Nieuwsbrief SNO - September 2014

01 oktober 2014

Aan:

- Leden van SNO;
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;
- Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C;
- COVS Zustergroepen.
 
Uitnodiging:
Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.
Datum: Dinsdag 7 oktober 2014;
Tijd: 20:30 uur, aansluitend aan de training;
Bijzonderheid: De training start om 19:15 uur;
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;
Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur en presentatie c.q. spelregels van onze vernieuwde TC
 
Wel en wee:
Op dit moment zijn er geen zieken en / of geblesserden bij ons bekend.
 
Van de voorzitter:

Van de voorzitter

Het nieuwe seizoen is begonnen, bekerwedstrijden zijn gespeeld en de eerste competitie rondes afgewerkt, en een eerste voorzichtige klassering begint al vorm aan te nemen.Voor SNO zijn de jubileum activiteiten afgehandeld, en rest er voor de jubileum commissie nog een afsluitende vergadering en een verklaring van het financieel beleid.

De begroting voor het jubileum zag er prima uit, een groot gedeelte van de kosten konden gedekt worden door de verloting, echter en dat moet gezegd worden viel de verkoop tegen, ondanks dat wij leden hebben die 8 boekjes aan de man brachten, waren er ook leden die helaas niet in staat bleken om zelfs een half boekje aan de man te brengen.

Er zijn dan twee mogelijkheden, of het aantal loten is veel te optimistisch gekozen, of de motivatie om op deze manier de feestelijkheden te helpen mogelijk te maken was niet voldoende aanwezig.

De penningmeester zal tijdens de JALV in 2015 zijn visie daar officieel op geven, de jubileum commissie en bestuur zullen dit al in een vroeger stadium moeten verklaren.

Maar zoals genoemd het seizoen is begonnen, de technische commissie is al druk doende met vergaderen, en als ik dit schrijf komt de eerste vraag al om een moment in te mogen breken in de bestuursvergadering.

De eerste rapporten zijn al weer binnen, dus de commissieleden kunnen dus hun taak van begeleider naar hartenlust oppakken.

De eerste clubavond staat gepland op 7 oktober, en ik hoop jullie daar natuurlijk weer te ontmoeten, want SNO bestaat 50 jaar, en wij zullen actief bezig moeten blijven om de spelregelkennis en conditie op peil te houden, wij zijn een gezonde vereniging en dat willen wij ook blijven.

Ik ga ervan uit dat wij met elkaar er weer in zullen slagen een mooi seizoen van te maken, bezoek de trainingen en clubavonden want dit jaar staat in het teken van veranderingen binnen de KNVB en binnen de COVS, en wij als bestuur zijn jullie meningen nodig om ons te laten horen in Deventer en Zeist.

Wim van der Velde

Jubileum receptie bij NKC voor genodigden

De ceremoniemeester Anton Kreileman heette iedereen van harte welkom.  Een speciaal woord van welkom werd gericht aan de het gemeentebestuur in de personen van burgemeester mw. Anneke Raven en wethouder Johan Coes.

Fijn dat zij door aanwezig te zijn blijk geven het verenigingsleven een warm hart toe te dragen.

Ook de vertegenwoordigers van de KNVB zoals Stan Burm, lid districtscollege portefeuillehouder arbitrage en de afvaardigingen van voorheen regio A en C werden welkom geheten, evenals Han Marsman als voorzitter van COVS  Oost. Verder de vertegenwoordigers van de Beltona commissie, Blos, de verschillende zusterverenigingen van de COVS en de voetbalverenigingen in de regio, waaraan SNO scheidsrechters voor vriendschappelijke wedstrijden levert.

Natuurlijk ook een welkom aan onze erevoorzitter Herman Spenklink en de ereleden en leden van verdienste. Last but not least natuurlijk onze gastheer van dit sportcomplex NKC .

 Een aantal personen hadden aangegeven het woord te willen voeren en als eerste werd daarvoor de gelegenheid gegeven aan burgemeester mw. Anneke Raven. Na de felicitaties en het aangeven van het belang van onze vereniging en scheidsrechters, vroeg ze 2 leden naar voren te komen, te weten Gert Schuurman en Johan Schwarte. Gelijktijdig kwamen de familieleden e.a. van hen binnen en werd het duidelijk dat er iets bijzonders stond te gebeuren. De burgemeester mocht namens de koning beide decoreren tot lid in de orde van Oranje Nassau. Voor zowel Gert als Johan was dit een complete verrassing. Het bijzondere en mooie was dat beide elkaar hadden voorgedragen bij het bestuur van SNO. Dat tekent ook hoe Gert en Johan in elkaar steken, oog voor de ander hebbend. Zowel in het bestuur waarvan Johan lid is, als in de jubileumcommissie waarvan Gert lid was, was het behendig laveren om e.e.a. geheim te houden. Zowel Johan als Gert hebben hun sporen ruimschoots verdiend binnen SNO en ook daarbuiten hebben ze vrijwilligerswerk gedaan.

Johan deed de volgende vrijwillige activiteiten:  

1978 - 2002 2e penningmeester van Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO). Tevens sinds 1978 scheidsrechter.

1978- heden bestuurslid van SNO.

1978 - heden vrijwilliger bij SNO. Bezoekt de zieke leden en zorgt ervoor dat zij een attentie krijgen namens de vereniging. Hetzelfde geldt ook voor gezinsuitbreiding en jubilea.

1983 tot 2013  lid van de Aanstellingscommissie. Belast met de aanstelling van scheidsrechters voor het leiden van vriendschappelijke en oefenwedstrijden die door de diverse voetbalverenigingen binnen de gemeente Hellendoorn worden georganiseerd.

1990 - 2000 lid van de Begeleidingscommissie van SNO. Coachen van vooral jonge scheidsrechters zodat zij het nodige zelfvertrouwen kregen om op een goede manier een voetbalwedstrijd te kunnen leiden.

2005 – 2007 lid van de Technische Commissie. Deze commissie is belast met het op peil houden van de spelregelkennis van de scheidsrechters. Verder is de commissie belast met het organiseren van spelregelwedstrijden voor de jeugd van alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Hellendoorn.

Ook is Johan vrijwilliger bij het Bakkerij- en IJsmuseum en bij De Blenke.


Gert deed de volgende vrijwillige activiteiten: 

1974 – 2002 voetbalscheidsrechter en rapporteur voor de KNVB (sinds 2008). Als rapporteur beoordeelt betrokkene andere scheidsrechters en voorziet hen van kritiek.

1983 – 2000 lid van de Technische Commissie. Deze commissie  is belast met het op peil houden van de kennis van de scheidsrechters. Verder is de commissie belast met het organiseren van spelregelwedstrijden voor de jeugd van alle voetbalverenigingen binnen de gemeente

Hellendoorn. Gert was in deze periode tevens 9 jaar voorzitter van deze commissie.

1985 – 2006 lid van de Trimloopcommissie. Deze commissie organiseerde jaarlijks een hardloopwedstrijd voor lopers uit heel Nederland.

1986 – 2001 conditietrainer van scheidsrechters. Belast met het op peil houden van de conditie van scheidsrechters.

1990 – 1994 lid van de Begeleidingscommissie. Coachen van vooral jonge scheidsrechters zodat zij het nodige zelfvertrouwen kregen om op een goede manier een voetbalwedstrijd te kunnen leiden.

1993 – 2001 bestuurslid (2e secretaris) van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO).

2001 – 2012 1e secretaris van SNO.
Ook is Gert chauffeur van Krönnenzommer te Hellendoorn.

Na deze ceremonie werd een pauze ingelast om de gedecoreerden te feliciteren en een drankje bij de bar op te halen.

Na deze pauze voerden Stan Burm namens de KNVB, Aloys van Deenen namens NKC, Han Marsman namens de COVS en Herman Spenkelink als erevoorzitter het woord. Tenslotte bedankte onze voorzitter Wim van de Velde op zijn eigen ontspannen manier de sprekers.

Anton sloot het officiële gedeelte af met een ode aan de scheidsrechter:

Als scheidsrechter fluit je altijd een uitwedstrijd.
Maar als je daar uit voor de thuisclub fluit, ben je een thuisfluiter.
Maar als je daar bij de thuisclub voor de uitclub fluit, wordt je uitgefloten.
Als je volgens de clubs slecht hebt gefloten, wordt je nagefloten
Maar als je voor jezelf weet dat je goed hebt gefloten, ga je fluitend naar huis

Verrast:

Totaal verrast was ik bij de receptie van het 50 jarig jubileum, toen nadat de gasten van Johan Schwarte binnen kwamen ook mijn familie (zoons, schoondochters en kleinkinderen) de zaal inkwamen. Viel bij mij het kwartje dat ik  en jawel hoor, na haar toespraak werd ook ik door burgemeester mevr. Raven  benoemd als  “lid in de orde van Oranje Nassau”.                                                                                    

Alle bestuursleden  waarmee  ik heb samen gewerkt  wil ik hartelijk danken  en verder iedereen die er toe heeft bijgedragen dat ik altijd met heel veel plezier mijn werkzaamheden voor S.N.O.  heb kunnen verrichten  en daardoor de onderscheiding heb mogen ontvangen.

Een geweldige eer.

Gert Schuurman

Jubileum feestavond receptie in De Kroon te Hellendoorn:
Zomaar een avond in Hellendoorn.
 
Rond de klok van 20.00 uur komen van alle kanten mensen aan, de meesten op de fiets en de anderen met de auto. De natte haren verklaren dat de meeste net onder de douche vandaan komen, waarschijnlijk omdat zij in de middag nog een potje gefloten hebben en zichzelf en SNO weer in een goed daglicht hebben gezet.
Binnen staat het bestuur opgesteld om de felicitatie in ontvangst te nemen maar eingenlijk mag ieder lid van SNO zichzelf ook feliciteren, samen zijn wij SNO Nijverdal....de een kan niet zonder de ander.
De koffie word ingeschonken, de petit four van Multivlaai word aan gehapt en de eerste deuntjes van een, zo bleek, geweldige band kwam bij ons binnen. Een volle zaal, oud, jong maar ook de partners (ook oud,jong) deed iedereen goed. Na de warme drank genoot een ieder van de alcoholische versnaperingen en het smaakvolle hapjesbuffet. De avond werd door de voorzitter bekrachtigt met een speech en ook de jubileumcommissie liet van zich horen via Gerwin Moeken. Als klap op de vuurpijl overhandigde Gerwin aan het bestuur een prachtig kado, een kado die we kunnen ophangen in onze bestuurkamer en kunnen pronken met onze club die al 50 jaar bestaansrecht heeft!!
Rond de klok van 00.00 uur kregen we een kopje koffie, een drankje wat zegt zonder woorden, dat het einde van deze avond in zicht is......een avond waar jong en oud veel plezier heeft gehad, gelachen en waarbij  alle wedstrijden van die middag zijn geanalyseerd. Een erg erg geslaagde avond. We danken de jubileum commissie niet alleen voor deze avond maar ook voor de andere 2 activiteiten in ons jubileum jaar.
 
Groeten uit De Zon
 
Agenda:
29-09-2014 Regiobijeenkomst A in Wezep
07-10-2014 Clubavond SNO (start training 19.15)
10-01-2015 Jan Willem van Essen zaal toernooi in Elburg
 
Sponsor in beeld: Multivlaai in Nijverdal
Deze winkel is van ons lid Henk Poffers. Henk is zelf al jaren nauw betrokken bij SNO en sinds kort ook voorzitter van onze technische commissie.
 
MultiVlaai heeft een uitgebreid assortiment met meer dan veertig verschillende soorten vlaaien. Vlaaien volgens het aloude en traditionele Limburgse recept, maar ook nieuwe, spannende en smakelijke variaties. MultiVlaai streeft ernaar om regelmatig nieuwe vlaaien te introduceren. Trends, smaakbeleving én maatschappelijke ontwikkelingen spelen bij deze productvernieuwing altijd een belangrijke rol. Zo is er veel aandacht voor een gezonde samenstelling van verse ingrediënten en wordt er bewust omgegaan met calorieën. Bovendien worden er regelmatig verrassende smaken ontwikkeld. Zo is het assortiment van MultiVlaai continu in beweging. Ideaal is dat de vlaaien op verzoek gratis in punten worden gesneden, naar wens in acht of tien punten, zodat elke vlaai makkelijk te presenteren is. Natuurlijk kunt u ook gewoon in de winkel een punt bestellen en proberen!
 
Naast de winkel kun je bij Henk ook via het intenet bestellen en kun je het ook laten bezorgen thuis of op je werk.

Dus denk altijd aan 1 van onze sponsors bij aankoop van......

De Pen:

Hallo,

Ik ben Stan Endeman, ik kom uit Luttenberg en ben 14 jaar oud. Zelf voetbal ik bij sv SDOL in B1 en ben ik keeper. Ik ben begonnen met fluiten op een woensdagavond bij F4 van luttenberg en dat vond in ik zo leuk dat ik nu al zover ben gekomen. Ik heb in november/december de BOS-Curses gevolgd bij sv Heeten en als ik straks 16 ben kan ik het juniorceficaat omruilen voor het echte diploma. Nu is het voor mij ook nog wachten op een reactie van de KNVB of ik dispensatie krijg om voor de bond te gaan fluiten.Mijn hobby's zijn voetballen, darten, voetbal kijken, fluiten en knooien bij de keet. Verder heb ik een seizoenskaart van Heracles Almelo en ga ik samen met mijn vader Andrè naar alle thuiswedstrijden en een aantal uitwedstrijden. Ik heb het afgelopen seizoen bijna elke week wedstrijden gefloten bij andere verenigingen zoals Hellendoorn, Heino, OZC Ommen, lemelerveld en Den Ham. Afgelopen seizoen heb ik bijna elke week de D-jeugd gefloten en af en toe C-jeugd.

Zodoende heb ik dit jaar veel ervaring op kunnen doen en heb ik veel geleerd. Ik heb mij dan ook al snel aangemeld bij de SNO en heb daar op het begin een aantal trainingen gehad van Gerard Westenbroek samen met andere jongens.

Uiteindelijk ben ik ook met de senioren gaan trainen en daar ben ik het afgelopen seizoen te weinig geweest vanwege voetbaltraining. Komend seizoen zal ik ook vaker gaan trainen op dinsdagavond.

Ik geef de pen door aan Herman klein Kromhof.

Extra noot: Stan heeft dispensatie van de KNVB gekregen en fluit nu wekelijks voor de bond!!!

 

Het Bestuur van SNO Nijverdal wenst iedereen succes en veel plezier in dit nieuwe seizoen!

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren