Scheidsrechter Dick Beldman fluit 1501 voetbalwedstrijden

27 oktober 2016

Sinds 1969 fluit Dick Beldman voetbalwedstrijden. "Ik ben ooit noodgedwongen begonnen bij de pupillen. Anders ging de wedstrijd niet door. Eigenlijk was ik zelf een vrij onbeholpen voetballer, dus iedereen zei tegen me 'ga toch fluiten en daar je hobby van maken', dat heb ik maar gedaan." Zijn recept voor een rustige wedstrijd: "Je moet duidelijk zijn én rustig blijven."

"Bij duidelijkheid is iedereen gebaat. Als je even twijfelt, dan merken de voetballers dat meteen. Dan ben je weg", aldus de strenge doch rechtvaardige arbiter. 

In de 50 jaar op het voetbalveld heeft hij de sfeer zien veranderen. "De verhouding publiek, scheidsrechters en spelers is anders geworden. Het is net als bij een schoolklas. Een docent treedt nu ook anders op dan de schoolmeester van vroeger. Maar wat er soms gezegd wordt langs de zijlijn, dat liegt er niet om."

Kunstgras

Onlangs hebben scheidsrechters nog 58 nieuwe spelregels moeten leren. "Die ken ik niet allemaal uit mijn hoofd hoor." Ook maakt Beldman zich nog niet echt zorgen over de discussie rondom kunstgras. "We moeten ons niet van de wijs laten brengen door één televisieprogramma. Laten we het eerst maar eens rustig uitzoeken, of die korrels wel echt kankerverwekkend zijn."

Voor het filmpje, verwijzen wij jullie naar onderstaande link:

http://www.rtvoost.nl/verhalen/default.aspx?nid=254637

Bron: www.rtvoost.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren