Opleidingen arbitrage - Q&A

15 juli 2016

Beste scheidsrechter,

Naar aanleiding van de berichtgeving over de wijzigingen in het kader van de arbitrageopleidingen wordt de KNVB Academie benaderd met de nodige vragen. Met onderstaande Q&A beantwoorden we de meest binnenkomende vragen.

Ik ben in het bezit van een diploma SOI of SOII. Blijft dit diploma in de nieuwe situatie geldig?
Wanneer je sinds het behalen van het diploma altijd hebt gefloten voor de KNVB, blijft je diploma geldig (ongeacht wanneer je dit diploma hebt behaald). Wanneer je een aantal jaren niet hebt gefloten, dien je je diploma opnieuw te behalen wanneer je voor promotie in aanmerking wil komen.

Hoe is de registratie van diploma’s geregeld?
De registratie van diploma’s wordt in Sportlink gedaan. Deze registratie is niet volledig, wat betreft diploma’s die in het verleden behaald zijn. Het kan dus zijn dat de KNVB vraagt naar een kopie van je diploma, wanneer dat aan de orde is.

De gewijzigde regeling gaat voor de groepen JA en JB in met ingang van het seizoen 2018/’19. Wanneer moet ik dan de betreffende opleiding volgen, wil ik in aanmerking komen voor promotie naar deze groepen?
Wanneer je in aanmerking wil komen voor promotie naar groep JA of JB, dan dien je in het bezit te zijn van het benodigde diploma. Dat betekent dus dat je uiterlijk in het voorafgaande seizoen de opleiding moet hebben gevolgd. Dus wanneer je in 2018/’19 wilt promoveren, dan moet je je uiterlijk inschrijven voor de opleiding in het seizoen 2017/’18.

Hoe kan ik me inschrijven voor de betreffende opleidingen?
Inschrijven kan hier vanaf 15 juli

Ik ben in verband met promotie verplicht om de SOI of OII te volgen. Ben ik automatisch aangemeld, of moet ik me toch inschrijven?
Je bent in dat geval automatisch op de wachtlijst geplaatst en ontvangt een bevestiging van aanmelding wanneer de inschrijving is gesloten.

Ben ik verzekerd van deelname wanneer ik me inschrijf voor een SOI of SOII?
Nee, de inschrijving geldt als aanmelding. Wanneer er voldoende ruimte is, ontvang je vervolgens een bevestiging van deelname. Mocht dit niet het geval zijn, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Definitieve deelname volgt vervolgens pas als je hebt voldaan aan alle voorwaarden welke genoemd zijn bij de toelatingscriteria van de betreffende opleiding.

In de aankondiging staat vermeld dat ik in het bezit moet zijn van een VOG (=Verklaring Omtrent Gedrag). Hoe kom ik hieraan en wanneer heb ik deze verklaring nodig?
Wanneer je aanmelding bevestigd wordt, ontvang je per mail een link. Via deze link kan je je gegevens doorgeven. Je krijgt dan automatisch een VOG van je eigen gemeente thuis gestuurd. Deze VOG moet je dan alleen nog naar de KNVB Academie t.a.v. Arbitrageopleidingen versturen. Voor KNVB-vrijwilligers is de VOG-aanvraag kosteloos.

Hoe komt het dat ik mijn diploma’s niet terug kan zien in het OP?
De registratie in Sportlink en in het OP zijn nog niet gesynchroniseerd. De diploma’s die in het verleden zijn behaald zijn op dit moment alleen zichtbaar voor de KNVB.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om toegelaten te worden tot de SOI of SOII?
De voorwaarden staan vermeld in de aankondigingen die bij de eerste berichtgeving als bijlage waren toegevoegd.

Mocht je naar aanleiding van de berichtgeving nog vragen hebben, neem dan contact op met de KNVB Academie, via academie@knvb.nl.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

Bron: www.knvb.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren