Nieuwjaar receptie SNO

17 januari 2015

Afgelopen dinsdag avond hield de SNO Nijverdal haar nieuwjaar receptie. Na de wekelijkse training begon de receptie om 20.30. Een volle kantine, hapjes en drankjes maakte deze avond zeer geslaagd. De avond begon met de nieuwjaar speech van de voorzitter die hieronder volledig is te lezen!

Nieuwjaar speech 2015

Heren, allen van harte welkom op deze nieuwjaars receptie, door omstandigheden zijn er diverse leden verhinderd om aanwezig te zijn, talenten traject, vriendschappelijke wedstrijden vakantie en eigen werkzaamheden geven aan dat het jaar 2015 alweer zijn normale gang heeft genomen.

Maar wat noem je normaal, als de vrijheid van meningsuiting, wat in een democratisch bestel een groot goed is, wordt geïntimideerd door een aanslag op een groep weerloze mensen, hun enige wapen was een potlood een pen, waarmee ze door cartoons een in hun ogen humoristische kijk op diverse gebeurtenissen in de wereld wilden laten zien. Vrijheid van meningsuiting, een groot goed, maar humoristisch bedoeld wordt nu eenmaal  niet door iedere bevolkingsgroep op een eenduidige manier ervaren, het gevolg hebben wij helaas vorige week mee moeten maken.

Vorig jaar overleed onze oud voorzitter Herman Timmerman, en ik zou graag door het noemen van Herman zijn naam ook even een kort moment van stilte voor de slachtoffers in Parijs willen vragen, want ook wij zijn “Je suis Charlie” en ook wij komen voor onze mening uit.

2014 het jubileum jaar is voorspoedig verlopen, het NK, het herdenken van de overledenen, receptie en feestavond, het lijkt allemaal alweer zo lang geleden, maar het bestuur is de beide commissies en de leden, en niet te vergeten onze trouwe sponsoren dan ook dankbaar voor alle bijdrages die geleverd zijn.

Ik heb vorig jaar toegezegd op de jubileum receptie dat wij voor de sponsoren en leden nog een avond wilden organiseren met een gastspreker van formaat, en het is ons voorlopig gelukt om Bjorn Kuipers onze topscheidsrechter op 17 februari te kunnen begroeten.Voor deze avond zijn jullie als leden en onze sponsoren natuurlijk van harte uitgenodigd, Echter indien er een Champions League aanstelling voor Bjorn Kuipers komt dan zal het te elfder ure geannuleerd moeten worden.

De trainingen worden prima bezocht, kan altijd beter maar met een opkomst van gemiddeld 15 personen is dat prima, helaas heeft onze trainer Kevin Tibbe besloten om al zijn activiteiten voor de SNO te beëindigen, de door hem negatief opgedane ervaringen, middels verbaal en fysiek geweld hebben hem doen besluiten om per direct te stoppen, hij gaf aan wel lid te willen blijven.

De TC heeft in 2014 wederom een 15 tal D-pupillen scheidsrechters opgeleid, en wij als SNO zijn daar heel blij mee, scheidsrechteren leeft ook onder de jeugd, en wij zijn op deze manier goed bezig om  het aantal scheidsrechters op peil te houden.

Voor de voetbal commissie was de deelname aan het NK het hoogtepunt, dat dit in de eigen gemeente plaats vindt geeft wel wat extra cachet aan het gebeuren, helaas zat een finaleplaats er dit jaar niet in.

Bij hoogtepunten horen ook dieptepunten, maar dat dit net zoals al enige jaren juist op 31 dec plaats moet vinden is betreurenswaardig. Er wordt een simpel zaalvoetbal toernooitje georganiseerd waar leden van NKC en SNO aan deelnemen, daarna even een borreltje hier in de kantine, een verloting en een ieder gaat zijn eigen weg, simpel zogezegd.

Echter de laatste paar jaar sluipt er tijdens de wedstrijdjes steeds meer onderlinge wrevel tussen de diverse spelers van de verschillende teams en tussen spelers onderling, er worden bewuste overtredingen gemaakt die echt niet door de beugel kunnen, en uit een vorm van solidair zijn loopt er zelfs een speler weg.

Dat er daarna toch nog even hier in de kantine bij elkaar gezeten is en men dat gezellig vindt, het zij zo, maar ik heb mijn grote twijfel of wij als SNO nog onze naam willen verbinden aan de deelnemende teams SNO 1 en SNO 2. De deelnemende spelers van SNO die aan dit toernooitje deelnemen wil ik dan ook met klem adviseren, dat wanneer je van jezelf weet dat je te fanatiek bent in dit soort spelletjes, en je de controle over je acties niet kunt beheersen om er dan maar van af te zien om hieraan deel te nemen, hoe jammer dat voor de organisatie dan ook is.

Voor wat betreft de deelname van spelers van  NKC en hun verantwoording, dat laat ik volledig over aan het bestuur van NKC en de organisatie van het toernooi, maar ik weiger te accepteren dat het oudjaarstoernooi een oorzaak kan worden van een verdeling tussen NKC en SNO.

De voetbal commissie zal met de organisatie een gesprek aangaan, en er zal een alternatief voor de organisatie worden aangedragen, wat de uitkomst daarvan is zal bepalen of er onder auspiciën van de SNO in de toekomst nog deelgenomen gaat worden.

Afgelopen zaterdag is het J.W. van Essen zaalvoetbal toernooi gespeeld in Elburg, en gezien het voorgaande, ben ik met enige argwaan afgereisd naar Elburg, maar gelukkig kon ik al gauw genieten van voetbal, de selectie stak goed in elkaar, en het gemis op het laatste moment van Gert-Jan werd netjes opgevangen, Marvin schoorde de eerste goal, en toen kon de dag niet meer stuk, SNO had het echt op de heupen, waren zeer gretig en de lange bal lukte.

Een bewonderenswaardig moment was wel bij een vrije trap op de cirkel, Gerwin pareerde de bal die vervolgens met een grote boog in het doel van de tegenstander belande, SNO ongeslagen kampioen van district oost, 22 doelpunten voor en eentje tegen, gefeliciteerd.

 

Voor 2015 staan ons een paar uitdagingen te wachten,

  • De functieverdeling binnen het bestuur is nog niet definitief
  • Wij zijn op zoek naar iemand die het werven en vasthouden van sponsoren van Gerard over kan nemen
  • Wij zijn op zoek naar iemand die contacten met de pers kan onderhouden
  • Een juiste invulling van de begeleiding commissie moet gevonden worden
  • De TC moet op zoek naar een vervanger voor Piet om de cursus kennismaken met sport te kunnen geven
  • De trainer staf moet weer op sterkte worden gebracht
  • Voor de feest commissie wordt nog een lid gezocht
  • Aan het eind van deze maand zal bekend worden hoeveel nieuwe leden voor het bestuur ik moet gaan zoeken
  • Hoe motiveer ik jullie de leden van het nut van training, van conditie en van spelregelkennis
  • Hoe behoud ik jullie als gemotiveerd lid van SNO

Zoals jullie zien, SNO beweegt nog steeds, wij zijn nog lang niet klaar met ons werk, en ieder weekeinde is er hetzelfde spelletje maar steeds in een andere samenstelling op een ander veld en andere condities.

Dus wees voorbereid, en wat je vorige week hebt gedaan is niet meer belangrijk, de eerstvolgende wedstrijd, de meest belangrijke wedstrijd van deze week, dan moet je er staan.

 

Namens het bestuur van SNO wens ik jullie een bijzonder mooi, gelukkig maar vooral een gezond 2015 toe.

Wim van der Velde

Voorzitter SNO

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren