Jan Willen van Essen toernooi

12 januari 2016

COVS Jan Willem van Essen toernooi te Elburg

 

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Het nieuwe jaar inluiden met een COVS activiteit. Wederom organiseerde de COVS groep Zwolle het JWvE zaal voetbaltoernooi.

Locatie zaal het Luiken in Elburg. Tegenwoordig mooi omgebouwd tot een cultuurhuis…..We verzamelden hier om 08.45 om deze dag te beginnen met koffie. De spelers werden welkom geheten namens SNO Nijverdal door onze voetbal commissie (Gert Maneschijn en Rudolf Wolterink) en wensten de spelers een fijn maar vooral sportief toernooi. Hierna gingen de spelers (Gert-Jan, Remco, Maikel, Wessel, Marvin, Gerwin, Stan en Andre) zich klaarmaken voor de eerste wedstrijd en wel tegen Zwolle.

De eerste match was niet denderend maar werd wel makkelijk gewonnen door SNO. 2-0 (2x Andre) en de eerste 3 punten waren een feit. De 2de match was tegen het altijd prima spelende N.O.T. Na goede aanwijzingen van Gerwin (zelfs vooraf de match met bord en magneetjes) werd het een schaakspel waarin er niet werd gescoord door beide teams. 0-0.

De 3de match werd er gespeeld tegen Nijmegen. Een vervelende wedstrijd, waarin ook 2 gele kaarten werden gegeven. Elk team 1. Maar gelukkig voor SNO viel door een eigen doelpunt van Nijmegen 50 seconden voor het einde toch de 1-0. Weer 3 punten erbij!!! De laatste match voor de lunch werd er gespeeld tegen het jonge team uit Doetinchem. Onze tegenstander speelde prima en kwam ook terecht op 0-1. SNO kwam wederom niet goed in het spel en kwam gelukkig op 1-1. Na een vrije trap gingen de jonge honden van Doetinchem in discussie met de scheids en Andre dacht geen moment na en schoot de vrije trap direct in de goal. Wederom geen overwinning en niet goed spelen en toch wederom in de halve finale. 8 punten. Toch waren we niet overtuigd dit jaar met het spel. Reden…..??? Misschien dat de lunch ons goed ging doen. Bij de lunch schoven onze supporters aan. Gerard Westenbroek, Johan Schwarte en Wim van der Velde.

De halve finale werd gespeeld tegen Arnhem. Een slechte partij van beide kanten waarin toch gezegd dat Arnhem de betere kansen kreeg. Na 13 minuten een score van 0-0. Shoot-outs was het gevolg. Sno miste er 3 van de 3 genomen shoot-out (Remco, Wessel en Andre) en Arnhem miste ook 3 stuks. Wel zag de scheidrechter dat bij de 3de shoot-out van Arnhem dat Gerwin met zijn voet buiten de zwarte lijn was geweest. Regel……doelpunt. Zeer twijfelachtige beslissing maar Arnhem was zo sportief om met de scheids overeen te komen dat de shoot-out werd overgenomen. Zo gezegd zo gedaan, de aanvoerder liet zijn 2de kans niet onbenut en schoot dus Arnhem naar de finale.

N.O.T. verloor haar halve finale ook verassend. Hierin was Apeldoorn te sterk en zo kwam het voor dat na een aantal jaar N.O.T. noch SNO in de finale stond. Dit werd dus het affiche voor de halve finale. Een wedstrijd die in de boeken kan als geschiedenis. Het werd vooral een gezellige wedstrijd, laag tempo, elkaar poorten en hakjes was het niveau. Peter Dorman van N.O.T. en Andre kwamen op het idee om stiekem van shirts te wisselen en liepen daarna zo het veld in. Vol verbazing zat iedereen te kijken, mooi. Daarna deden meer spelers dit en speelden we 10 tegen 10. Moet zeggen dat dit teveel spelers zijn voor zo’n klein veld. N.O.T. kwam 1-0 voor. 30 seconden voor tijd kreeg Andre de bal (weer in SNO tenue omdat hij een levensgrote kans had gemist voor N.O.T.) kreeg alle tijd en de keeper dook met een mooie sprong de verkeerde kant op. Doelpunt en 1-1. Shoot-outs. Alleen Stan van SNO kon scoren dus was de 3de plaats een feit.

De finale werd gewonnen door Arnhem!! Proficiat. De sportiviteit prijs ging naar de groep van Almelo. Ook nam scheidrechter Jaap van Werven, die bijna 24 jaar heeft gefloten op dit toernooi afscheid i.v.m. gezondheid redenen.

Dus na een lange dag was de conclusie dat het onderling erg gezellig was, niet alleen binnen de SNO maar ook met bekenden uit de scheidrechter wereld en natuurlijk de zuster verenigingen, maar dat het voetbal niet goed was. De voetbal commissie bedankt voor de begeleiding en de groep Zwolle bedankt voor het prima georganiseerde toernooi.

 

 

Een slechte repetitie een goede generale…………?? 16 januari NK zaalvoetbal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren