig met 2017, een jaar waar ik mij zal terug trekken uit het bestuur en waar er voor mijn opvolger een moeilijke taak ligt om de SNO klaar te stomen voor de volgende 10 jaar.

De basis qua onderkomen is er, door de overeenkomst met NKC is de SNO de eerste 15 jaar verzekerd van hun training locatie en vergader ruimte.

Maar gezien de gemiddelde opkomst voor onze conditie training is het al met al toch een zeer forse investering geweest, waar de actieve leden naar mijn bescheiden mening veel te weinig gebruik van maken.

Een compliment mag alvast naar de aanstelling commissie, die ondanks onze angst dat er minder vriendschappelijke wedstrijden zouden worden aangevraagd, wij nu  regelmatig in de positie komen dat er bijna geen scheidsrechter beschikbaar is, 

Dat het leiden van de vriendschappelijke wedstrijden en Beltona aanstellingen soms in conflict komt met training bezoek, is ons wel duidelijk, echter als de opkomst voldoende is kunnen er op de trainingsavonden prima wedstrijden geleid worden, en hou je ook nog een leuke training groep over.

De opvolging van de sponsors waar wij als SNO op dit moment nog steeds de vruchten plukken van de basis die Gerard Westenbroek daarvoor heeft gelegd, is dit jaar door het gehele bestuur uitgevoerd, wij hebben de precieze getallen nog niet binnen maar wij benaderen ondanks het stopzetten van enige donaties toch het voor gecalculeerde bedrag.

Dit is mede te danken aan Gert-Jan die de  sponsorbijdrage voor Solitas aanzienlijk heeft verhoogd, en die met recht onze hoofdsponsor genoemd mag worden.

De bezetting van het bestuur is al enige jaren een punt van zorg en dat zal voor de JALV in April 2017 niet anders zijn,

Een reden hiervoor is toch wel de door mij nagestreefde verjonging binnen het bestuur en de COVS organisatie, echter waar ik niet voldoende rekening mee heb gehouden is de drukke werkbezetting en een overvolle agenda van mijn collega bestuursleden.

Echter wij moeten met de modernisering mee als wij dat nu leuk vinden of niet, en via de bestuur app van SNO zijn de lijntjes kort en worden beslissingen en snelle interventies snel uitgevoerd, digitaal vergaderen dus.

In de bestuur vergadering van 22 Dec, is de optie ontstaan om het bestuur eventueel in te laten krimpen van 7 naar 5 personen, kwaliteit boven kwantiteit, en verder ondersteuning vanuit de vereniging bij de diverse activiteiten.

In principe is de SNO al zo georganiseerd middels de diverse commissies die de SNO al heeft, echter buiten deze commissies zou er een poule van leden moeten zijn die eigenlijk geen zin hebben in een vergader cultuur maar die zo af en toe even bijspringen wanneer gevraagd.

Ook dit heb ik al enige malen voorzichtig gebracht, de SNO kan een beroep op je doen aangezien wij samen de SNO zijn, en een vereniging gedragen moet worden door al haar leden.

2017  een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden en onmogelijkheden, en waar wij allemaal het beste uit de ons gegeven talenten moeten halen.

Gisteravond tijdens de nieuw jaar receptie en het uitreiken van de medailles voor 88 sporters die een NK titel of hoger hebben behaald, variërend in een leeftijd van 7 tot 70 jaar, een afspiegeling van de actieve samenleving, een afspiegeling van een actieve SNO.

ik spreek de wens uit dat het een bijzonder jaar mag worden voor ons allemaal

Gelukkig nieuwjaar.

Wim van der Velde 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren