Rectificatie keuze rapportage (ja/nee) groep ZA G

17 december 2016

Geachte leden,

Zoals onze voorzitter Wim van der Velde al aangaf op de clubavond van afgelopen dinsdag, is er veel onduidelijkheid over de rapportage mogelijkheden in groep G. Hij heeft dit per mail uitgezet naar de desbetreffende personen binnen de KNVB. De reactie van Jan van Dijk (Voorzitter Servicegebied Noord) staat hieronder weergegeven: 

Geachte Wim, 

Als voorzitter van het servicegebied Noord kreeg ik via Adriaan een kopie van jouw e-mail van 14 december doorgestuurd. Als servicegebied ben ik en mijn scheidsrechtersbegeleiders  hier ook in betrokken. Vandaar mijn onderstaande reactie op jouw e-mail.

Keuze rapportage en consequenties daarvan

De KNVB heeft in haar e-mail van 7 juli duidelijk aangegeven wat de keuze mogelijkheden zijn. Duidelijk is dat enkele groepen niet meer gerapporteerd worden maar die scheidsrechters nog wel bekeken kunnen worden op hun kunde. Dat kan positief of minder positief uitvallen. De mogelijkheid is er in ieder geval aanwezig dat ook die scheidsrechters een stap omhoog kunnen doen. Dan kan door middel van plaatsing gebeuren afhankelijk van de ontvangen bevindingen via een observatierapport(en) door een praktijk of scheidsrechterbegeleider. De uiteindelijk beslissing ligt bij de KNVB in overleg met de voorzitters van de servicegebieden.

Wat betreft de scheidsrechters in de ZAG, ZOG en ZAJC is het ook duidelijk. Zie nog eens bijgaande tekstt uit de e-mail.

Tevreden met je huidige groepsindeling? Geen rapportage/begeleiding.

Ben je tevreden met je huidige groepsindeling en heb je geen ambities om een stap hogerop te zetten? Dan stellen we je komend seizoen vrij van rapportage of begeleiding. Bezoek je de themabijeenkomst (zowel in het najaar als voorjaar), voldoe je aan de groepsvoorwaarden (minimaal aantal gefloten wedstrijden behaald) en zijn er geen negatieve signalen over je functioneren binnengekomen, dan fluit je ook in 2017/’18 in dezelfde groep. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan zul je in principe het seizoen erop in een groep lager geplaatst worden (tenzij je al in de laagste groep actief bent).

Is dit je keuze? Beantwoordt dan de gestelde vraag met “NEE”. Klik hier op: antwoord Nee - Oost

Voor scheidsrechters die niet voor rapportage hebben gekozen is het dus geen automatische garantie dat men in de groep blijft. Als er negatieve signalen over het functioneren binnen komen dan kan dat betekenen dat een SR een groep lager geplaatst wordt. Uiteraard moet daar wel een schiftelijke observatie aan ten grondslag liggen.

Heb je er voor gekozen niet gerapporteerd te worden dat blijft deze keuze het hele seizoen gehandhaafd en kan die niet gewijzigd worden.

In de servicegebieden zijn wij druk bezig om juist de SR’s in de groepen die niet gerapporteerd worden in beeld te krijgen via observaties  Dan kan bijvoorbeeld door middel van tips of  scheidsrechtersbegeleiders die de betreffende SR bezoeken die ze onder zich hebben al dan niet op verzoek van de SR zelf. Of dat gaat lukken is afhankelijk van de beschikbare capaciteit van de scheidsrechterbegeleider of praktijkbegeleider.

Met deze toelichting neem ik aan dat voor jou en de scheidsrechters in COVS verband duidelijk is hoe het  voor dit seizoen eruit ziet. Voor een eventuele toelichting kun je me altijd bereiken.

Jan van Dijk

Voorzitter Servicegebied Noord

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren