SNO stelt teleur op het IJssel en Berkeltoernooi in Voorst

11 juni 2014

Op zaterdag 7 juni speelde het voetbalteam van SNO Nijverdal op het IJssel en Berkeltoernooi in Voorst. Het SNO team bestond dit jaar uit de volgende spelers: André Meulenkamp, Gerwin Moeken, Stan Endeman, Wessel Nijmeijer, Kevin Tibbe, Maikel van Munster, Jan Otten, Gert Ekkel, Robbert Karkdijk, Marvin van der Veen, Roel Poffers en Maurice Paarhuis. De technische leiding was dit jaar in handen van Gerard Westenbroek, Jan Klein Ganseij en Rudolf Wolterink. Gerard Westenbroek was de teammanager, Jan Klein Ganseij functioneerde als assistent scheidsrechter en Rudolf Wolterink debuteerde als hoofdtrainer.

Om 8.45 vertrokken we gezamenlijk vanuit Nijverdal richting Voorst. Er was een toernooi opgezet voor elftallen en er was een toernooi voor zeventallen. SNO deed (zoals altijd) mee aan het elftallen toernooi. Alle elftallen werden in één poule gezet. Dit betrof de volgende scheidsrechtersverenigingen: Arnhem, Nijmegen, Deventer, Zutphen, Enschede en Nijverdal.

Om 10.20 moest SNO op het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging V.V. Voorst voor de eerste keer aantreden tegen de scheidsrechters uit Arnhem. Je kon duidelijk zien dat de SNO spelers aan elkaar moesten wennen en dat het samenspel niet optimaal was. Reeds vroeg in de wedstrijd kwam Arnhem dan ook op een 1-0 voorsprong. SNO liet het hier echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook. Een lange bal kwam terecht bij Wessel. Deze gaf de bal mee aan Maurice, die de keeper op het verkeerde been zette en beide teams weer op gelijke hoogte bracht (1-1). Hierna kreeg SNO nog diverse mogelijkheden om de 3 punten binnen te halen. Helaas was SNO niet gelukkig in de afronding, hetgeen een 1-1 gelijkspel tot gevolg had.

Om 11.40 moest SNO aantreden tegen onze eeuwige rivaal uit Deventer. Deventer had dit jaar de beschikking over een (relatief) jonge ploeg. Het was een matige vertoning van beide kanten. Over en weer waren er nauwelijks kansen. Vanaf links kreeg Wessel (een lastige) bal. Hij controleerde de bal echter knap en schoot uit een moeilijke hoek op de goal, hetgeen een hoekschop tot gevolg had. Dit was het enige wapenfeit vanaf de kant van SNO. Deventer daarentegen was in de slotfase van de wedstrijd gevaarlijk. In de absolute slotfase van de wedstrijd werd Maikel niet lekker. Dit werd aangegeven bij de scheidsrechter, die echter door liet spelen. De verdediging van SNO was op dat moment bezig met de blessure van Maikel. Deventer had daar echter geen boodschap aan en scoorde in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de (verdiende) 1-0. Een zuur verlies was het gevolg.

Daarna ging de Nijverdalse afvaardiging lekker gezamenlijk lunchen. Onder het genot van een lekker glas melk werden de recente uitslagen gesproken.

Om 13.20 moest SNO aantreden tegen Zutphen. Het spel van SNO was slordig en echt grote kansen werden er niet gecreëerd. In de slotfase kreeg Zutphen nog een vrije bal (net buiten het strafschopgebied). Gelukkig stond lange Jan (André) in de weg om de bal (op reglementaire?) wijze te blokken. Direct daarna floot scheidsrechter Mulder voor het einde van de wedstrijd. De derde wedstrijd eindigde daarmee in een gelijkspel (0-0).

Om 14.00 moest SNO aantreden tegen de scheidsrechters uit Enschede. Wedstrijden tegen Enschede zijn altijd beladen. Je kon bij SNO goed zien dat de krachten weg waren gevloeid en dat de scheidsrechters uit Enschede gebrand waren om een goed resultaat te behalen tegen de Nederlands Kampioen uit Nijverdal. Door twee juwelen van doelpunten kwam Enschede al snel op een 2-0 voorsprong. Bij SNO was de overtuiging in een goed resultaat helemaal verdwenen. In de slotfase van de wedstrijd kon Enschede uitlopen naar een terechte 3-0 overwinning. In deze wedstrijd waren we duidelijk een maatje te klein.

Om 15.00 stond de laatste wedstrijd van de dag op de planning. In de laatste wedstrijd waren de scheidsrechters uit Nijmegen de tegenstander. Bij winst zou Nijmegen tweede worden op dit districtstoernooi en zich op deze wijze direct plaatsen voor het NK in 2015. In de begin van de wedstrijd kreeg SNO via Maurice een grote kans. Oog in oog met de doelman van Nijmegen faalde hij echter. In de slotfase van de wedstrijd leek Nijmegen op een 1-0 voorsprong te komen. De bal caramboleerde via de lat het doel in. Kevin sloeg de bal terug het veld in. Iedereen (met uitzondering van de dienstdoende arbiter) had gezien dat de bal de doellijn had gepasseerd. Gevolg: een strafschop voor Nijmegen en een rode kaart voor Kevin wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans. De strafschop werd echter vakkundig tegengehouden door Gerwin, waardoor de 0-0 op het scoreformulier bleef staan, hetgeen uiteindelijk voor Nijmegen niet voldoende was.

Resumerend, kunnen we stellen dat qua prestaties SNO ondermaats heeft gepresteerd op dit districtstoernooi. Uiteindelijk eindigden we namelijk op een 5de plaats. Via deze weg willen we Nijmegen van harte feliciteeren met het behalen van de Fair Play prijs. Uiteraard willen we ook onze vrienden uit Deventer van harte feliciteren met het behalen van het districtskampioenschap. Rest ons nog de organisatie te bedanken voor een leuke dag.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren