Opleidingen arbitrage

12 juli 2016

Beste scheidsrechter,

De invoering van de nieuwe piramide heeft ook consequenties voor onze opleidingen. Graag willen we je informeren over de veranderingen die voor komend seizoen doorgevoerd zijn.

Welke opleiding voor welk niveau?
• SOIII - Startniveau KNVB
• SOII - Groep E / JB
• SOI - Groep C / JA

Tot nu toe was het een eis om bij promotie naar de desbetreffende groep de opleiding binnen één seizoen te behalen. Vanaf het seizoen 2017/’18 wordt het behalen van het diploma een voorwaarde om te kunnen promoveren naar groep E of groep C.

De KNVB wil graag scheidsrechters die op alle facetten klaar zijn voor de volgende stap. Dit betekent niet alleen het in de praktijk goed fluiten van de wedstrijden. We vinden het ook belangrijk dat iemand alle competenties heeft om een niveau hoger aan te kunnen. Voorbeelden hiervan zijn communicatieve vaardigheden, gedrag en representativiteit. Deze aspecten kunnen we beter toetsen binnen onze opleidingen.

Dit betekent dat we aan scheidsrechters die in de groep F of groep D fluiten, en de ambitie hebben om te promoveren naar groep E (SOII) of groep C (SOI), vragen om zich komend seizoen in te schrijven voor het volgen van de cursus. Wanneer iemand de opleiding niet met goed gevolg heeft afgesloten en toch op een promotieplaats staat, dan betekent dit vanaf komend seizoen dat geen promotie kan plaatsvinden.

Voor de groepen JB en JA geldt deze voorwaarde pas vanaf het seizoen 2018/’19, aangezien het vereiste opleidingsniveau aanzienlijk verhoogd is.

Kosten opleidingen
Om het totale opleidingsaanbod kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar te houden, is er voor gekozen om een bijdrage te vragen aan de scheidsrechters die zich inschrijven voor de opleidingen SO II en SO I. Voor de SO II gaat het om een eigen bijdrage van 50 euro en voor de SO I om een eigen bijdrage van 100 euro. Deze bijdrage toont de intentie dat iemand de motivatie heeft om deze opleiding te gaan volgen en zich bewust is van de tijdsinvestering. We investeren graag in onze scheidsrechters, maar we hebben de afgelopen jaren te veel scheidsrechters gezien die tijdens de opleiding stopten. Voor de juiste beeldvorming: de gevraagde eigen bijdrage dekt ongeveer 10% van de kosten per individuele deelnemer. De overige kosten komen net als in het verleden voor rekening van de KNVB.

Scheidsrechters die komend seizoen de opleiding nog verplicht moeten volgen, krijgen de opleiding nog kosteloos aangeboden.

Informatie over de opleidingen
Hier vind je de aankondiging van de opleidingen SOIIISOII en SOI. Hierin vind je alle informatie over de opleidingen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de KNVB Academie, 0343-499208 of academie@knvb.nl.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

Bron: www.knvb.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren